Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    21. Svibanj 2019. 07:10

Da li je trudnicki tecaj obavezan? Isla sam u prosloj trudnoci ali kako sam rodila na carski, muz i onako nije smio samnom. Sad mi dosta ljudi kaze da ce i drugi porod ici na carski, da je to najcesce tako, iako bi ja radije vaginalno, ne znam zasto forsati jos jedan carski ali bit ce kako odrede. Samim time ne vidim smisla trudnickog tecaja.
    Sto se tice mora, planirali smo u lipnju, dok nam jos vrijedi registracija na autu jer bi ga nakon toga prodali, vrijeme je za drugi auto a ne znam bas da cemo ga odmah kupiti. Muz veli da je najisplativije krajem godine kupovati kad su proslogodisnji modeli puno jeftiniji. 

PatyDi
    21. Svibanj 2019. 07:42

PaulaPerkovic

DijMar vjerujem i ja da nemas brige privatnici rade zbilja detaljno i sigurno bi to uocila, mozda te dr zamijenila s nekim.. Ako ti privatnica ima 4D nek te pogleda preko toga pa ce viditi detaljno sve

Vidim da pricate o moruu, jaa sumnjam da cemo ici ove godine jer mi vrime nije obecavajuce a s nasim klincem je put jako tezak paa mi se bas i ne opusta u to 😭🤷🏼‍♀️

Ma je, gledala je na 3d i na 4d i obican...i vise nekako vjerujem njoj nego ovoj svojoj...

felicita28
    21. Svibanj 2019. 07:47

Jutro cure :) ja se bas spremam za anomaly scan :) jedva cekam vidjeti bebicu. Danas  evo vec 2. Dan bez kise, cudo 😂😂 cure koje ste bile na anomaly scamu, jer se dobije slicica s ultrazvuka?

PatyDi
    21. Svibanj 2019. 07:48

Renata nama je bas prosli put receno da ukoliko je zena imala prvi carski da ce vjerojatno i svaki slijedeci put imati radi toga da kod prirodog tiskanja, ne dodje do kidanja starih rezova, a oni na c.porezu opet na istom dijelu...a gle, tecaj ko tecaj je svugdje drugacije koncipiran koliko vidim, a kod vas u Zg je ocito opsirniji. I sve ovisi o tome tko predaje i na koji nacin jer mi imamo jednu patronaznu koja je dosadna ajmeeeee, ali nam dovedu nekad i fizioterap.koja je okej, za ostalo ne znam hoce li jos tko doci...

PatyDi
    21. Svibanj 2019. 07:50

felicita28

Jutro cure :) ja se bas spremam za anomaly scan :) jedva cekam vidjeti bebicu. Danas evo vec 2. Dan bez kise, cudo 😂😂 cure koje ste bile na anomaly scamu, jer se dobije slicica s ultrazvuka?

Kod moje gin dobis ak pitas 😒, a kod privatne sam dobila hrpu toga 🤗
    Ovisi o tvom/tvojoj gin...

Frajla
    21. Svibanj 2019. 07:57

renata.koscec

Da li je trudnicki tecaj obavezan? Isla sam u prosloj trudnoci ali kako sam rodila na carski, muz i onako nije smio samnom. Sad mi dosta ljudi kaze da ce i drugi porod ici na carski, da je to najcesce tako, iako bi ja radije vaginalno, ne znam zasto forsati jos jedan carski ali bit ce kako odrede. Samim time ne vidim smisla trudnickog tecaja.
    Sto se tice mora, planirali smo u lipnju, dok nam jos vrijedi registracija na autu jer bi ga nakon toga prodali, vrijeme je za drugi auto a ne znam bas da cemo ga odmah kupiti. Muz veli da je najisplativije krajem godine kupovati kad su proslogodisnji modeli puno jeftiniji.

Za tebe sigurno nije obavezan, za muza ako bi bio na porodu ovisi od bolnice do bolnice. Isti tako ovo carski ili ne ovisi od doktora do doktora. Mislim, ni beba na zadak nije kod svih indikacija za carski, pa onda jedan carski ranije tek nije....
    Imaju na rodinim stranicama podaci o rodilistima (neki su stariji malo) i bas ima rubrika "vaginalni porodi nakon carskog" pa si baci oko malo

luce35
    21. Svibanj 2019. 08:07

Ja sam rodila na carski, prirodno nije islo jer je beba bila velika a zdjelica uska. Rekli su mi da nije pravilo opet carski, ako beba bude manja mogu prirodno. Al jucer kad mi je rekla da je bebica par dana veca pomirila sam se s jos jednim carskim. Oni ce procjeniti, ja mogu zeljeti vaginalno al prihvatit cu sto oni kazu. 

• renata.koscec
    21. Svibanj 2019. 08:29

Frajla

renata.koscec

Za tebe sigurno nije obavezan, za muza ako bi bio na porodu ovisi od bolnice do bolnice. Isti tako ovo carski ili ne ovisi od doktora do doktora. Mislim, ni beba na zadak nije kod svih indikacija za carski, pa onda jedan carski ranije tek nije….
    Imaju na rodinim stranicama podaci o rodilistima (neki su stariji malo) i bas ima rubrika "vaginalni porodi nakon carskog" pa si baci oko malo

Vjerojatno ovisi o bolnici. Carski sam imala bas radi polozaja zadkom jer je takva bila politika bolnice tj. da se zadak poradja  na carski. Moram malo prosurfati o vaginalnom porodu nakon carskog.

Frajla
    21. Svibanj 2019. 08:54

Ako netko pije elevit/elebaby/elenatal do kraja mjeseca su 10% snizeni u gradskim ljekarnama (zagreb)

Angelina
    21. Svibanj 2019. 09:02

Jutro 🤗
    Ja sam isto ovaj tjedan na tecaju i bas su me jucer iznenadili, bit ce korisno.
    Kad smo vec spomenuli tu temu, moram nesto reci.
    Mislim da svatko moze u svojih 9 mjeseci trudnoce odvojiti tjedan dana ili manje da odslusa tih par predavanja. Tecaj je puno puta korisniji nego sto ce vam poslije doci "pametna" patronazna. Razumijem da ima svakakvih predavaca, da to rade tek toliko, ali to nije razlog. I razumijem da nece ici netko tko je vec isao prije, jasno..
    Ja sam med. struke i sve mi je to vise manje ponavljanje gradiva, ali opet sam tamo i zato ne razumijem da neki ne idu, a nemaju pojma ni kako dolazi do oplodnje.
    Eto, potaknula me jedna frendica da ovo napisem, koja se informirala samo putem dragog nam google-a, pa sad kad vidim kako barata s tim djetetom nije mi dobro, a do sad je godinama cuvala djecu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.