Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jasamja
    24. Kolovoz 2020. 09:49

Hvala na odgovorima 😊
    Koju veličinu ste uzeli za izlazak iz rodilišta? Gledala sam nešto na h&m stranici i mislila sam naručit veličinu 50,ili je to premalo? 
    Omekšivač se ne preporučuje za tako malo bebe,je tako? 

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025

StizeBeba2020
    24. Kolovoz 2020. 09:50

Jutro, sretno s pregledima. I mi smo pripremili 56,62 i ponesto 68. Ostatak s vremenom. Kolica smo uzeli rotax kunert 3u1, jesu velika, ali imamo lift i veliki gepek u autu. Tata birao pa hajde, nek si je uzeo za gust 😂.
    Mi imamo sutra pregled, frce nas sve cesce. Sce me strah kaj ce nam reci iako je beba opet dosta aktivna. 
    Ne znam kako vas, ali ja imam osjecaj da ce mi se od donjeg dijela ledja pa na dolje sve raspasti od bolova.
    Osjetim svaku kosticu, hrskavicu, tetivu, misic... Beba je nabijena u zdjelici pa je zbog toga jos vec pritisak. Jesam zlocesta ako kazem da jedva cekam roditi, jer ovo stvarno postaje umarajuce? Niti se odmoriti, niti uzivati.... Da nema zarucnika, iz kreveta nebi mogla ustati ujutro

[lbdf.lilypie.com]

Leia91
    24. Kolovoz 2020. 09:51

Demetria

Ketty1309

Tu cybex cloud z i-size sam gledala već. Sad, koliko sam našla info, ona može i bez baze? Al kako da provjerim kompatibilnost sa našim autom (koji je već malo stariji kad na njihovoj stranici moraš odabeati jednu od ponuđenih baza?
    Znam, zvuči mutavo pitanje al našla sam neke rabljene opcije a i neda mi se baš trenutno hodati po trgovinama em zbog straha od korone (najbliži grad nam je postao žarište) em osjećam pritisak dok više hodam a imam povijest prebruog otvaranja

Sinoć sam od stollerice saznala da možeš u baby centru ostaviti neki dokument kao kauciju i oni skupa s tobom odu do auta i provjere kompaktibilnost s nekom autosjedalicom….
    Sad mi žao što to nisam znala u svibnju kad smo mi kupovali ovako ću sad morati sama provjeriti.
    Navodno negdje ima za provjeriti kompaktibilnost auta i autosjedalice ali nisam našla tu stranicu, premda je rekla isto tako da ta stranica zna i pogriješiti pa je najispravnije provjeriti baš uživo.
    Mi nismo kupovali bazu….

Da ni ja nisam provjerila kompatibilnost. Ali isto tako nismo kupili bazu. Računam da će se pojasom moći svezati u svakom autu. A možda sam i u krivu

enana
    24. Kolovoz 2020. 09:53

Crwena - ja sam dva puta lezala u Petrovoj i nekoliko puta isla tamo na hitnu. Svi su bili jako ljubazni i sestre i doktori, osim jednog doktora, ali to je valjda bio splet okolnosti...meni je Petrova bila u uzem izboru, ali sam se ipak odlucila na Sv. Duh, s tim da mi je sad isto bed sto je tamo tolika guzva...

https://lbdf.lilypie.com/JXH0.png

Leia91
    24. Kolovoz 2020. 09:56

jasamja

Hvala na odgovorima 😊
    Koju veličinu ste uzeli za izlazak iz rodilišta? Gledala sam nešto na h&m stranici i mislila sam naručit veličinu 50,ili je to premalo?
    Omekšivač se ne preporučuje za tako malo bebe,je tako?

Ja sam uzela i 50 i 56 za početak. Ovdje sam pročitala da kad se rode je najbolji 50 jer im na 56 treba frkati rukave i bude veliko za prve tjedne. Za izlazak iz bolnice sam pripremila 50. A koliko sam čitala h&m ima malo veće modele pa bi za novorođenče trebao biti okej 50. Ja sam od next-a kupila za izlazak i iste su veličine.
    Što se tiče omekšivača bolje ne. Ja ću octa staviti umjesto. Isprobala sam ocat na našem vešu i nema miris. Sve lijepo ishlapi 😊

Leia91
    24. Kolovoz 2020. 10:01

Crwena ja vodim trudnoću u Petrovoj. Trudnička ambulanta je koma, bar meni, jer nemaju uzv. Za to te posebno naručuju. I onda doktor koji ti vodi trudnoću nikad ne radi uzv. Što je meni apsurd. Na hitnoj sam bila 3 puta tamo i za to nemam pritužbe. Svi su bili uljudni i normalni.
    Izabrala sam Petrovu jer od dečka kuma radi na neonatologiji i zbog rizične trudnoće. Smatram da oni ipak imaju najviše iskustva u slučaju prijevremenog poroda ili komplikacija. A trudničku ambulantu ću nekako izdržati još par puta. Eto moj doživljaj Petrove 😁

jasamja
    24. Kolovoz 2020. 10:01

Leia91

Demetria

Ketty1309

Tu cybex cloud z i-size sam gledala već. Sad, koliko sam našla info, ona može i bez baze? Al kako da provjerim kompatibilnost sa našim autom (koji je već malo stariji kad na njihovoj stranici moraš odabeati jednu od ponuđenih baza?
    Znam, zvuči mutavo pitanje al našla sam neke rabljene opcije a i neda mi se baš trenutno hodati po trgovinama em zbog straha od korone (najbliži grad nam je postao žarište) em osjećam pritisak dok više hodam a imam povijest prebruog otvaranja

