Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marta14
    23. Rujan 2020. 20:24

Ja se brijem bez problema, sjednem na klupicu i ogledalo, malo cucanj i tak.. Al nemam bas neki trbuh mozda zato.. Ne treba vam to biti savrseno, bitno je oko medice. A i odrzavati treba, jer je onda puno lakse i brzo ide.. 

Ninche9
    23. Rujan 2020. 20:36

Marta14

Ninche9

Znaci receno mi je da sam narucena u petak na indukciju, danas me zovu iz bolnice da dodem sutra na korona test, a u petak dodem pa ce oni odlucit jel bude indukcija il ne
    Nit mogu povest muza sa sobom jer ako me puste doma, muz ne moze opravdati nedolazak na posao..bit cu sama i jadna

A zasto ce tek u petak odluciti, ja sam mislila da je to sigurno tada? I ja sad mislim kako cu sama i jadna biti, ali mozemo mi to.. Treba to rijesiti, pa da idemo kuci svojoj obiteljici💞Moj sin je velik pa razumije, vjerujem da ti imas dodatni stres zbog malenog..
    Mare divnoo 😍Obozavam Bozic i uskoro cu nesto narucit za sve nas, samo da rodim vise..

Da pa ja sam isto mislila da je u petak to to i da ostajem jer sam bila pokraj ginicke kad je zvala bolnicu da me naruci i sve je rijesila, petak, 8:00..
    I danas me zovu iz bolnice za taj test reko kratko da potvrdim, suprug dolazi kao pratnja u petak, a zena kaze dobro al vi ulazite preko hitne i idete na pregled a muz ce vas pricekati vani, ako doktor odluci da ce bit indukcije onda smije uci unutra, a ako vas pusti doma onda odlazite i to je to..
    Reko OK

Unakit
    23. Rujan 2020. 20:46

Drage cure na cekanju, zelimo vam puno srece i lake porode, ostalima dane bez tegoba I uredne nalaze 🤗
     Plavo_nebo, odlicno da se stabilizirao tlak. Drzimo 🤞 za hematoloske nalaze. Bolje da te isprate dobro, sto je sigurno-sigurno je 🤷‍♀️

Mi smo danas bile na ctg, krv, urin, uzv - curica je nesto manje od 2100g, sav Bogu dragom hvala drzi. Hemoglobin bolji nego proslog tjedna ali I dalje nizi. Za dva tjedna novo mjerenje, valjda izguramo do tada 💗

Mislim Bosco da je napisala kako se blizi a treba pripremit stvarcice... Ja sam vec dva jutra krenula se budit u 6 misleci o tome, posebno sto mi mama I sestra nece moc doc zbog korone I retardirane uredbe o karantinu po zonama. Sveki mi je super ali zapadni standardi su relaksirani, oni ne obracaju pozornost na isto sto I mi pa bolje da izbjegnem stres 🙃 Ja sam slabe uporabne vrijednosti zbog mirovanja, ali vec cemo se snac, samo nasa curica da dodje ziva i zdrava 🥰

enterprise
    23. Rujan 2020. 20:51

E cure, dobro ste me sjetile za brijanje, cijelo vrijeme si mislim sto jos trebam prije spavanja 😂

Tejic
    23. Rujan 2020. 20:51

Mana Mare hvala ti na savjetima, screen shotala sam si tvoj komentar 😁 ak se ovak nastavi probat cu onda nesto od tih kapi. A reci mi dal si te kapi na svoju ruku uzela ili  uz konzultaciju sa pedijatrom il patronaznom sestrom?
    I kompletic ti je preeedivaan 🥰🥰🥰

keksic
    23. Rujan 2020. 20:52

Leia91

Rujanka sretno sutra!
    Baš sami dečkići u zadnje vrijeme 🤗🤗
    Mrežaste gaćice ja sam uzela 1 paket (5 komada) za bolnicu i 1 paket sam doma ostavila ako bude potrebno da dragi donese. Uzela sam M veličinu koju i inače nosim. Probala sam ih i malo jesu uske ali razmišljam da mi se taj ogroman uložak ne bude mogao micati.
    Napokon pa oni su veći stručnjaci od naših tu. Kako te naruče nakon termina? Mislim ok ako si ti u redu ali ja bi bar uzv napravila u međuvremenu ako već ne gledaju jesi zatvorena. Iako je sve to možda bespotrebno ako uredno osjetiš bebu.
    Ja sam pokupila uputnice za bolnicu i covid testiranje i čekam drugi tjedan. Ne vjerujem da će mali miš uskoro biti vani na upoznavanju 💙 sve mi je to nestvarno. A sad imam 100 misli u glavi kao dal sam sve pripremila, hoće li mi još nešto zatrebati, a po noći samo mislim o porodu i oporavku. Eto kako se sve to bliži sve me više hvata neka nesigurnost.
    Ima li koja neki savjet ovako više za moju glavu da ne prolupam još tih tjedan dana? 🙈🙈

