Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dinosaurus
    30. Rujan 2020. 19:52

Neko je pita za podizanje starije dice u trudnoci... Ja sam dizala i ponekad kratko nosila svog dvogodisnjaka. On ima oko 13kg... Sad bih savjetovala izbjegavanje toga pogotovo u onim kasnijim tjednima pred ulazak u termin... Uz ostale pretjerane aktivnosti, to je vjerojatno isto doprinilo mom puknucu vodenjaka sa 35+5 🙄
    Iako eto da je neki strah u pitanju i nesto sl vjerojatno bi instinktivno reagirala i ne bi odbila utjehu makar ona ukljucivala podizanje/nosenje makar kratko. 

Tina.Antares
    30. Rujan 2020. 20:04

Bananaupidami

Samanta i Makarskacestitam! Zelim Vam brz oporavak! 🤗😍😊😘

Martaajme.. Bome te ulovilo. Si bolje sad?
    Zojo cestitam! Predivni!!! :)
    Happymom, Unakit hvala na savjetima, samo je za odnos potrebno dvoje… Muz je prico s njima za dio problema, pa su se nafurili… (imam osjecaj ko da smo mi njima roditelji…)… Pokusavam stvarno, posebno jer moji ne zive tu, pa jos vise zelim normalan odnos, al ovak ce dovest oni do toga da budem "zla" snaha…
    Tina sretno, ovo moje je mala beba spram svinjarije koje tebi bivsa radi…

Sve nas očito muči netko, to valjda moraš imati jednu osobu blisku ti koja ti radi svinjarije. Kod tebe njegovi, a kod mene bivša svekrva. Uglavnom, na pričesti je imala pet baka oko sebe za fotku s bakom(moja mama, muževa mama, muževa maćeha, mama bivšeg i moja teta). Šou program od čušpajza, tako da dijete je vrlo rano s nama otvoreno razgovaralo o obiteljima, o odnosima i tu ima dozu zrelosti zbog koje ju je počela već lagano ne doživljavati. Voli ju, ali joj počinje sve manje vjerovati i distancira se. 

Imam sreće što su muževi svi super, sa mamom2(maćeha) sam u rangu best frendica, sa njegovom mamom sam gotovo u mama kćer odnosu, otac mu je izvrstan i pošten radišan čovjek koji će ti dušu dati na tanjuru. 

Tako da svemir je očito kompenzirao bivšeg mamu i njega sa ovim divnim ljudima koje imam u svojem i kćerinom životu.

A sad idem dalje kopati po stranicama pevexa, bauhausa i ostalih da rješim radove koje moramo rješit da možemo funkcionirati jer vlasnici stana ih ne rješavaju već godinama. Tipa ovo ljeto je bio dogovor da će brusit parkete i sredit stolariju dok smo mi na moru. Naravno niš od toga i tako dalje. A mi četiri godine plaćamo praktički tuđi kredit umjesto svoj i to nemalu cifru stanarine. 

Napokon 2804
    30. Rujan 2020. 20:04

Hodam nonstop, leđa boluckaju i menstrualni bolovi... uglavnom uzas a nista konkretno 

