Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    isabelagregorijan
    15. Kolovoz 2020. 09:51

Mina 29Isabelagregorijan ko te pregledavao?

Ja sam rodila prije 5 godina tamo i bilo je ok.. Mislim s obzirom na porod i veličinu bebe oboje smo dobro bilo.
    Ali sad kad čujem ovo bojim se🙉

Ja sigurno neću roditi tu, nema šanse ni u snu...
    Tko je tebe porodio tad? 

[/url

15. Kolovoz 2020. 10:06

Dobro jutro svima.
    Zelim svima ugodan i bezbrizan dan danas. 

Tejic nema frke, kazu moze i ne mora ispast prije, ovisi od zene do zene :)
    Mana mare super da je tako! :) gustajte :)
    Celaena je nakon svega je super da smo u terminu :) tebi zelim svu srecu i samo nek te beba lupa. 🤗😘
    Onka super za pregled!!! :)
    Ana i mene beba mlati jako nogama i rukama, a osjetim i ono micanje kad se trbuh ko val krece... Iako su rekli da ce se beba smirit kad bude veca, moja k dalje rastura... Tak da.. Nije ugodno uopce, al bar znam da je sve ok :)
    Minnie_me dr ti daje 4 doznake. Na onoj koja otvara porodiljni pise kad pocinje. I to je obicno 45 dana pred termin.
    Mc mouse sretan rockas mami :) uzivajte :) 
    Zojo nadam se da ti je kisa sinoc bar malo rashladila... Ne znam kak u Istri, al cini mi se da u Ri vec pocinje sparina... Aaa
    Butterfly i Minnie saljem vam svu srecu da sto duze budete 2 u 1 i da sve bude sto bolje :) 🤗
    Vita uzivaj s muzem sad kad dode, i nemoj se preforsirat :) 
    Ketty zena zmaj! Svaka cast. Moram priznat da sam ljubomorna malo... Mislila sam i ja tak svasta nesto dok ne rodim, pa me sve nesto poremetilo! Salu na stranu, svaka cast, ako mozes i da pola napravis od onog kaj si zacrtala na konju si. Samo se nemoj preforsirat :) 
    Tashee super za pregled! 😍
    Ninche super za pregled, nije napredovalo, sad pomalo... A i skoro si u terminu :) drzi se :) 
    Pratnja u bolnici Keksic i ostale curke, stvarno drzim fige da vam omoguce pratnju (i tamo di je moguca ne ukinu)!!! Iako vjerujem da nije isto, ali bar u toj aktivnoj fazi i da tata moze upoznat svoju bebu odmah, a ne nakon 3, 5, 7 ili vise dana. 🤗😘
    Tejic 37 tt!!!! 😍😍😍🤗 
    Fen mi ne pada na pamet, jer mi je vruce jako, a kosa mi je tanka pa se brzo osusi, sumnjam da ce temperatura past ispod 25 u sljedeca 2-3tjedna xD
    Al sam si uzela za svaki slucaj i mali sampon za suho pranje (iako ih nevolim uopce, al da se nade), iako poznavajuci sebe zalit cu se po glavi pa makar me poslje svi ruzno gledali xD

Happymom
    15. Kolovoz 2020. 10:09

isabelagregorijan

Talija

Isabelagregorijan, koji doktor te pregledavao? Ja nemam nikakvih neugodnih iskustava s ginekologijom u Zaboku.

Ozbiljno? Znači ja sam tu bila punoo puta i većinom su neugodna iskustva osim s dr krajcarom i gredičakom.
    Znači dolazim s kontrakcijama, fureš je bio, ruka jedns mu je u gipsu, ja mu govorim da sam bila hospitalizirana radi otvaranja već u 22 tt, on me ne slusa, legnem na stol, on gura jednom rukom spekulum u mene, šerafi ga, ja vičem, on me ne dozivljava, gura prste unutra, ja se previjam, on mrtav hladan, nista….
    Da se razumijemo, nisam ja neka osjetljiva, imala sam i kiretaze i pobačaje doma, punkcije, hiperstimulaciju, prohidnost jajovoda, pregledavana sam milijun puta u nikad nista, ovo je bilo prestrasno,boljelo me još dva dana poslije.
    Stave me na hospitalizaciju, pitam za nalaze, nista ne govore, pitam za otvorenost, nemaju pojma jer nisu izmjerili, stavljajj me na tokolizu jer nemaju kaj drugo napravit, a ctg se tu ne upotrebaljava do 36 tt…eto.
    Nema wc papira, ja kazem sestri, ona meni da nek se snadem, nema dezificijensa u wcu da si skoljku obrise , a cura kod mene u sobi ima e coli, nema papira za ruke, sestre su neljubazne, znači strava…