E i ako se javi Rosha ili bilo koja druga žena koja je rodila u Petrovoj. Zanima me dal su vas brijali za porod? Dal briju za carski? Dal pitaju jel pristaješ na to? Mene to recimo baš muči. Koža mi je super osjetljiva na britvicu i to poslije sve peče i svrbi a to ne želim uz sve druge tegobe nakon poroda. Ja sam planirala dati dragom da to skrati na minimum jer ja ne vidim dole ima već 2 mjeseca 😂

Ja sam bila na depilaciji nekih 10ak dana prije poroda, nisu me dirali (iako mene nisu ni klistirali jer nije baš bilo vremena)

*
    Ulošci i gaće - sitna sam, ali te L mrežaste gaće su mi najbolje bile baš zato što su visokog struka, pasalo mi je to. Koristila sam samo Chicco uloške (po 2 odjednom) i jednu večer gaće za inkontinenciju koje su bile u kupaoni. Cure koje pijete željezo, ponesite ga u bolnicu 😂, trebalo mi je baš - činilo mi se da više krvarim od cimerica.

2020
    23. Rujan 2020. 20:59

I ja sam uzela Tiba kapi pa dam jednom dnevno. Imala je samo 2 puta problema s probavom, kad se pokakila bila sam sretna kao da mi netko dao 10000eur. Stavila sam joj samo vrsak toplomjera u guzu nakon cjelodnevnog plača i mučenja i krenula je fontana 😅 joj nije ni njima lako dok se ne priviknu na ovaj svijet

samanta_98
    23. Rujan 2020. 22:06

MissKris

Leia91

Rujanka sretno sutra!
    Baš sami dečkići u zadnje vrijeme 🤗🤗
    Mrežaste gaćice ja sam uzela 1 paket (5 komada) za bolnicu i 1 paket sam doma ostavila ako bude potrebno da dragi donese. Uzela sam M veličinu koju i inače nosim. Probala sam ih i malo jesu uske ali razmišljam da mi se taj ogroman uložak ne bude mogao micati.
    Napokon pa oni su veći stručnjaci od naših tu. Kako te naruče nakon termina? Mislim ok ako si ti u redu ali ja bi bar uzv napravila u međuvremenu ako već ne gledaju jesi zatvorena. Iako je sve to možda bespotrebno ako uredno osjetiš bebu.
    Ja sam pokupila uputnice za bolnicu i covid testiranje i čekam drugi tjedan. Ne vjerujem da će mali miš uskoro biti vani na upoznavanju 💙 sve mi je to nestvarno. A sad imam 100 misli u glavi kao dal sam sve pripremila, hoće li mi još nešto zatrebati, a po noći samo mislim o porodu i oporavku. Eto kako se sve to bliži sve me više hvata neka nesigurnost.
    Ima li koja neki savjet ovako više za moju glavu da ne prolupam još tih tjedan dana? 🙈🙈

E i ako se javi Rosha ili bilo koja druga žena koja je rodila u Petrovoj. Zanima me dal su vas brijali za porod? Dal briju za carski? Dal pitaju jel pristaješ na to? Mene to recimo baš muči. Koža mi je super osjetljiva na britvicu i to poslije sve peče i svrbi a to ne želim uz sve druge tegobe nakon poroda. Ja sam planirala dati dragom da to skrati na minimum jer ja ne vidim dole ima već 2 mjeseca 😂

Ja sam se pocela brijat s ogledalom, nekako se snadem i okej ispadne. sad cu pokusat do poroda odrzavat pa kako bude bude. a muzu sam rekla da stoji u pripravnosti ako zapne. 😂Jel koristite neki dobar gel za brijanje ili nesto s cime se inace tusirate? i jel ima nest dobro za namazat poslije, bojim se bilo sta stavit na kozu da se dodatno ne iziritiram?!

Ja si isto pomažem ogledalom, ne znam na šta bi ličila da bez 😂😅
    Stavljam gel za brijanje, najljepše mi tad brijač klizi pa ne bude koža iziritirana.. 
    Mažem sa nivea losionom za tijelo (svijetlo plava boca je), meni je to odlično, baš mi bude mekana koža od toga. Iako znam nekad i sa nivea baby onom svijetlo plavom šta je medo neki nacrtan.. ☺️
    I ne dođu mi oni sitni crveni prištići u toj kombinaciji gela i kreme haha.. 😅

• Lullee
    23. Rujan 2020. 22:09

Mjesecina,Mcmouse cestitam🥂🎉nek su zdravi i veseli💙🙏a vama sto brzi oporavak🤗
    Meni na kontroli sve super,osim sto nosim kapitalca,vec sad je procjena 1,500kg🤪samo da dobro sve prodje ne zelim se opterecivati kilazom🙏
    Ja se depiliram redovito nisam se nikad brijala i do sad je sve funkcioniralo😊
    Curke u terminima sretnooo💪🙏🤗

• ZuMama
    23. Rujan 2020. 22:10

Cure imam pitanje, kad ste vi zadnji put vadile krv, tipa kks jetrene probe i te neke osnovne pretrage? Ja sam zadnji put to radila prije dva mj i zanima me jel to normalno da me nisu poslali na neke pretrage... ni urin, ni brisevi... nista, a sad sam 34 tt.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.