Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dinosaurus
    22. Listopad 2020. 21:24

mara1992

Dinosaurus

SmileAcestitke! Nadam se da cete uskoro bit skupa! 💕🎊🎉

Maradaj mi pls reci kako izgleda to kad ste svi cetvero u jednoj sobi? Ja bi se volila vratit svojim deckima u sobu ali me stra da ce se sin budit. Jel dojis? Ako da, di, u krevetu odma ili ides u drugu sobu pa se vratis? Sve mi napisi sve me zanima 😊
    Dojenje i prehrana - ni prvi put kad sam dojila (1.5god) pa ni sad, nisam nista izbacivala iz prehrane. Jedem apsolutno sve, i mahunarke kad mi dodu na red i popijem gazirano ponekad. Pijem mlijeko svaki dan barem u kavi itd. Sin nije ima grceve a cini mi se da nema ni seka sad. Plakala je jer bi bila premorena (grci se, odguruje se kad ju drzis, nece cicku, sve joj smeta, vristi iz petnih zila itd,) i sad smo to rijesili i napokon uzivamo u miru i tisini 🤣

Dinosaurus od početka sam u sobi s njima. Po noći čujem Franju da se meškolji i prebacim ga kod sebe na krevet dok ne posisa i kad završi samo ga vratim. Kad ga uspavljujem idemo svi 4 u krevet, muž s1e bavi Leonom a ja Franjom. Uglavnom bio je par puta i zaplakao ali ih nije probudio a ako baš bude kritično npr. da malo jače zaplače izađem s njim i vratim se kad se smiri uglavnom za 10 tak minuta. Leon se možda probudio par puta kad i ja da dojim ali samo prvih nekoliko dana sad uopće ne registrira da se budim a ni suprug 😁😁

A franju ostavljas odmah u sobi s leonom navecer? Ili leon ide kasnije spavat?
    Kod nas sin ide spavat u 8 a ona jos nema neki ritam, nekad zaspe u 9 nekad u 10. A soba nam je na drugom kraju stana pa nju nekako ne mogu bez nadzora ostavit, tako da je ona samnom u dnevnom. 

2020
    22. Listopad 2020. 21:42

Dojenje i prehrana 😭 blago onom čijoj bebi ništa ne smeta!! Ja sam nakon 7 godina vegetarijanstva počela radi male jest samo meso jer mi je od povrća preostalo da jedem samo krumpir, mrkvu i tikvice. Izbacila naravno začinjeno, sve moguće povrće kuhano i sirovo (navodno zelena salata isto napuhuje), voće, gazirano, mliječno (navodno njima ne smeta laktoza, naše mlijeko je puno laktoze, nego kravlji mliječni protein). Moja ima grčeve svakako ali ako prekršim šta od ovoga e onda su to ekstremi. Dok pazim onda su podnošljivi. Jučer sam pojela krumpirušu u kojoj ima malo luka naravno, to je bio show. Ne mogu ju takvu jadnu gledat kako se muči. A ja onda udaram po kruhu, pecivima i slatkišima, grickalicama 🙈 od mlijeka koristim rižino, bademovo itd pa pojedem griz i pahuljice nekad
    Ali izdržat ću još mjesec dva dok joj se probava malo ojača pa se onda može sve jest... Tako kažu a ja se toplo nadam 😛

2020
    22. Listopad 2020. 21:52

Što se tiče krvarenja svakom je drugačije, i normalno je da malo kao i stane pa opet počne obilno, tako mi je rekla patronazna da se ne iznenadim. evo meni je 40 dana prošlo i još mrvicu smeđarim, baš sam dugo krvarila

