Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Listopad 2020. 00:41

Vita Vitica 💕 držim fige da bude sve u redu 💙❤
    NikPik čestitam 🥰 budite dobro i uživaj sa sinčićom 🤱🍀💕

Marta14
    23. Listopad 2020. 02:53

NikPik cestitam🤗🤗🍀
    Vita drzi se, sve ce biti dobro!! 🤗💞
    Ledolina ja eto moram paziti sta jedem, ako pojedem jednom rizu odmah problemi.. Pijem svako jutro magnezij, i jos ponekad Donat uz jelo..Juha obavezno svaki dan. 
    Bila sam i kompot sa sljivama, ali sam ja jela i sljive pa je mala poludila 🙈
    Ninche kako je malena? Okice? 

mara1992
    23. Listopad 2020. 03:14

Dinosaurus

mara1992

Dinosaurus

SmileAcestitke! Nadam se da cete uskoro bit skupa! 💕🎊🎉

Maradaj mi pls reci kako izgleda to kad ste svi cetvero u jednoj sobi? Ja bi se volila vratit svojim deckima u sobu ali me stra da ce se sin budit. Jel dojis? Ako da, di, u krevetu odma ili ides u drugu sobu pa se vratis? Sve mi napisi sve me zanima 😊
    Dojenje i prehrana - ni prvi put kad sam dojila (1.5god) pa ni sad, nisam nista izbacivala iz prehrane. Jedem apsolutno sve, i mahunarke kad mi dodu na red i popijem gazirano ponekad. Pijem mlijeko svaki dan barem u kavi itd. Sin nije ima grceve a cini mi se da nema ni seka sad. Plakala je jer bi bila premorena (grci se, odguruje se kad ju drzis, nece cicku, sve joj smeta, vristi iz petnih zila itd,) i sad smo to rijesili i napokon uzivamo u miru i tisini 🤣

Dinosaurus od početka sam u sobi s njima. Po noći čujem Franju da se meškolji i prebacim ga kod sebe na krevet dok ne posisa i kad završi samo ga vratim. Kad ga uspavljujem idemo svi 4 u krevet, muž s1e bavi Leonom a ja Franjom. Uglavnom bio je par puta i zaplakao ali ih nije probudio a ako baš bude kritično npr. da malo jače zaplače izađem s njim i vratim se kad se smiri uglavnom za 10 tak minuta. Leon se možda probudio par puta kad i ja da dojim ali samo prvih nekoliko dana sad uopće ne registrira da se budim a ni suprug 😁😁

A franju ostavljas odmah u sobi s leonom navecer? Ili leon ide kasnije spavat?
    Kod nas sin ide spavat u 8 a ona jos nema neki ritam, nekad zaspe u 9 nekad u 10. A soba nam je na drugom kraju stana pa nju nekako ne mogu bez nadzora ostavit, tako da je ona samnom u dnevnom.

Obojica ostaju u sobi zaspu možda u 15 min razlike jer ih smo ih odmah od početka kupali jednog za drugim i uspavljivali. Franju prebacim u belku a Leona u njegov kinder ako se slučajno koji probudi čujem ih iako je soba na kraju kuće, s tim da Leon sam ne može izaći iz kindera već nas mora vikati (nismo ga htjeli učiti).
    Probajte jednu večer sve zajednički i vidi kako vam to funkcionira.

url=https://lilypie.com]

Napokon 2804
    23. Listopad 2020. 03:24

Nikpik brz oporavak  malenom sretnoo I bezbrižno djetinjstvo, puno sreće, zdravlja I ljubavi ❤🥰

Mina 29
    23. Listopad 2020. 05:09

teica30

Mina 29

Matea02

Mina 29

Matea02

Ej cure. Mi smo i dalje svaka dva dana na ctgu, danas je za čudo bila aktivna 😍 (tri cokoladice sam pojela prije haha) i očitane kontrakcije al nisu preko 80 išle, u nedjelju opet. Napravila test na koronu i čekamo. Bolovi stalno, kontrakcije također mislim da bi uskoro moglo bit nešta 😁 danas su baš cijeli dan al nisu pravilne, na sat- dva se smiri i tak..
    .
    Čestitam novopečenim mama i bebicama, svu sreću vam želim i što više ljubavi i maženja ❤️.