Sinoć sam od stollerice saznala da možeš u baby centru ostaviti neki dokument kao kauciju i oni skupa s tobom odu do auta i provjere kompaktibilnost s nekom autosjedalicom….
    Sad mi žao što to nisam znala u svibnju kad smo mi kupovali ovako ću sad morati sama provjeriti.
    Navodno negdje ima za provjeriti kompaktibilnost auta i autosjedalice ali nisam našla tu stranicu, premda je rekla isto tako da ta stranica zna i pogriješiti pa je najispravnije provjeriti baš uživo.
    Mi nismo kupovali bazu….

Da ni ja nisam provjerila kompatibilnost. Ali isto tako nismo kupili bazu. Računam da će se pojasom moći svezati u svakom autu. A možda sam i u krivu

Ja sam od uvijek htjela bazu za jaje jer je tako lakše vađenje i montiranje istog u auto ali onda sam čitala da se baza ne preporučuje jer se s njom teško dobije nagib od 45° u kojem mora bit beba dok se vozi pa smo od iste odustali. Tako da ako jaje ne mora na bazu nekako spada da se može montirat u svaki auto,samo treba pripazit na dužinu pojaseva jer neki auti na stražnjim sjedalima imaju kratke pojaseve i ne stignu obuhvatit jaje da se zakače. A i za bazu u 99% slučajeva auto treba imat isofix,a neke baze imaju mogućnost vezanja pojasom ali su takve rijetke. Predlažem ti da pogledaš malo na fejsu u grupi Rodini savjeti o autosjedalicama,tamo ćeš pronać sve što te zanima i što moraš znat a i uvijek se možeš javit savjetnicama. 😊
    Sretno 🤞

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025

Marta14
    24. Kolovoz 2020. 10:18

Ja perem robu samo sa onim nekim za bebe deterdentom, bez omeksivaca i ostalog..
    A roba broj 50 je ok za izlazak, sigurno ce pasati. Za kasnije ne znam.. 

24. Kolovoz 2020. 10:21

StizeBeba2020

Ne znam kako vas, ali ja imam osjecaj da ce mi se od donjeg dijela ledja pa na dolje sve raspasti od bolova.
    Osjetim svaku kosticu, hrskavicu, tetivu, misic… Beba je nabijena u zdjelici pa je zbog toga jos vec pritisak. Jesam zlocesta ako kazem da jedva cekam roditi, jer ovo stvarno postaje umarajuce? Niti se odmoriti, niti uzivati…. Da nema zarucnika, iz kreveta nebi mogla ustati ujutro

Suosjećam s tobom 🙄 pogotovo mi je muka dok mi mali glavicom pritisne "zvjezdosuzne" živce dolje 😫😰 -> vidim zvijezde i plačem dok on svrdla satima, a ima dana dok i jaučem i molim ga da ide malo spavati 😔 nekad mi pomaže da se krećem, ali kratko, ili da legnem na desni bok, al najbolje mi pomaže dok kleknem i oslonim se na laktove pa u tom položaju budem neko vrijeme. To sam tek nedugo otkrila, dugo mi je trebalo. Zato dekle, zapamtite si ovo, vrlo vjerojatno i vas to čeka!
    Danas mi je nizak tlak uh.. opet mi slabo dolazi. Sad sam popila kavu malo jaču nego inače, možda pomogne.

• celaena
    24. Kolovoz 2020. 10:52

Dobro jutro :)

Kod nas nema nista, pregled mi je u srijedu, termin u petak. Iskreno vjerujem da cu i ovog prenijet tjedan dana kao i prvog. Nadam se da nece puno forsirati indukciju, a ako budu, tjedan dana necu dat :D malo am nabrijana na sve nakon sto su mi uzeli stresom godine zivota i sto sam tjedan dana lezala gore zbog moguceg krivog mjerenja. 

Za izlazak imam odjelce br 50, a doma isto takvo 56 pa ako nas malac iznenadi, bude tata donio veci broj :D

Doma imam spremno 50-68. Prvi je jako brzo dosao do 62-68 pa sam odmah sve pripremila. 

Za jaje pazite da se moze postaviti pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na tlo, jako bitno za male bebe. Mi smo sad kupili isto Cybex Cloud Z Plus I-size i dosta je velika, nije bas za male aute. Kod postavljanja sjedalice u auto, sjedalica ne smije dirati prednje sjedalo pa treba paziti. U jednom autu imamo bazu, a u drugi cemo vezati pojasom (rijedje se vozimo tim autom) ili preseliti i bazu ako bude trebalo.

Na Merkuru su isto velike guzve non stop, ali to je vise zato jer je manja bolnica pa im je kapacitet za mame i bebe manji. U trudnickoj je uvijek malo guzva, ali ide, i radi se zajedno pregled+uzv+ctg tako da je to plus. Ja bjezim od Petrove nakon prve trudnoce vodjene tamo :)

Pozdrav svima i sretno na pregledima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.