Napokon 2804
    22. Listopad 2020. 21:56

2020

Dojenje i prehrana 😭 blago onom čijoj bebi ništa ne smeta!! Ja sam nakon 7 godina vegetarijanstva počela radi male jest samo meso jer mi je od povrća preostalo da jedem samo krumpir, mrkvu i tikvice. Izbacila naravno začinjeno, sve moguće povrće kuhano i sirovo (navodno zelena salata isto napuhuje), voće, gazirano, mliječno (navodno njima ne smeta laktoza, naše mlijeko je puno laktoze, nego kravlji mliječni protein). Moja ima grčeve svakako ali ako prekršim šta od ovoga e onda su to ekstremi. Dok pazim onda su podnošljivi. Jučer sam pojela krumpirušu u kojoj ima malo luka naravno, to je bio show. Ne mogu ju takvu jadnu gledat kako se muči. A ja onda udaram po kruhu, pecivima i slatkišima, grickalicama 🙈 od mlijeka koristim rižino, bademovo itd pa pojedem griz i pahuljice nekad
    Ali izdržat ću još mjesec dva dok joj se probava malo ojača pa se onda može sve jest… Tako kažu a ja se toplo nadam 😛

Kad vidim da si nakon vegetarijanstva pocela jesti meso radi bebe, iskreno moja muka sa hranom je minimalna... svaka ti čast,  skidam kapu ❤
    .
    Demetira pizzaaaaaaaa 😍😍😍😍 i nakon hladna coca cola..
     Ehhhhhh sanjam to 😍😍😍😍😍😍
    .
    Ajmo bebiceee gdje steee

Mina 29
    22. Listopad 2020. 22:01

Matea02

Ej cure. Mi smo i dalje svaka dva dana na ctgu, danas je za čudo bila aktivna 😍 (tri cokoladice sam pojela prije haha) i očitane kontrakcije al nisu preko 80 išle, u nedjelju opet. Napravila test na koronu i čekamo. Bolovi stalno, kontrakcije također mislim da bi uskoro moglo bit nešta 😁 danas su baš cijeli dan al nisu pravilne, na sat- dva se smiri i tak..
    .
    Čestitam novopečenim mama i bebicama, svu sreću vam želim i što više ljubavi i maženja ❤️.

I kod mene bolovi od jučer.. Kontrakcije cijeli dan pa je došlo do ispadanja sluznog cepa koji još i danas curi. 
    Ja.mislila da to odjednom padne i gotovo kad ono ja već dva dana nalazim na sukrvav iscjedak. 
    Tako da jučer i danas se dosta drugačije osjećam.. Teško mi je.. I sve sad boli. Nadam se da će krenuti uskoro.. U pon imam opet ctg pregled i uzv

Tejic
    22. Listopad 2020. 22:05

Bananaupidami

Aha i nes sam naravno zaboravila
    Grcevi - nema ih al je nadut cesto, i tu ne pomaze nis osim mu stisnut nogice na trbuh, cak imam osjecaj da mu je od espumisan kapi i gore
    Lohije - (ko je gadljiv nek ne cita) proslo je 2 mj od poroda, meni jos uvijek tu i tam nes malo smede bez ide.. Ne znam jel to normalno ili da se zabrinem?!
    Horizontalni tango - za one koje su se upustale u tu avanturu, a imale su carski - jel vam dolje uze? Naci meni ko da se sve suzilo?! I onda to sve mora pomalo, dok se ne rasiri?! Kad se rasiri je ok, al pocetak je bolan (iako uvijek pomalo ulazi)… Ne znam… Pocinjem vjezbat, jer se osjecam ko debela atrofirana vjesalica… Izgubila sam 9 kila, jos cca 7 mi je ostalo do pocetne kilaze, a do moje normalne 14…ajme majko… (ovo je samo moje cendranje) znam da to sve ide pomalo, ali se lose fizicki osjecam…

Banana tek sad ti pisem jer ne uspijevam sve str procitat al tvoj post sam morala prokomentirati.
    Sto se lohija tice nemam takvog iskustva, meni sve skupa sa smedarenjem proslo za 2 tj od poroda. 
    A sto se ovog drugog tice tak je ista stvar i kod mene iako smo samo jednom probali i boljela me gornja kost na ulazu, neznam kak se to zove 😄 
    Sto se kila tice, ista stvar, izgubila 10kg i sad sam 2 kg vrstila..onak neeeee🙉🙉🙉 i sad mi je gin rekao da mogu poceti vjezbati tak da krecem u trazenje nekih vjezbi i akcija 😄
    Ostalo pisem/komentiram kad uspijem procitati zaoststke 😘