Draga, stvarno zvuči strašno... Radi prema svon osjecaju, cure iz zg ce znat bolje, ali mislin da su obe bolnice vrhunske. Drži se i javi se bar ponekad da znamo jeste bebica i ti dobro 

Napokon 2804
    15. Kolovoz 2020. 10:14

Enana, mi smo se dogovorili samo mama moja dolazi i to da mi pomogne maksimalno, a narednih mjesec dana, nitko ne smije primirisati stanu, em radi korone, em imam par iskustava iz bliže familije di je beba zavrsila u bolnici zbog kasnijim bakterija koje je vjerojatno netko prenio. A ti opet ako se ne varam nosiš blizance, tako da ne odbijaj pomoc, dobro će ti doci majka ili svekrva i ako budeš preumorna da odspavas malo, ali odmah reci nema ljubljena djeteta, ni nista tako.... to je moje mišljenje..
    .
    Isabela, moj savjet je petrova sto prije radi neonatologije, jer tko zna kakva je stvarna situacija dole, s obzirom da te nisu bi pogledali, ni ctg, ni nista...

Vita26
    15. Kolovoz 2020. 10:14

Isabela trazi drugo misljenje ,pregled ako vec tako ,a neznas sta je,meni je strasno kad tako nesto cujem,ja kakva jesam pojela bi nekoga 😂😂Drzi se
    Spavaćice kupila u Kauflandu isto tako nedam 150-300kn za spavaćice
    Spavanje spavala sam relativno dobro nocas ,samo ja svaki vecer legnem jako kasno.
    Cure u terminima ,sretno vama i da sto prije i bolje prodje porod.
    Cure u bolnicama držite se ❤️❤️
    Lj pozdrav svima

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

15. Kolovoz 2020. 10:15

Napokon ahahahahahaha... Dobar izgovor je zlata vrijedan! :) 
    Jesenica je sve ok sad? 
    Demetria potpisujem ovo za bolnice... Bljak... 
    A sto se lupanja tice, i kod mene se ne smiruje... I bas to ak je to pokazatelj, bit ce nam veselo 😍🤗
    Happymom prek fejsa narucila, al vise ne znam kak se zove stranica... Sry
    Enana moj savjet (tj savjet moje prabake, bake i mame) napravi onako kako mislis da ce tebi bit najbolje. 
    Kod mene ce bit ovak, dragi ima tjedan dana kad se beba rodi, tak da smo tjedan dana sami - a i dragi se mora malo osposobit, nek mu bude vatreno krstenje (njegova ce uletit skuhat ak treba, moji su u drugom gradu, ali u osnovi smo sami (nitko nece spavat kod nas) - iako znam da ce njegovi doc vidjet bebu brzo nakon sto dodem iz bolnice, al ok necu im zabranit na kratko). 
    Nakon tjedan dana, ce doc moja mama (al nece spavat kod nas) da bas ne budem skroz sama 8-10sati dnevno, dok se jos malo oporavim (bit ce kolko ce moc zbog posla - par dana vjerojatno)... Nakon toga smo solo, frendice su rekle uskocit s kuhanjem ako treba (samo donijet lonac i otic, same se ponudile), stan ce past potpuno na dragog i sveki (rekla je da ce pomoc, bumo vidli)... A ja pomalo oko bebe, dok ne dodem k sebi, posebno jer ne zelim riskirat nikakve gluposti nakon carskog... To je moj plan, ali svjesna sam da se moze promijenit, pa cemo se snalazit i zvat pomoc xD.. Oduljila sam, al napravi kak ti mislis da je najbolje :) 
    Hanicao slazem se s tobom za minimalno kontakata prvo vrijeme (nasim roditeljima necu branit da nas dodu vidjet jer je mojima prvo unuce, a njegovima drugo, al prvo skoro nikad ne vidaju) ostali nek se strpe, posebno zbog situacije s Koronom. Kad stanem na noge onda mozemo pricat o posjetama i sl. 

15. Kolovoz 2020. 10:17

Lux bol gore tu i tamo kad se tak namjesti pa lupa, al me nis ne pece... 
    Isabela drz se, nadam se da ce sve bit ok. 🤗 A ak ti nije dobro u bolnici, ne mogu te na silu drzat. Za bolnicu ce ti bolje znat cure rec
    Slatke brige super!!! :) lepa beba, uzivaj :) 
    Dojenje na zahtjev pitanje, potpuno otvorenog uma za vas koje vec imate kikice. Jel to stvarno stavljanje na cicu na svaki plac? 
    Pitam jer jedino kaj znam je od mame, i ona nas je dojila po rasporedu (ok, obje smo bile prakticki bez grceva i ok spavalice), frendica je malog morala budit zbog zutice, pa to isto sumnjam da je pravo dojenje na zahtjev, jer su isli po rasporedu 2, 3, 4 sata (prva 3 mj)... Ugl. dosta me zbunjuje to, a i patronazna mi je vise za raspored (odnosno, ne reagirat na svaki plac i ne drzat stalno na rukama)... Ne znam, taj dio me jako zbunjuje i dijelom stresira, jer ne kuzim i ne znam... 

