Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SmileA
    24. Kolovoz 2020. 13:27

želja

Da naravno u pravu si sta se tiče nošenja grudnjaka pred njima,al eto meni je vec to dosadilo jer je tako po cile dane,još me sad sve stišće oko njih,pa mi je i nezgodno sad nosit.. jednostavno nvolim svoju slobodu. Tako sam im i mislila reć kad beba dode,al ko zna oće li se pridržavati svega..😒

Želja i druge cure kojima je potrebno, ima za kupiti stvarno jeftinih pamucnih topica, koji super drze a full su udobni, tako da nije nuzno potrebno da se grudnjak nosi..npr evo ima u Pepcu za 13 kn obican, a lijepi materijal, ja nedavno kupila i u Kauflandu kad su bile one spavacice po 50 kn, skroz odlican top za trudnice i visoke trudnicke gace za 25 kn a malo je reci da sam prezadovoljna s udobnoscu, materijalom i izgledom🤗 pa eto ako nekome moze koristiti informacija

🌈💙👣🙏

Napokon 2804
    24. Kolovoz 2020. 13:28

Matea02

želja

Jel ima koja da zivi sa svekrom, svekrvom i diverom?kako vi podnosite taj zajednički život? Ja zivim s njima vec pola godine,a nazalost morat cu još godinu dana dok se muz i ja ne uselimo do njih,uz to imam svaki tren rodit,pa ako moze koji savjet kako se ponašati pred njima kad beba dode,strah me da cu izludit jer iovako mi je već dosta. i dali vi oblačite grudnjake pred njima jer mene to uzasno zivcira općenito..nosim ga samo kad idem vani i kad netko dode u goste.. još razmisljam kad rodim kako će to sve izgledat. A nazalost nemamo di,u svojih ne mogu,isto tako u podstanare ne mozemo jer smo nedavno digli kredit. Kako ostat pribran i izdrzat ovo sve?

Mi živimo sa mojim roditeljima i bakom, moji nisu nikakav problem ali baka joj. Em je bolesna em je zločesta jako, stalno komentare neke ima i nešto izmišlja. Zgrožava me činjenica da će mi bit kraj djeteta kad se rodi, da će ju uopće primit u ruke 😔. Isto tako nemamo di tj ja sam jedinica i kuća i sve ostaje meni, ja ne radi ma faxu sam još, a decko radi, stalan posao dobra plaća sve to stoji ali sad baš da sa 23 godine diže nezz ni ja kolki kredit za kuću to mi nema smisla. Baka je tatina mama,a on je ponaša kao da ona nije problem u kući, neće u dom nit igdje sve nas redom maltretira. I isto što kažeš za grudnjak meni je bed pred njom bit bez njega jer ona naravno mora nekakav svoj glupi komentar dat mahh iskreno živim u nadi da će tata nešto poduzeti po tom pitanju jer ovako više nejde .. mama se više ne može boriti s njom nema šta joj ne govori i ne radi. Evo sad sam se i ja malo požalila, a neznam kak ostat pribran ja sam svaki dan na iglama i ubija me u pojam, živci mi rade na 1000.

Oni su željni paznje, ignoriraj ju, svoj prostor, svoju sobu, svoj kat, kako god da vam je kuca, prilagodi sebi i djetetu, i naravno kljuc u bravu, pogotovo sto starim i senilnim ljudima ne znas sta je u glavi.  Jos kad beba dode, sva ce paznja biti ka bebi, od strane svih, i baka ce recimo to tako ali nemoj da zvuci ruzno pasti u zaborav, odnosno nece ona biti prioritet... imam slicnu situaciju sa didom, samo on zivi sam, ali je zeljan paznje, i onda svasta izvodi... a ako to sve bude islo u nedogled sa njom, nadite si neku garsonjericu i otidite, bitno je da si ti bistra u glavi jer dijete osjeca napetost, pogotovo majke, a mozete se stisnuti neko vrijeme... bar ces imat svoj mir

Bosco
    24. Kolovoz 2020. 13:29

Bok cure!
    Ja dosla a pregleda u Vinogradskoj , cekala sam sat vremena, tak da super 😊 sve uredno, bebac odgovara tjednima, negdje je 1750 g. 

