Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija1207
    30. Rujan 2020. 21:09

Žene moje,u mene niti menstrualni bolovi ni leđaaa,ama baš NIŠTAAA😩😩😩😩😩

samanta_98
    30. Rujan 2020. 21:19

Hvala vam svima na čestitkama 🥳🥰
    🔵
    Evo mali polako počeo sisati, i ja odmah zadovoljna. A bilo me strah da neće htjeti, ali sam pitala sestre i objasnile su mi, pa čak i pokazale kako i samo nek mu što više dajem da sisa.
    Stalno je samnom, osim kad su ga uzimale na kupanje. Uglavnom zdrava i dobra beba 🥰😍

Napokon 2804
    30. Rujan 2020. 21:25

Tina.Antares

Napokon 2804

Hodam nonstop, leđa boluckaju i menstrualni bolovi… uglavnom uzas a nista konkretno

Taman te hoću pitati ide li to dijete van il je udomaćilo se skroz?

Udomacio se gospodin... nadala sam se da ce jučerašnji iscjedak značiti nesto kad ono nista... jutros ga malo bilo, i sad nista. Dosta mi je svega sad sam legla u kadu i boli me briga, kupam se 

Zojo
    30. Rujan 2020. 21:29

Samanta još par pitanja ako nije problem-šta ti treba za bebicu u bolnici sad kad si rodila i dali može bebač ići vani u košari od kolica do auta ili mora bit jaje? Mi nemamo jaje, nego as 0+1,znači nije jaje nego nema tu ručku za nošenje. Pa da znam moram li nabavit i to jaje za izlazak da posudim negdje ili ne. Hvala na odg. I baš mi je drago da su ti sestre pomogle oko dojenja i da vam to zasad ide super. Samo neka raste Lucas(nadam se da sam dobro upamtila ime bebača). 🤗🤗🤗

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

Napokon 2804
    30. Rujan 2020. 21:41

ZuMama

Zojocestitam. Bas ste slatki🥰
    Napokon i Happymomnadam se da ce bebice stici brzo💪👶
    Tina nisam skuzila di ces ti roditi? U Hrv ili vani?

Koliko sam ja uspjela popratiti tina planira porod kod kuce

• SmileA
    30. Rujan 2020. 21:55

Ana, Vita, Napokon i Tina, hvala svakoj na savjetu oko induciranog i carskog, uvazavam svako misljenje🤗 jos cu vidjeti kroz 2 tjedna kakva ce bit situacija, koliko ce bebac jos dobiti na gramazi, probati se sto vise educirati i konzultirati s doktorom ( on i je za inducirani vaginalni kolko sam shvatila, prije nego za carski) ali kazem vidjet cemo sve jos😘😘
    Napokon sretno!!🍀🤞mozda se nesto pocelo dogadati🤗

🌈💙👣🙏

• ZuMama
    30. Rujan 2020. 22:13

Napokon 2804

ZuMama

Zojocestitam. Bas ste slatki🥰
    Napokon i Happymomnadam se da ce bebice stici brzo💪👶
    Tina nisam skuzila di ces ti roditi? U Hrv ili vani?

Koliko sam ja uspjela popratiti tina planira porod kod kuce

Da, skuzila sam da ce doma radati, ali ne znam jel to u Hrv legalno. Poznam dvije koje su rodile doma tu u Zg i imale su problema kad su dosle u bolnicu s rodenim bebama pa me zanima jel se sto promjenilo po tom pitanju... tada prije cca 6-7 god to nije bilo legalno kod nas.