I kod mene bolovi od jučer.. Kontrakcije cijeli dan pa je došlo do ispadanja sluznog cepa koji još i danas curi.
    Ja.mislila da to odjednom padne i gotovo kad ono ja već dva dana nalazim na sukrvav iscjedak.
    Tako da jučer i danas se dosta drugačije osjećam.. Teško mi je.. I sve sad boli. Nadam se da će krenuti uskoro.. U pon imam opet ctg pregled i uzv

Za sluzni cep neznam ništa, meni je klasični iscjedak .. al me večeras iznutra prema van počelo bolit.. neznam kak bi objasnila što kažeš drugačije nekako ..iznutra od pupka nekako prema van

Ja nemam takvih bolova
    . Meni jučer i danas menstrualni.. I prepone kukovi natkoljenice leđa trbuh baš ko da će menstrucija nastupiti.

Kod mene sve bilo OK do pregleda… Nakon toga kontrakcije cijeli dan, sa pritiskom kao da cu imati stolicu. Povremeno su skroz pravilne svakih 15-tak min i to traje tako po sat -dva i onda se smiri … Oa poveća razmak… Za svaki slučaj oprala kosu, sredila se i nadam se da noćas neće nista krenuti jer muž još danas noćna pa godišnji…
    Sukrvicu imam cijeli dan od pregleda i to me je upozorila dr… Bude i malo sluzavog, ali nista strasno….

Hej baš sam se pitala gdje si.. 🙈
    Jel smo sad mi među prvima i jesamja ak se ne varam?
    Ma moj pregled je bio u ponedjeljak a u srijedu je krenuo sukrkvav iscjedak i po svemu kako mi to liči je sluzni nema kaj drugo biti. 
    A te kontrakcije su mi se sad i prvi puta pojavile u srijedu i nakon toga je krenuo i on. 
    Isto taj nepravilno kak i ti kažeš. U pon imam opet pregled uzv i ctg. Zanima me uzv radi procjene tezine možda će se barem spomenuti carski. 
    A zanima me jel su i ove kontrakcije i čep pridonijeli nekom otvaranju. 

• arya85
    23. Listopad 2020. 06:33

Nikpik cestitaaam.
    Vitica Sve ce biti ok. Nije lako kad tako mala bebica mora po doktorima ali sve ce biti ok. Samo pozitivno.
    Cure koje cekaju sretno, sad to polako krece. Nemojte pre rano u bolnicu jer ste nesttpljive da bebica cim prije dojde. Ipak je lakse to doma odradit. 
    Probava jedna od gorih stvari, to u kombinaciji sa ranom od šivanja je uzas. Nisam to uopce ocekivala. Jedan dan sam se skoro srusila koliko mi je bilo lose. Ja sam pila i neki sok od sljiva i sljive, bebici nije smetalo. Zaradila i hemeroid. Sad je to napokon prestalo.
    Pizza ja sam je isto neki dan smazala, ajme kako mi je sjela. Je da je bila margarita ali je bila odlicna 😁 

Tina.Antares
    23. Listopad 2020. 07:03

Opet mi je trebalo dok sve pročitam...
    Prehrana sve sam jela s prvom, tako ću sad i s drugim. Izbjegavala sam u početku prezačinjeno i masno, a kasnije postepeno uvodila. Mlijeko ionako ne pijem, ali zato kefir, jogurt itd mogu u hektolitrima. Pripremila sam si mješavine čajeva za dojenje, za probavu moju i bebinu kroz mlijeko pa ćemo vidjeti. Pijem onaj Omnibiotik Panda i nadam se da će imati efekta.
    Probava muku mučim i nikako opet na zelenu granu, s kćeri sam imala razarajuće žgaravice, s njim zatvor. Nema što nisam pokušala, u danu sve moguće prirodne laksative konzumiram i ajde sad sam se rješila hemeroida ali još nije to to. Nadam se poslije poroda da će to se usuglasiti.
    Lohije kad god dojite otpuštaju se hormoni koji pospješuju zarastanje maternice i otpuštanje tog otpadnog tkiva/krvi. tako i mamama koje daju dohranu, kad god hranite bebu otpuštaju se isti ti hormoni, malo u manjem obujmu ali to je isto. Kao i nakon što dugo ležite, dolazi do jačeg izljevanja. Ne govori se bez veze o 40 dana lohija/babinja. Dok god nisu grudice i komadi tkiva i dok god ta krv nije crna i nema neugodan miris je sve ok. 