Vi koji zivite s svekrom i svekrvom, ja se vama divim. Znam da vecina nema izbora.. Moji su u 360 kvadrata, muzevi u 200 kvadrata, ima mjesta za nas i previse, ali mi smo odlucili bit u 29 kvadrata dok ne uspijemo sami bolje. Rade sam u minijaturnom stanu u miru, nego u kucerinama, ali da nemam 5 min mira ili moram slusat komentare.. Imam ja s svima dobar odnos, ali se bojim da zivimo zajedno da nebi imali nikakav. Ja sve pustim da zive kak zele, posebno u svoja 4 zida, ali bojim se da tak ne bi bilo s njihove strane 😕

Demetria
    24. Kolovoz 2020. 13:29

I mene čeka suživot sa svekrvom i iskreno voljela bih to izbjeći. 🤯🤯🤯

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• LoMa
    24. Kolovoz 2020. 13:34

Tečaj ja sam slušala od doma zdravlja centar i super mi je bilo, sve ovo sto su cure rekle plus ja sam zapisivala neke stvari jer nam nisu htjeli posalti prezentacije kasnije, a sto se tiče disanja i toga, poslali su nam neke filmiće na mail...ali kak sam ranije rodila nisam ih jinstigla otvoriti 🙈
    Petrova ja tamo odležala mjesec i pol, odabrala njih jer mislim da su najbolji za te stvari, tim vise sto je na kraju ispalo da sam rodila palcica. Svi su stvarno oke i korektni, moje jedina zamjerka je kod dr kaj ne daju puno informacija, dođu u vizitu koja zrake 1min i ništa ti ne kažu, ne stigneš ni pitati jel...sestre su oke. Također, ja sam bila 10 sati u boksu prije nego su me poslali na carski...sestre i babicu su dolazile i odlazile, samo me jedna pitala kako sam...ove ostale ništa...ono, valjam se od bolova, ali nitko nije ni trznuo...osjećaš se još jednije jel..valjda dolaze u boks l tebi kad si pred sam izgon.
    Next meni taman danas dostava došla, Zaljubljena sam 🥰
    Napokon ja uvijek čekam da ti pitaš kak su mame i bebe, da ne ispadne da samo o sebi pišem 😂 mi smo dobro, snalazimo se i dobro nam ide . Luka je već jako blizu 3kg 🥰 
    Suživot mi živimo na katu s muževima, mi imamo oke to koncipirano, ni ne vidimo se ako ne moramo. Svekrva nije napasna, ali pripremala sam ja nju duže vrijeme i govorila fa mi ne treba nitko u početku osim na zahtjev jer hoću svoj ritam uhvatiti. I toga sebi drži, samo mi sve od maloga lijepo pegla sto operem 🙂
    Grudnjak imaš onaj tipa u muller za dojenje sto nije podstavljen pa još staviš jastučiće da ti bradavice nisu projektili i mislim danje to za ukucane oke opcija, a opet taj će ti biti udoban jer nema žive niti ista

Leia91
    24. Kolovoz 2020. 13:36

SmileA - i ja sam slušala taj od doma zdravlja zagreb prošli mjesec. Puno mi je bolji nego rodin. Rode malo fantaziraju po meni. Kao da živimo u ideanom svijetu a ne u RH. Jedan dio je držala ginekologica a ostatak patronažna. I stvarno je odgovorila na sva pitanja i meni neke nedoumice riješla. Dala hrpu savjeta što nam treba od opreme a što ne. Ja sam zadovoljna. 😊

Što se tiče suživota, mi smo živjeli s mojima ali smo ugl bili sami jer moji su u penziji pa velik dio godine provode na moru. Meni je to bilo ok jer se s mamom  mogu sve dogovoriti. Ali dečko se ponašao kao da je u gostima. Nemaš neku privatnost pa je nezgodno. Kad sam saznala za trudnoću, inzistirala sam da živimo sami. I tako smo se u 6. mjesecu preselili u podstanare. I on sad ipak ima drugačije obaveze i drugačije se ponaša. Tako da je to meni pomoglo što se tiče odnosa sa dragim. A svekrva i svekar su divni prema meni i žive u kući i realno ima mjesta za nas. Ali nema šanse da bi živjela s njima. Prevelike su razlike u odgoju i načinu života. A da ne spominjem da do malog dućana imaju 10min autom. Meni je to nepojmljivo jer sam odrasla u gradu di izađem iz zgrade i već sam u pekari ili trgovini. Živjeti tako u autu ne želim. Znam da bi na mene palo razvažanje djeteta po svukud. Ovako si nazovem taxi i bez brige sam kod doktora ili bilo gdje. Eto i ja sam se pojadala malo. Vidim da nas je puno sa zeznutim odnosima sa roditeljima/muževim roditeljima. Zato smatram da svi koji to mogu naravno, počnu život solo.