Tina.Antares
    30. Rujan 2020. 20:06

Unakit

Bebacica, Samanta i Makarska, cestitamo, zelimo vam brz oporavak a vasim bebicama zdravlje i dug i sretan zivot.
    SmileA meni I dalje nije jasno sto ubrzavati porod zarad clexana, pitat cu I ja sljedeci thedan jer meni to nitko nije rekao. A da bas moram se odlucit za jedno od ta dva, ja bi rekla carski.
    Tina, privedi sveki na razgovor, bolje direkt u facu sto prije, ne da ti se jurit baba kad budes imala bebu na cici.
    Banana, I mene bi te usporedbe zivcirale, ali tu nis ne meres promijenit, oni su jako isfrustrirani I ocito u strahu. Najbolje I'm priopciti da to stvara nelagodu u odnosu I da vas tako guraju od sebe, naravno u dogovoru s dragim, nis sama.
    Pregled- mi smo danas radili urin, krv,ctg, abdominalni uzv, Bogu hvala ok za sad. Sljedeci tjedan jos i vaginalni uzv I mjerenje, a ako uspijemo dogurat ucijelo onda cemo imat I zakazivanje skidanja serklaza. Mene stezu ledja, pa ponekad stomak, ponekad ostri bol u rodnici, BH cesci I jace stezu ali I dalje ne bole, reflux rastura sad I danju I nocu. Nekako sebi kazem da to je ok, I sjetim se da je cini mi se Ivana_Dunapisala kako nema sanse da promasis prave kontrakcije 🙃

Ti i ja smo u dan po terminu ako dobro vidim po stickeru. Dogurala si skoro do kraja i divim ti se na snazi koju imaš! :) 

Tina.Antares
    30. Rujan 2020. 20:07

Napokon 2804

Hodam nonstop, leđa boluckaju i menstrualni bolovi… uglavnom uzas a nista konkretno

Taman te hoću pitati ide li to dijete van il je udomaćilo se skroz? 

Happymom
    30. Rujan 2020. 20:25

Napokon 2804

Hodam nonstop, leđa boluckaju i menstrualni bolovi… uglavnom uzas a nista konkretno

Slicno i kod mene... Popodne su leđa uzasno bolila,a menstrualni se tu i tamo javljaju.
    Vidila san da od toga nista pa sad ignoriran to maksimalno i uzdan se u to da ako ista pravo krene ću sigurno pripoznat razliku..  Mozak na pasu i to je to 😉

• Lullee
    30. Rujan 2020. 20:27

Tina hrabra si💪Sretno🤞Nadam se granice nece zatvarati jer bi mi se moglo desit da ni muz ne stigne do poroda🤦‍♀️

• ZuMama
    30. Rujan 2020. 20:43

Zojo cestitam. Bas ste slatki🥰
    Napokon i Happymom nadam se da ce bebice stici brzo💪👶
    Tina nisam skuzila di ces ti roditi? U Hrv ili vani? 

Zojo
    30. Rujan 2020. 21:02

Keksic prvi dan nam je rečeno da
    1. ne treba budit bebicu ako spava cca 2 sata u komadu za dojenje ni po noći ni po danu
    2.dudica je ok kad je beba sita, čista ali razdražljiva  jer su danas valjda bolje oblikovane i ne utječu da beba odbija cicu zbog nje
    3. Obavezno treba izmasirati dojke i izdojiti ostatak mlijeka nakon svakog podoja(ručno ili sa pumpicom) da se ne zaštopaju kanalići i razbiju kvržice
    4. šeširići za bradavice su dobri ako žena ima uvučene bradavice, pomažu bebi da lakše uhvati cicu. A danas znači dojenje svakih sat vremena, ni slučajno pustit malu bebu duže od sat bez klope jer mora jest što češće a po manje jer je mala. Onda dudu i bočicu ni pod razno davat jer će beba odbijat cicu. Ne treba nikakva izdajalica niti ručno izdvajati jer beba pojede sve ako aktivno sisa(nije da spava na sisi). Šeširiće za bradavice nikako ne koristiti jer će se beba nagutati zraka, imat će grčeve i neće dobivati na težini kako treba jer joj je puno teže vući sa tim šeširićem. Sad ti budi pametan... 

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

Zojo
    30. Rujan 2020. 21:06

E da i prva je rekla da su chicco ulošvi suprćer jer se ne petljaju u šav i ranu, a ova danas kaže samo nosite chicco uloške ako želite infekciju navući jer je to neprirodni materijal, ona kaže samo Vir jer je pamučan i da di su našim mama a i bakama bili chiccovi ulošci-internet zaglupljuje. Eto toliko

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.