Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hip_Hopsica
    04. Rujan 2020. 10:22

Ovo drugo iskustvo od vjenčane kume nisam niti mislila pisati jer mislim da se to događa jednoj na milijun. Naime ona je isto drugo dijete prenjela 2 tjedna. Mali se rodio prošle godine u 07.mj. Došla je na indukciju isto u Petrovu. Od početka indukcije do rođenja bebe 45 min. Nisu joj niti epiduralnu stigli dati. Doslovno je čekala 10-15 min da krene djelovati drip i onda je svakih 5 min bila jedan cm više otvorena i rodila. Rekla je da je imala trudove pola sata. To je stvarno nevjerojatno.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Demetria
    04. Rujan 2020. 10:23

evo djelomične liste za ovaj tjedan
    Mana_Mare 20.8. Hana

(rođ.01.8.)ST
    Slatke_brige 22.8.Leon

(rođ.01.9.)ČK

Slonić 24.8.Curica💜 Petrova
    Skakavac 27.8.🌞ST
    Mabel 28.8.Curica💜
    Celaena 28.8.Dečko💙Merkur
    LUX 30.8.Curica(rođ.04.9.)??
    Hannica 04.9.Curica💜
    Tejić 05.9.Dečko💙VŽ
    Mara1992 05.9.Dečko💙SB

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    04. Rujan 2020. 10:26

di ste kupili madrac za bebu? gledam svugdje piše 100% poliesterska vlakna 

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Hip_Hopsica
    04. Rujan 2020. 10:26

Slatke_brige i Lux čestitam vam na rođenju bebica... i svaka Vam čast. Ja sam imala pratnju i super prvi porod pa mi je to sve bilo šokantno i traumatično. Ne mogu si uopće zamisliti ovaj vaš scenarij.... strašno i koma. 
    Ne znam što bih rekla...
    Podijelite bitne detalje curama da se mogu bolje pripremiti za ovakve užase i možda ih spriječiti.
    Želim Vam čim brži oporavak i da čim.prije odete doma...Ne znam što drugo reći.
    Pusa ❤❤❤

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Ninche9
    04. Rujan 2020. 10:36

Osjecam samo malo nervozu jer nam je baka tu vec tjedan dana, mali je nesto ne bas svoj zadnjih par dana i jedva cekam da se sve vrati u normalu.. 

NikPik
    04. Rujan 2020. 10:45

Lux čestitam na curki maloj i želim ti da se brzo oporaviš i zaboraviš sve ružno!

Ne znam jel znate curke iz Zagreb, objavljeni su na stranicama Domova zdravlja termini on line tečaja za rujan tko još nije to odradio :)

Marta14
    04. Rujan 2020. 10:55

Ninche a svekrva dolazi? 

• Sif
    04. Rujan 2020. 11:02

Pozdrav cure ⚘

Prvo cestitam slatke brige i lux na bebicama ❤❤ bas mi je jako zao zbog loseg iskustva poroda, dobro je netko napisao, da muski radaju, to bi bilo kazneno djelo... nema utjehe, nije vam lako, ali iz dana u dan bude bolje 😘

Nije me dugo bilo, nazalost ne stignem sve popratiti.. da vas ne gnjavim sa svojim problemima, htjela sam samo napisati ukratko svoje iskustvo prvog poroda malo za ohrabrenje curama koje ceka indukcija. Znaci, imala sam lazne trudove dugo vremena koji su me polako otvarali, ali nisu bili ni dovoljno pravilni ni dovoljno jaki da to sve krene prirodno, od 32.tt znaci (sad ih prakticki imam od pocetka). I tako sa dugorocnim blagim kontrakcijama i cuvanjem trudnoce ja sam uspjela i prenijeti. Bila je subota, prazna radaona, ja sam bila tocno 41 + 0 i dogovorila se s doktoricom da ostanem na indukciji. Znaci ja sam pristala na to jer mi je vec bilo dosta svega, hodanja svaki drugi dan na ctg i sve kaj ide uz to. Standardna procedura, klistir, gel, busenje vodenjaka, drip i gotovo za 2 h i 40 min. Nisam pukla niti mm niti su me rezali. Bebac 3140 g i 50 cm. ALI - BOLI - to je istina, bolovi su bili strasni, trud je isao za trudom, skoro bez pauze zadnjih pol sata. Ali, i to je normalno, tesko da se porodimo zbog boli. Ja se zbog toga nisam niti zalila, jer epiduralnu nisam niti htjela niti trazila. Davali su mi sami protiv bolova jer su vidjeli intenzitet trudova.

Tak da, svaki porod je razlicit, svaka zena je razlicita, a svima zelim srecu 😊 (mene je sad vise strah jer iako je bila indukcija, iskustvo je dobro, a sad je bebac okrenut licem prema trbuhu i bojim se kaj ako se ne okrene do poroda...ah..)

Ninche9
    04. Rujan 2020. 11:03

Marta14

Ninche a svekrva dolazi?

Ne sveki, sveki je bila kod nas kad se sin rodio.
    Sad je moja tu.
    Kad tebi dolazi tvoja i do kad ostaje? 

tajchika005
    04. Rujan 2020. 11:23

I mene ceka porod u Cakovcu i u zadnje vrijeme cujem samo strasne price! Kako muce zene do zadnjeg atoma snage il dok se nesto lose ne pocne desavati s bebicama pa onda hitan carski 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Strah me!!
    Iako nosim blizance, jedan je na zadak a drugi poprecno, veli moj gin da to plus ivf plus prijasnji pobacaji daju dovoljno veliku indikaciju za carski, cula sam da kombiniraju i porod na zadak vaginalno pa onda drugu bebu na carski!!!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.