Dobro jutro :)
I mi danas usli u 9. mjesec! I imam pregled i prvi ctg.
Vidim kako se sve plasite velikih beba, kod mene je kontra sve. Prvi malac je bio 4+ kg, a ovaj zaostaje u rastu, nije jos iugr, ali nije ni daleko od toga pa brinem naravno. Zato imam svaki tj kontrole u visokorizicnoj ambulanti pa racunam da ce sve biti ok. Udara ko veliki :)
Pisala sam vam neki dan o hemicima, evo prije dva dana sam imala operaciju perianalne tromboze i stvarno me brinulo kako cu danas na pregled, no evo dva dana kasnije je vec puno bolje i boli samo kod pritiska ili promjene polozaja. Sretna sam sto sam ulovila sjedece mjesto u cekaonici :D
Svima vam zelim sto manje briga i problema <3
P.s. mi smo imali Sophie, super je. Gumene igracke za kadu bacam cim vidim da ima nesto unutra. Zapravo se stariji vise igra plasticnim (brodici, posudice) :)
Banana tebi su barem dali info i rekli kolko jos to moras koristiti, meni apsolutno nista. Znam samo da se tek 17.08. vracaju s GO. I to mi se cini bas dugo..mozda mi se samo cini jer me nisu u nista uputili i nist ne znam kaj dalje slijedi. Ko da im se neda vise, a meni sad najbitnije 😒 kazu ak nekaj nije dobro nek se javim zamjeni... pa ak mi nekaj nije dobro idem na hitnu direkt a na k njima 😒
*
Pranje vesa - koja je razlika izmedu baby care programa i obicnog programa za pamuk na 95? Vidim da i ovaj baby care mi automatski stavi na 95 i pere oko 2,5h ko i ovaj za pamuk 🤔
Dobro jutro!
Moran rec da stvarno neman nikakvih problema sa spavanjen. Gledan kako se vi namucite svako malo pa ne spavate iz sto razloga i bas mi bude zajKako legen tako se i probudin, jedan put se probudin na wc i odma zaspen ponovo… Samo da se tako i zadrži
Cure iz st više vas mi je spomenilo da idete u cito na kontrole. Jel oni tamo imaju i ctg? Još malo pa se selin i tribala bi se i naručit. Tila bi ic negdi di mogu obavljat kontrole sve dok eventualno ne prinesen termin… Opcija pregleda u bolnici usrid lita i još sa milijun pravila oko korone mi i nije baš nešto haha
Jutro.
Ja vodim trudnocu u cito. Imaju ctg, i kod njih mozes do samog kraja vodit trudnocu, pa cak i ako prineses termin.
Ja cu do samog kraja bit kod njih, jer iz iskustva drugih cura znam kad ides vec svaki drugi dan u rodiliste na plodnu vodu , da se nacekas.
Ako imas mogucnosti platit kod njih to mozes obavljat, i stvarno kad te zapisu tada si na redu, eventualno se moze dogodit da pricekas 5-10 min. Al ja do sad kad bi dosla uvik bi bila odma primljena.
U utorak idem prvi put na ctg pa vam javim dojmove
Moze li se tipa kod njih narucit samo na ctg i plodnu vodu ako se slucajno prenese? Naucena prvim iskustvom u rodiliste ne idem dok bas ne moram… 😏
E to ti stvarno neznam, a mozda i moze. Probaj pitat.
Ja kako sam od pocetka tamo, odlucila sam bit do samog kraja, jer po bolnici mi se ne ceka, pogotovo sad, em vruce, em korona
Super , hvala ti... Cekam malo da budem blize terminu pa cu onda zvati ❤️ Mislim i nadam se iskreno da moze, platis i dodjes al sve cemo viditi, mozda beba i urani i iznenadi ovog puta...
Sretnoooo Vam svima u novim tjednima i na pregledima 🎉
Jutro..
Moram prekomentirati jer vidim panika po kilaži🙉
Moj sin se rodio sa 4,5 kg 🤩 sa 30 tt je procjenjen na 2100..sa 35 na 2800..
E pa sad.. Uspoređivajte..
Ja ću svakako svaku kilažu jer ne vjerujem se seka biti nešto manja s obzirom da je sa 24tt već bila na 850 g.. Ali vidjet ćemo
Pa tu je negdje i curka moja sa kilazom. Znaci mogu okvirno ocekivat da ce biti oko 4kg.
Hvala na informacijama 😊😊
A koliko je bio dugacak?! Ja sam luda nakupovala hrpu robice br50, jer mi je sin bio bas mali kad se rodio(50cm i 3kg40g) pa mu je sve bilo veliko. I sad se mi pripremili sa hrpom male robice, a izgleda nista od toga haha
"Ako doktor predvidi veliku bebu temeljeno na ultrazvuku ili palpacijom trbuha, u 50 % slučajeva će biti u krivu, a i ako je beba velika, i dalje će samo dvije od deset takvih beba imati više od predviđene težine, dok će sve ostale imati manje"
"Beba je napredna. Ako beba ima veću težinu za svoju gestacijsku dob vrlo je vjerojatno da datum termina nije dobro određen, a ne da je beba prevelika ili da je mjerenje ultrazvuka pogrešno."
U postotku se ne rada bas puno beba sa 4kg i preko kg 🤷♀️
Mana_Mare odlično 👌, fala ti... Sori ako te gnjavin, jel mozes jos samo rec cijenu pregleda? Možda si prije i rekla, ali san zaboravila 🙊
Jutro..
Ja ću svakako svaku kilažu jer ne vjerujem se seka biti nešto manja s obzirom da je sa 24tt već bila na 850 g.. Ali vidjet ćemo
Pa tu je negdje i curka moja sa kilazom. Znaci mogu okvirno ocekivat da ce biti oko 4kg.
A koliko je bio dugacak?! Ja sam luda nakupovala hrpu robice br50, jer mi je sin bio bas mali kad se rodio(50cm i 3kg40g) pa mu je sve bilo veliko. I sad se mi pripremili sa hrpom male robice, a izgleda nista od toga haha
Bio je 55 cm... Tak da 50 je nosio možda tjedan dana i to samo neke veće modele..
Sad ćemo vidjeti.. 🙉🙈
"Ako doktor predvidi veliku bebu temeljeno na ultrazvuku ili palpacijom trbuha, u 50 % slučajeva će biti u krivu, a i ako je beba velika, i dalje će samo dvije od deset takvih beba imati više od predviđene težine, dok će sve ostale imati manje"
"Beba je napredna. Ako beba ima veću težinu za svoju gestacijsku dob vrlo je vjerojatno da datum termina nije dobro određen, a ne da je beba prevelika ili da je mjerenje ultrazvuka pogrešno."
U postotku se ne rada bas puno beba sa 4kg i preko kg 🤷♀️
Naravno jos se svasta moze promijeniti do poroda, ali nekako vjerujem dr jer je i za sina u gram pogodila 😂😂
A termin je 100% tocan, znamo tocno kad je zaceta haha
Malo me strah jer je i u mojoj i u muzevoj obitelji bilo bas velikih beba, pa me ne bi cudilo da nam curka bude velika 😊😊
Jutro..
Bio je 55 cm… Tak da 50 je nosio možda tjedan dana i to samo neke veće modele..
Sad ćemo vidjeti.. 🙉🙈
Ajme hahahahha ako bude tako stvarno joj necu stici sve ni obuci hahahahha
Sortiraj odgovore
Najstariji