Koliko vidim imamo puno puno bebica, a lista nam je na 1028 ako se ne varam, jasamja je blizu punog termina, pa možda netko drugi da preuzme i dopuni ju. 

vitica drži se, vjerujem da ti je teško. Traži tri mišljenja ako treba, to je tovja beba, nadam se da će se sve posložiti kako treba i da ćete bez stresa moći uživati, nažalost nekada doktori lupe i ostanu živi. To smo se i tu u grupi načitali svakakvih nebuloznih dijagnoza koje nisu imale veze s mozgom

NikPik čestitam, kad stigneš daj please napiši stanje sa stvarima koje si uzela i koje su ti koristile, kak je sad zbog korone? Pratnju su vidim do daljnjeg zabranili, imaš naznaka kad bi mogla van, jesu ti ostavili pupčanu da odpulsira, verniks da ga zaštiti, odmah koža na kožu? 

Čestitam svima na prinovama, puse mamama i bebama uz što manje grčeva i muka po hranjenju/dojenju. 

Tina.Antares
    23. Listopad 2020. 07:10

Mene lagano počeo hvatati strah da neće mi primalja ipak moći doći i da ću morati u bolnicu završiti porod, a muž ne može sa mnom. Krenula sam čitati i slušati afirmacije i pripremati se i na tu opciju da ću biti sama gore. jesenica kako si ti? ti ćeš na kraju kod Podobnika?

U srijedu sam imala pregled, zatvorena do daske, cerviks tvrd i zatvoren, ctg školski super, uzeo briseve na streptokok, samo vag pregled imala, pa ćemo ovisno o stanju idući tjedan na kontroli vidjeti je li će biti UZV ili samo ctg. Dobila uputu da su mi stepenice najbolji prijatelj uz loptu za pilates i čučnjeve. Sestra mi je malo digla živac da kak ja to još vozim, stišće mi se vena cava, mogu u nesvijest, zavaljeno sjedenje, volan nisko itd. Ali sam ignorirala, još ću barem tjedan dana voziti, tj dok se god budem dobro osjećala. Počelo me loviti da kad puno hodam, osjetim kao pritisak na trtici i dolje iza. 
    Cure u terminu, kako je vama sa pritiskom? 

Kćer je još u izolaciji, za sada nitko nema simptome iz razreda. Učiteljica nam je ok, što nam svima pada kamen sa srca s obzirom na njene dijagnoze i da ju je baš ulovilo jako. Još tjedan dana da ne smije van i onda će nadam se natrag u školu. Za sada izađe na balkon, za vikend će iza zgrade makar malo se protegnuti. Bile su kontrole kod nekih da se vidi je li se pridržavaju mjera, a ja ju ne želim učit da mulja ako ju netko pita jesi išla van. 

U subotu konačno krečimo do kraja, sitne popravke smo rješili, pećnica je popravljena, još prozore mora početkom tjedna doći stolar premazati i pobrtvit, pa silikonirati(valjda sam dobro shvatila stolara). 

Tako da sam se sa svojim sinom dogovorila da još dva tjedna ne ide van, neka ga unutra. :)
    U srijedu konačno krenula prati robicu i opremu, sad to sve speglano moram složiti u komodu. Koja ono ima Malm komodu, Sanja? Kako ste slagale ladice? 

jasamja
    23. Listopad 2020. 08:05

Ljetne i jesenske bebe I dio
    LoMa 15.9. Luka  (rođ.10.7.) Petrova 💙
    Mana_Mare 20.8. Hana  (rođ.01.8.) ST 💜
    Bulba 23.9. Toma (rođ.06.8.) Petrova 💙
    Bananupidami 05.9. David  (rođ.19. 8.) RI 💙
    Butterfly 05.11. Erin (rođ.20.8.) RI 💜
    Samomarina 06.09. Mia (rođ.27.8.) ST 💜
    Dinosaurus 26.9. Lea (rođ.27.8.) ZD 💜
    Princess Mimi 06.9. Leo (rođ.29. 8.) Sv.Duh 💙
    Slatke_brige 22.8. Leon (rođ.01.9.) ČK 💙
    LUX 30.8. Curica (rođ.04.9.) 💜
    Ela32 08.9. Nika (rođ.05.9.) VK 💜
    Tashee 08.9. Lovro (rođ.06.9.) Vinogradska 💙
    2020 25.9. Bruna (rođ.06.9.) DU 💜
    Skakavac 27.8. Dečko (rođ.07.9.) ST 💙
    Celaena 28.8. Nikola (rođ.08.9.) Merkur 💙
    Mamino zlateko 08.10. Matej (rođ.08.9.) ČK 💙
    Mara1992 05.9. Franjo (rođ.09.9.) SB 💙
    Tejić 05.9. Leon (rođ.09.9.) VŽ 💙
    StizeBeba2020 17.9. Mia (rođ.10.9.) Merkur 💜
    Kokica37 26.9. Lara (rođ.11.9.) 💜
    Talija 17.9. David (rođ.12.9.) Zabok 💙
    Keksic 19.9. David (rođ.13.9.) Petrova 💙
    Zel 30.9. Dečko (rođ.13.9.) Merkur 💙
    Enana 17.10. Curica i Dečko (rođ.16.9.) Sv.Duh 💜 💙
    Sif 03.10. Jonas (rođ.18.9.) VŽ 💙
    Ana1305 11.9. Emeli (rođ.18.9.) VT 💜
    Onka 21.9. Mateo (rođ.20.9.) Sv.Duh 💙
    Sanja* 19.9. Matija (rođ.21.9.) KC 💙
    Mjesecina 11.9. Lovro (rođ.21.9.) Merkur 💙
    Rosha 27.9. Noa (rođ.22.9.) Petrova 💙
    Starfish 23.9. Nika (rođ.22.9.) Merkur 💜
    Mc_mouse 19.9. Frane (rođ.23.9.) VT 💙
    Crwena 08.10. Toma (rođ.23.9.) Sv.Duh 💙
    Rujanka 20.9. Juraj (rođ.24.9.) Merkur 💙
    Marta14 20.9. Aurora (rođ.24.9.) 💜
    Mini_mouse 22.09. Eva (rođ.24.9.) OS 💜
    Ivana_Du 17.9. Niko (rođ.25.9.) DU 💙
    BabyBoy2 14.10. Filip (rođ.25.9.) 💙
    Loknica 28.9. Luka (rođ.25.9.) ST 💙
    Ninche 18.9. Klara (rođ.25.9.) 💜
    Leia91 11.10. Borna  (rođ.26.9.) Petrova 💙
    Judita 24.9. Curica  (rođ.28.9.) ZD 💜
    Bebacica 04.10.Curica  (rođ.29.9.) Zabok 💜
    Samanta_98 03.10.Lucas  (rođ.29.9.) PU 💙
    Makarska 10.10.Dominik  (rođ.30.9.) ŠI 💙
    Napokon 30.9. Dečko (rođ.01.10.) 💙
    Lepepa 28.9. Curica (rođ.03.10.) Sv.Duh 💜
    Ivy88 01.10. Maks (rođ.03.10.) Zabok 💙
    Demetria 06.10. Curica ( rođ.05.10.) Split 💜
    Marija1207 01.10. Curica ( rođ.06.10.) Split 💜
    Happymom 01.10. Dečko (rođ.07.10.) ST 💙
    Nada23 07.10. Dečko (rođ.10.10.) DU 💙
    Bosco 21.10. Dečko (rođ. 11.10.) Vinogradska 💙
    Ketty 22.10. Helena (rođ.12.10.) KC 💜
    MissKris 03.11. Dečko (rođ.14.10.) OS 💙
    Happy_m 08.10. Nicole (rođ. 14.10.) 💜
    Ledolina 10.10. Šimun (rođ. 14.10.) OS 💙
    Plavo_nebo 21.10. Lotta (rođ. 15.10.) Vinogradska 💜
    Vitica33 26.10. Tin (rođ. 15.10.) 💙
    SmileA 09.11. Leon (rođ. 20.10.) Vinogradska 💙
    NikPik 25.10.Dečko (rođ. 22.10.) Sv.Duh 💙

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025

NikPik
    23. Listopad 2020. 08:08

Hvala svima na čestitkama! 
    Tina meni je u predrađaoni i rađaoni trebao samo ručnik, uzela sam svoju spavaćicu iako daju i oni ako nemaš i šlapice. S obzirom da je sve to dugo trajalo, dobro su mi došli keksi i čokoladice. To sam imala u ruksaku i pripremljene uloške i mrežaste, to mi je sestra stavila kad sam došla na odjel. Stvari se mogu ostaviti na trijaži pa ti sestra donese sve šta treba, ja već vidim da sam uzela pol toga šta mi neće trebati kao npr.ogrtač jer je prepretoplo. Najvažniji su ulošci, pelene za bebu, vlažne i kremica za guzu.
    Za pupčanu iskreno ne znam, mislim da nisu ostavili ali su mi ga odmah stavili na prsa i bili smo tako sat i pol u rađaoni. Ja sam imala tijekom izgona posteljice neku rupturu pa sam dosta krvi izgubila i šivana sam, ali je cijelo to vrijeme beba bila na prsima i mazili smo se lijepo. Verniks nisu micali dok ga nisu otpeljali na neonatologiju, tamo su ga okupali i kad sam ja došla na odjel i kad me sestra sredila, opet su mi ga donijeli na maženje i nakon toga su ga uzeli. Ako je sve ok, 3. dan se ide doma.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.