• celaena
    24. Kolovoz 2020. 13:39

želja

mara1992

Sretno svima na pregledima. Mene već par dana šoraju bh kontrakcije ali zasad još ništa osim bolova u zdjelici, imam dojam da će se raspasti i leđima. Navečer je najgore ne mogu se okrenuti niti noge dići.
    Stigao nam baby monitor s Alija zasad sam zadovoljna kamera je odlična 😁😁
    Sutra je kontrola opet u bolnici pa ćemo vidjeti.
    Želja ja živim skupa u kućanstvu ali ja stvarno nemam problema ni sa svekrvom ni sa svekrom, doduše kad sam rodila prvo tetošili su kao princezu. Ja sam dok sam dojila uglavnom nosila potkošlje za dojenje pred svima ali one su podstavljenje pa nema srama.

Di imam uzet takve potkošulje?i jeli stvarno dobro drze?

HM. Odlicne suuuu, mene grudnjaci ubijaju. Evo vec mjesec dana hodam u tim potkosuljama, i na patologiji sam ih nosila, i spavam u njima, ma odlicnee

Hip_Hopsica

Crwena

Hvala svima na odgovorima za Petrovu.. Nekako sam si sad učvrstila odluku.. Demetria kad budeš mijenjala listu stavi kod mene Petrovu umjesto Sv. Duha 🙂

Ja sam rodila 02/2018 i imam dobro iskustvo iz Petrove. Kad sam došla tamo pregledali su me, ustanovili da sam 5cm otvorena, dobila klistir i prošetala zajedno sa mužem po hodniku i obavila wc. Nakon toga su me odmah smjestili u rađaonu zajedno s mužem koji je cijelo vrijeme bio samnom. Ponjeli smo sa sobom u rađaonu manji ruksak sa svim potrepštinama. Nitko nam nije ništa branio. Normlano sam pila i imali smo mobitele... sestra nas je pitala dal nam odgovara da nam priguši svjetla, da nam bude ugodnije... dobila sam 2 puta epiduralnu  nije bilo nikakvog problema oko toga. Npr. jedan detalj, imala sam pun mjehur i sestra je rekla da bih bilo dobro da se popiškim, ali valjda zbog pritiska bebe jednostavno nisam mogla pa mi je rekla da će mi kateter staviti. Ja sam naravno umrla od straha i zatražila sam da mi da još vremena da ja sama probam. Nije bilo nikakvih problema, izašla je van da me ne ometa,  pa kad se vratila je puštala vodu da curi iz pipe da me potakne...ali svi pokušaji su nažalost bili bezuspješni. 
    Uglavnom,  stavljanje katetera da se popiškiš ne boli apsolutno ništa. Bezveze sam sam se prepala i gnjavila sestru, al hoću istaknuti da se stvarno potrudila.  Također hoću istaknuti da su me prije bilo čega što su radili pitali i informirali i da više ne rade epiziotomiju. Pa sam tako ja npr. odbila drip i nisu mi ga više niti nudili i iako sam rodila curicu 4150g kao prvorotka nisu me rezati.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Matea02

Napokon:Ma baš to željna pažnje, evo ovo smjesno zvuči al čim ja nešto kažem da mi se jede (pašteta, kukuruzi nešto banalno) ona za dva dana poslje toga to isto zahtjeva i tako sa dosta stvari doslovno kao da je i ona trudna haha. ma stvar je što ona neće čak ni u svojoj sobi bit, već je stalno u dnevnom boravku pojača Tv na 50 gluha je i tak, a neće namjerno ni Tv u sobi nit ista jer nas onda ne može maltretirati. 

Ma nešto će se morati promjenit i gotovo, iskreno ja ne želim otići nigdje, a ni dečko jer nam je dobro sa mojim, on i tata bff, na njivi, u lovu, ribolovu svud. samo baka pravi probleme, žao mi je što se sad tu jadan vama i zamaram vas al točno mi je lakše 

mara1992
    24. Kolovoz 2020. 13:40

želja

mara1992

Sretno svima na pregledima. Mene već par dana šoraju bh kontrakcije ali zasad još ništa osim bolova u zdjelici, imam dojam da će se raspasti i leđima. Navečer je najgore ne mogu se okrenuti niti noge dići.
    Stigao nam baby monitor s Alija zasad sam zadovoljna kamera je odlična 😁😁
    Sutra je kontrola opet u bolnici pa ćemo vidjeti.
    Želja ja živim skupa u kućanstvu ali ja stvarno nemam problema ni sa svekrvom ni sa svekrom, doduše kad sam rodila prvo tetošili su kao princezu. Ja sam dok sam dojila uglavnom nosila potkošlje za dojenje pred svima ali one su podstavljenje pa nema srama.

Di imam uzet takve potkošulje?i jeli stvarno dobro drze?

HM i stvarno su super ja imam velike grudi tako da dobro drže.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.