Ja se ispricavam sto uvijek romane napisem... Al eto volim laprdat sta ces xD

Vita26
    15. Kolovoz 2020. 10:17

Pomoc meni ce supeug uzeti mjesec dana slobodno da bude samnom,ja necu isto punu kucu nikoga,pa ce on i kuhati i spremati dok ne oporavim se od carskog.
    Nadam se da ce mi majka doci za Bozic iz Latvije pa da vide svoje unuče 6godin su prosla 🙈🙈🙈
    Od muza mama ce pomoc koliko Moze i to je dovoljno,ne trazim nista od nikoga ,samo cu vam rec ljepo imati svoju mamau blizu sebe ❤️

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

Skakavac
    15. Kolovoz 2020. 10:21

Puno san ja toga napisala i onda stisla odustani p,a se sve lipo izbrisalo. 😤😤
    Nadan se da ste sve dobro i uz tegobe koje prolazimo. Pozdrav veliki nasim mamama i njihovim bebicama 😇
    Isabelagregorijan zaj mi je sta moras kroz to prolazit, bas zaj. Ne mogu niti zamislit kako je bit hospitalizirana na takav način. Ucini onako kako osjecas da je najbolje za tebe i tvoju bebu. Mislimo svi na vas, cuvaj se 💓

Kod mene nema nekakvih novosti.. Doduse pojavila se ko menstrualna bol, nepoznata dosada u trudnoći. Štipkanje doli također znan osjetit kroz dan. Najgore je nocu kad se dizen na wc. Tada me sataru kukovi i prepone. Jucer san bila na pregledu, Bogu hvala sve je ok. Jos uvik san skroz zatvorena a beba tezi oko 3000 gr. Kaze da nebi trebala bit velika, sta je olakotno pogotovo za prvi porod. Po prvi put san bila na ctg-u i to je otprilike to. Pregled opet za tjedan dana, ukoliko se nista ne promini. Slatke_brige sad smo na čekanju 😅🤭💓
    I da, veliki pozdrav dragoj Dinosaurus koja me se uvik siti 🤗💓

Halila
    15. Kolovoz 2020. 10:35

Bananaupidami

Luxbol gore tu i tamo kad se tak namjesti pa lupa, al me nis ne pece…
    Isabeladrz se, nadam se da ce sve bit ok. 🤗 A ak ti nije dobro u bolnici, ne mogu te na silu drzat. Za bolnicu ce ti bolje znat cure rec
    Slatke brigesuper!!! :) lepa beba, uzivaj :)
    Dojenje na zahtjevpitanje, potpuno otvorenog uma za vas koje vec imate kikice. Jel to stvarno stavljanje na cicu na svaki plac?
    Pitam jer jedino kaj znam je od mame, i ona nas je dojila po rasporedu (ok, obje smo bile prakticki bez grceva i ok spavalice), frendica je malog morala budit zbog zutice, pa to isto sumnjam da je pravo dojenje na zahtjev, jer su isli po rasporedu 2, 3, 4 sata (prva 3 mj)… Ugl. dosta me zbunjuje to, a i patronazna mi je vise za raspored (odnosno, ne reagirat na svaki plac i ne drzat stalno na rukama)… Ne znam, taj dio me jako zbunjuje i dijelom stresira, jer ne kuzim i ne znam…
    .
    Ja se ispricavam sto uvijek romane napisem… Al eto volim laprdat sta ces xD

Dojenje na zahtjev je stavljanje bebe na prsa čim počne radit facu da ce plakat, manje više. Nasa bolnica to jako forsira i ubili su me s tim u rodilištu. Patronažna također. Pokusavala sam ja uvest hranjenje po rasporedu tipa svaka 2-3 sata, al ova moja je bila u stanju urlati sat vremena neprestano ak ju nisam ni sisu stavila. I tu niša nije pomagalo. Patronažna mi je rekla da je to jednostavno takva beba, njoj je to bila i hrana i utjeha i maženje i sve. I navukla je mlijeka da sam ga imala za cijelo selo, a nikad se najela jer bi zaspala. Ma mene je baš namučilo to dojenje. Ako je ikako moguce, pokušaj uvesti hranjenje po rasporedu. Psihički ali i fizički je lakše za tebe. Ja sam se naplakala ko budala prva dva mjeseca, skupa s njom.
    Koliko god sad zvučala kao nemajka, briga me. Meni je to bilo grozno. Ne dojenje samo po sebi, nego te muke svakih 15 minuta.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.