keksic
    22. Listopad 2020. 22:09

Ajme cure što ste revne, ja gotovo sve jedem. Izbjegavam paprike, grahorice i ljuto (to mi najteže pada). Ali ništa samo kuhano, pohano meso jedem svaki tjedan a udaram po torticama svaki dan. Mlijeko ne volim i pijem ga jedino u kavi kad odem u kafić/po kavu za van. Trudim se jesti raznoliko, puno juha i više salate, ali to je to.
    Napokon, si možeš nečime ugoditi a da nije baš nešto prezačinjeno? 😂 Ako ti išta znači ja imam u frižideru kulenovu seku koja kao da me zaziva

Matea02
    22. Listopad 2020. 22:15

Mina 29

Matea02

Ej cure. Mi smo i dalje svaka dva dana na ctgu, danas je za čudo bila aktivna 😍 (tri cokoladice sam pojela prije haha) i očitane kontrakcije al nisu preko 80 išle, u nedjelju opet. Napravila test na koronu i čekamo. Bolovi stalno, kontrakcije također mislim da bi uskoro moglo bit nešta 😁 danas su baš cijeli dan al nisu pravilne, na sat- dva se smiri i tak..
    .
    Čestitam novopečenim mama i bebicama, svu sreću vam želim i što više ljubavi i maženja ❤️.

I kod mene bolovi od jučer.. Kontrakcije cijeli dan pa je došlo do ispadanja sluznog cepa koji još i danas curi.
    Ja.mislila da to odjednom padne i gotovo kad ono ja već dva dana nalazim na sukrvav iscjedak.
    Tako da jučer i danas se dosta drugačije osjećam.. Teško mi je.. I sve sad boli. Nadam se da će krenuti uskoro.. U pon imam opet ctg pregled i uzv

Za sluzni cep neznam ništa, meni je klasični iscjedak .. al me večeras iznutra prema van počelo bolit.. neznam kak bi objasnila što kažeš drugačije nekako ..iznutra od pupka nekako prema van 

Matea02
    22. Listopad 2020. 22:25

Evo sad naidem na fejsu na objavu ovu.. ovo je sa poroda da te kosti križa tak stoje, al meni se to već sad počelo dešavati primjetila sam da se izbocilo tako na križima.. jel i vama to tako (bilo)? https://ibb.co/7NzJnqB

Napokon 2804
    22. Listopad 2020. 22:42

keksic

Ajme cure što ste revne, ja gotovo sve jedem. Izbjegavam paprike, grahorice i ljuto (to mi najteže pada). Ali ništa samo kuhano, pohano meso jedem svaki tjedan a udaram po torticama svaki dan. Mlijeko ne volim i pijem ga jedino u kavi kad odem u kafić/po kavu za van. Trudim se jesti raznoliko, puno juha i više salate, ali to je to.
    Napokon, si možeš nečime ugoditi a da nije baš nešto prezačinjeno? 😂 Ako ti išta znači ja imam u frižideru kulenovu seku koja kao da me zaziva

Imam kulen u frizideru, pravljen isključivo po mom gustu, ljutoooo 😍 i domaci paradajz, i naravno kraj frizidera karton kole i karton mineralne (ostalo od feste kad sam rodila) gledam, slinim ali ne diram....
    Od hrane bih pojela najradije kebab, naravno ljuti, sa 3 vrste umaka, i svom salatom bez luka sa feta sirom unutra, njamiiiii
    .
    Matea02 iskreno pojma nemam, u tom trenutku mi je bilo samo da je gotovo, iako iskreno mozda glupo, ali me zivo zanima kako je gospoda izgledala kad sam bila otvorena 10 prstiju, kad je on izlazio, kako je tebuh izgledao, eto leđa... onak mislim da cu za sljedece dijete imat kameru dolje cisto da vidim i to... gospoda sad izgleda normalno, sve su unutarnji savovi, tako da nema neke velike razlike, skoro kao i prije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.