keksic
    30. Rujan 2020. 22:15

Zojo

Keksic prvi dan nam je rečeno da
    1. ne treba budit bebicu ako spava cca 2 sata u komadu za dojenje ni po noći ni po danu
    2.dudica je ok kad je beba sita, čista ali razdražljiva jer su danas valjda bolje oblikovane i ne utječu da beba odbija cicu zbog nje
    3. Obavezno treba izmasirati dojke i izdojiti ostatak mlijeka nakon svakog podoja(ručno ili sa pumpicom) da se ne zaštopaju kanalići i razbiju kvržice
    4. šeširići za bradavice su dobri ako žena ima uvučene bradavice, pomažu bebi da lakše uhvati cicu. A danas znači dojenje svakih sat vremena, ni slučajno pustit malu bebu duže od sat bez klope jer mora jest što češće a po manje jer je mala. Onda dudu i bočicu ni pod razno davat jer će beba odbijat cicu. Ne treba nikakva izdajalica niti ručno izdvajati jer beba pojede sve ako aktivno sisa(nije da spava na sisi). Šeširiće za bradavice nikako ne koristiti jer će se beba nagutati zraka, imat će grčeve i neće dobivati na težini kako treba jer joj je puno teže vući sa tim šeširićem. Sad ti budi pametan…

Uf, čovječe. Ovo za izdajanje "viška" ne znam, ja trenutno ne izdajam. Također generalno dojim onda kad bebač želi tj. dojenje na zahtjev (što mi je i bio plan ako se dojenje uspostavi). Ono što sam čitala od literature govorilo je o tome da se ne budi dijete za podoj iako mi to sad radimo zbog žutice (inače ga ne bi budila, a po noći ga puštamo da spava koliko želi).
    *
    Šeširiće sam kupila, ali nisam koristila jer nemam uvučene bradavice (iako mi je jedna sestra komentirala da imam 🙄). Ne mislim da je to kraj svijeta, kao ni duda. Ako pomaže, zašto ne. Ovo da će onda beba odbijat sisu sam čula ali npr. znam djecu kojoj su kombinirali dojenje i dohranu i sve je bilo ok 🤷‍♀️. Općenito je možda najbolje vidjet što pali kad kreneš dojiti, mislim da se po ovim našim pričama ovdje vidi da nema jednog ispravnog načina i da različite stvari funkcioniraju kod ljudi 😁

Ninche9
    30. Rujan 2020. 22:37

Ne izdajajte nakon podoja osim ako vas negdje u dojci jako boli, napravit cete si hiperprodukciju mlijeka. 
    Izdaja se nakon podoja samo ako se u toj dojci na nekom mjestu osjeti krvzica, bol ili pritisak. Inace ne. Beba posisa i to je to. Kvrzice se razbijaju nakon toplih obloga i to u bilo koje doba izmedu podoja, najbolje naprije. Prepunjena dojka se izdaja tek toliko da bol popusti i u ono doba kad je bol prevelika. Jedan podoj jedna dojka, osim ako kao moja strudlica ne bljucne po podoju i trazi jos, onda ista dojka. 
    Dojila sam prvog i sad dojim, nisam strucnjak al sam se napatila i mislila sam da me sad nista ne moze iznenadit al opet mi je od navale mlijeka drugi dan po porodu nastalo nekoliko bolnih kvrzica koje su rijesili muz i kupus, a imam i ranice od loseg hvata  al ide na bolje.
    Realno dojenje je toliko tesko da ako ti netko kao prvorotki ne pokaze i potrudi se, doci ce do neke od komplikacija i mozda odustajanja, ja se divim sto u ovoj grupi toliko prvorotki doji bas vam super ide👍

Ninche9
    30. Rujan 2020. 22:45

Halila ja sam svog dizala al moj ima 14kg,nisam cesto al pred kraj jesam povremeno al bez bolova. Inace vidim da si radis kupke, topla kupka moze potaknuti trudove tako da ako jos nisi spremna za rodit mozda da odgodis brckanje
    Marta draga moja sto od indukcije su ti dali, da nisu to nuspojave? Kako hendlate s bebom i sinom, jel muz na bolovanju? Drzi se, kako je Aurora? 
    Napokon mozda te bebac iznenadi bas kad se budes najmanje nadala hoces li traziti Haushaltshilfe da ti muz bude neko vrijeme kuci s vama?
    Moj je dobio mjesec dana, bas ce nam svima dobro doci..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani