Patronazna nam bila danas, pokazala mi je kak da ga nosim na podlaktici i njegovim ledima na mom trbuhu i zaspao je odma 🙂 idem ga spustit i probudio se, pa sam ga ostavila malo, ljutio se, ali je zaspao.
Mene isto zanimaju ta dva načina, pogotovo leđa na trbuh pa ako stigneš i ja bih molila slikicu 😀
Mame koje dojite/izdajate, da li pijete mlijeko? Meni je patronažna preporučila da ne pijem, ali već nemam ideja što jesti za doručak. Baš bi pojela pahuljice, čokolino, griz, nešto tipa tog. A jaja? I sad kad je sezona mandarina, kestena?
Drage mame imam jedno pitanje, jeste li u bolnici morale imati posebnu masku FP ili samo Vaša pratnja je morala imati tu posebnu a vi možda platnenu?
SmileA čestitam i da se što prije mazite. Ime divno 🥰🥰🥰
Sretno svima koje su u iščekivanju. Brz porod i da se što prije mazite sa svojim smotuljcima.
Kupanje-kupam ga svaku večer od kad smo došli iz bolnice. Prva dva puta grozno plakao a poslije milina dijete uživa.
Spavanje- na boku ili na leđima, u noći ga ne dižem da podrigne jer on samo posisa i nastavi dalje tako da ga ne ometam i ne smeta mu to. Mi svi spavamo u istoj sobi stariji sin sa suprugove strane u svom kinderu ali nekad prijeđe kod nas a mali s moje strane u belki.
Kukovi-nama je rečeno da ih moramo snimiti do 3-eg mjeseca.
Za komentare baš i nemam savjete moji su svekar i svekrva odlični i baš mi pomažu.
Napokon njemu je teze sada jer pije više ad majčino mlijeko je lakše probavljivo i lakše imaju stolicu.
Sutra idem na kontrolu kod ginekologa.
url=https://lilypie.com]
Gledam zadnju listu terminuša i rođenih bebica sa stranice 1028, dosta je vas rodilo kasnije pa čestitam svima...
Demetria 06.10. Curica ( rođ.05.10.) Split 💜
Marija1207 01.10. Curica ( rođ.06.10.) Split 💜
Happymom 01.10. Dečko (rođ.07.10.) ST 💙
nas tri zaredom sve u splitu rodile :)
Sad ću ja isto kao banana iskoristiti što mala spava i iskomentirati sve što sam htjela (screenshotam sve što želim komentirati da ne zaboravim)
Prvo ovo: zvao me doktor zbog rezultat tlaka....sve je u granicama normale...malo su vrijednosti povećane kad je ona bila budna i kad smo sat vremena tražili takse po glupom splitu
tako da nema smisla nikakve terapije :)
povremeno trebam izmjeriti tlak kad se sjetim, moram paziti na unos soli i kad budem mogla da malo smršavim i probati izbjegavati stres...bitno da nema lijekova
*
Moja malena spava na boku...i to njenom lijevom da ju mogu vidjeti i pod nagibom sa širokim povijanjem, iza leđa joj je smotana dekica. Tijekom dana ju držim na drugom boku, nekako mi nema smisla da ju 6-8 sati držim na jednom boku a onda tijekom dana mijenjam bokove onda je opet više na lijevom nego na desnom zar ne? Neka me ispravi netko ako griješim. Patronažna nam nije ništa komentirala široko povijanje niti spavanje na boku niti vježbice.
S obzirom da je moja mala maca jako mala i sitna onda stavim ovu pelenu koja je tanka i na čičak https://www.bubamara.eu/prematanje-i-njega/prematanje/pelene/djecja-pelena-za-siroko-povijanje-na-cicak-39032
i jednu običnu tetru ili bijelu ili šarenu. Onaj pješčani sat nam je za sada malo prevelik pa njega ne koristim, čak su mi i one pelene s punjenjem malo velike za nju
*
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Trudničke potkošulje iz lidla- kombiniram te iz lidla noću(bez punjena) a ove iz lcwaikikija danju jer imaju punjenje pa mi je lakše tijekom dana u njima a i ako moram izaći ne moram grudnjak nositi.
Jastučići- za sada koristim chicco jastučiće koje sam na svjetski dan dojenja dobila drugu kutiju gratis ali kad potrošim planiram preći na platnene isplatljivije je.
*
Kilaža-ušla u trudnoću s 89 kila, na zadnjem pregledu kod ginekologa u petak imala 95,5kg(max 97) i kad sam rodila muž mi rekao da stanem na vagu bila sam na 85,5...evo jutros 84,6 a jedem dosta i ne znam kako gubim kile...čudno
Svekrva me upilala za pojas, rekla sam da ga neću nositi dok mi netko stručan ne kaže da trebam, do tada mrežaste gačice prevućem preko njega i dobro.
*
Mi svi troje spavamo u istoj sobi, mala u svom krevetu odmah do nas. Tijekom noći odem u drugu ju presvući i tamo sam ju znala i dojiti, sad ju dojim u našem krevetu jer mi se zna desiti da zaspim pa dok dođem do kreveta razbudim i sebe i nju pa sad dojim isključivo u sobi.
Duda-rijetko kada posegnem za dudom kada baš bude nervozna dok ju presvlačim ili nešto pa joj dam ali se zna desiti da se ludica zagrca s njom pa eno stoji u ladici i ne želim ju ni vidjeti više.
Duda u bolnici je dobro došla za fototerapiju kao i čarapice, te kad bi pedijatar pregledavao pluća drugog dijeteta treba biti tišina.
*
U otpusnom pismu stoji točno ovako: svoj isključivo dojenoj djeci preporučava se od 2. do 12 tjedna Babytol D3+K1 , tako da ja njoj dajem te kapsule, a isključivo papi cicu niti jednom nije htjela dohranu
*
Pupak- još malo soči tj nađem na gazi mrvicu sukrvice pa sam molila patronažnu da dođe pogledati kako bi mogli krenuti s kupanjem nadam se već za vikend ovo suho me baš iscrpljuje i imam osjećaj da ju nisam dobro okupala.
*
Probala sam uloške: vir maxi, vir special, vir normal, Lola lady dvije vrste i toto mama(Tosama ulošci). Chicco i toto mama su jedini bez mreže, druge ne preporučavam....čak se planiram vratiti na chicco bez obzira što ne curim više toliko, bili su mi najugodniji.
Mrežaste gačice sam jedne u bolnicu ponijela tosama 5 komada, a doma trošil lola baby 10 komada koje malo zarežem sastrane
*
Šavovi ne znam kada ispadaju meni još nisu a pogledala sam dolje i izgleda baš ko rascvjetani kupus, ali ne znam kako bi ta rana trebala izgledati da zarasta tako da jedva čekam pregled koji je praktički tek 2mjeseca od poroda...početak prosinca užas
*
Jedva čekam još koji dan pa planiram polako u šetnju s njom, malo po malo, makar prvo 5 minuta po kvartu pa po 5-10minuta postepeno povećavati. naravno uz pratnju tate za početak
*
Hrana u bolnici- meni iskreno grickalice nisu toliko trebale (a luda sam bila za slanim), povremeno nešto slatko ali spasile su me baby kašice pogotvo za stolicu i za noćni obrok od večere do doručka.
*
Svjetlo-imali smo neku noćnu lampu što se pali na dodir ali ona se sad pali i gasi kako njoj dođe, pa nam za sada gori svjetlo u drugoj sobi jer volim vidjeti joj lice u noći jer nekada bljuca bez zvuka pa me to brine
*
Lohije-taman se smirile kao zadnjih par dana menge i evo opet danas potop je to normalno? svježa crvena boja baš me to brine
kad octanisept pošpricam po ulošku onda me lijepo hladi a ako špricam direktno onda peče :/
*
Hvala puno svima na cestitkama i lijepim zeljama!🥰💙samo da mi moja bebica dode da ga vidim i primim🙏to je stvarno pretesko uopce ne vidjeti si dijete niti nista😭
SmileA, Leon je veliki I jak decko, brzo ce ti doc u narucje da se volite🥰 Ti se pokusaj odmoriti I spremiti za sto predstoji a Leonu zelimo zdravlje I srecu, da bude sve 5 🙏
Hvala puno svima na cestitkama i lijepim zeljama!🥰💙samo da mi moja bebica dode da ga vidim i primim🙏to je stvarno pretesko uopce ne vidjeti si dijete niti nista😭
Držim fige da ste što prije skupa!! 🤞🍀💕
.
Evo i jedna razglednica od nas 😉https://ibb.co/9YxNRQY
Ugodan vam dan svima i sretno! 🍀💕
Sanja, lijep jesenji dan, divna fotka, uzivajte vas dvoje 🥰
SmileA cestitke! Nadam se da cete uskoro bit skupa! 💕🎊🎉
Mara daj mi pls reci kako izgleda to kad ste svi cetvero u jednoj sobi? Ja bi se volila vratit svojim deckima u sobu ali me stra da ce se sin budit. Jel dojis? Ako da, di, u krevetu odma ili ides u drugu sobu pa se vratis? Sve mi napisi sve me zanima 😊
Dojenje i prehrana - ni prvi put kad sam dojila (1.5god) pa ni sad, nisam nista izbacivala iz prehrane. Jedem apsolutno sve, i mahunarke kad mi dodu na red i popijem gazirano ponekad. Pijem mlijeko svaki dan barem u kavi itd. Sin nije ima grceve a cini mi se da nema ni seka sad. Plakala je jer bi bila premorena (grci se, odguruje se kad ju drzis, nece cicku, sve joj smeta, vristi iz petnih zila itd,) i sad smo to rijesili i napokon uzivamo u miru i tisini 🤣
SmileA. Nadam se da ce bebica sto prije biti s svojom mamom 💕🤞
.
Budem se slikala kada muz dode, nemrem nikako sama, probala sam😅
.
Patronazna je rekla da ne radim siroko povijanje i da vjezbam kukice samo kad je mali dobre volje, u osmicu. Da mogu, ali ni ne moram 🤷♀️ takoder ja malo krvarim i onda potop, najvise po noci, sto bas zivcira 🙄
.
Mi dudu ne dajemo, tak su nam preporucili, a i on uopce nije fan, cim skuzi da nejde mlijeko, baca van. Sogorica mi je rekla ili duda il ce cuclat prst (njen cucla ima 4,5 godina), ali ja mislim da nije tako.
.
I meni je zanimljivo kako svaki doktor/sestra/patronazna ima svoje misljenje i kak svatko drugo kaze. Vezano za dudu, siroko povijanje, ultrazvuk kukova, dojenje... Bas fascinantno.
Sortiraj odgovore
Najstariji