Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marijaa.Ika
    14. Listopad 2019. 21:47

A Nikolina ko nesigurna baba, oblijece, jos oni trikovi s ustima, kad ne zna sta bi rekla.. Uff

LollyBB
    14. Listopad 2019. 21:48

MonaL.

Mame ,dajte mi recept za grčeve kod beba? 😰 I šta da jedem a šta nikako?

MonaL.

Frajla

MonaL.

Mame ,dajte mi recept za grčeve kod beba? 😰 I šta da jedem a šta nikako?

Ako plac prode kad se beba isprdi najcesce nema veze s tvojom prehranom (naravno, ne ovako brzo jesti nesto sto bas napuhuje, grah, mahunarke, kupus, zelene salata, dinstani luk …)
    Mi se sve jadne ubijemo od razmisljanja sta jesti, ali to je jednistavno takva faza razvoja crijeva
    Moze probati dati espumisan/sab simplex kapi, pa vidi jel sta lakse prdi
    I ono klasika, masaza (kruzno u smjeru kazaljke na satu), grijanje stomacica, voznja bicikla nogicama, polozaj za kakanje

Hvala 😊 da,kad se isprdi lakše mu je i zaspi sve do idućeg naleta. Ja se najela jogurta i sira pa možda od toga. Nisam povezala da ne smin mliječne proizvode 😕 da li se još uvijek bebama mogu davati čajevi od komorača ko prije ili su to zabranili?

Večeras bili kod pedijatrice na prvom pregledu. Pričali smo o svim tim preparatima i kako je već zaključeno, nekom pomogne, nekome ne. Dajemo malom Tiba kapi i nije nešto revolucionarno reagirao, a opet, možda bi bilo i gore. Masiram mu trbuh, a za čaj od komorača, kaže doktorica da mu mogu davati pa ako upali, upali. Ja ne dojim tako da ne znam kad se doji..

• sreca
    14. Listopad 2019. 21:48

luce35

Kod mene ukljucena stoperica, pocelo se nesto dogadjat prije pola sata, bol u ledima i menstrualni onako malo zesci. Cura je aktivna pa se tjesim da su laznjaci, rano mi jos 🤣🤣

Meni je tako bilo prethodnih dana.  Uhvati me bol u leđima kao da ću dobiti i isto tako grcevi i traju tipa sat dva i onda prođe. 
    Javi nam se jesu lažni ili se ipak nešto događa. 😊

• Pikulica19
    14. Listopad 2019. 22:14

ivana0907

Pikulica19

ivana0907

Pikulica19

Jel stvarno nikog nije bolio donji dio trbuha u ovim tt ili se izgubio post? 🤔
    U mirovanju me bolucka jel to predznak necemu?
    I povezano je s gustim iscjedkom….

hejj i mene je znalo boluckat dolje… i prepone…. tako da neznam kakva je situacija kod tebe ali mozda da nazoves gin pa joj kazes….
    ja sam nkraju se otvorila 3 cm jel od toga ili nije tko ce znat mjesec dana je proslo od pregleda….
    jesi otvorena?

Jesam vec skoro 2mj za prst, a ne znam jel mi pametno cekat uzv u bolnici u petak ili nazvat za pregled prije?

jel te jos boli ili?
    meni zna bit kao tupa bol malo pa stane… i isto bijeli iscjedak
    jesi probala lec na lijevi bok? uzimas magnezij

Lijevi, pa desni bok dok se ustanem bas bolucka i ko sto kazes stane kad se legnem, danas nekako najvise sad, nemam bolove u ledjima... Pijem Mg uvijek navecer....
    Ma sutra cu ja nazvat bolnicu pa ih pitat ako me nebude bolilo prek noci.... 

• Pikulica19
    14. Listopad 2019. 22:20

Deja1988

Manich-super za pregled🤗
    Pikulica- ja sam imala jaki pritisak,i menstrualne bolove pred kraj…😊 Ali nisam imala trudove svoje,samo na dripu😣 Ja sam bila otvorena 5cm kad sam dosla u box..
    Netko je pitao za normabel,ja sam pila 2mg po preporuci ginekologa..
    Ja isto sad pazim kaj papam…jucer sam pojela kolac,zaboravila sam na jaja🤦‍♀️😡😡😡 Malena se bila osipala….😓

Ma da, nemam cjelodnevnu bol i citala sam da bez bolova u ledjima nisu trudovi 🤣🤣🤣🤣

• Noemi1
    14. Listopad 2019. 22:22

Pikulica19

Mene nije nista bolilo, osim zdjelice tu i tamo 🤷 a iscjedak je normalan u trudnoci. Ja sam stalno koristila one male uloske. Tek sam se neki dan rijesila ulozaka 😂 ak nekog zanima, za 6 tj se maternica vrati i cerviks se zatvori (bila na pregledu) 😆

• Pikulica19
    14. Listopad 2019. 22:32

Noemi1

Pikulica19

Mene nije nista bolilo, osim zdjelice tu i tamo 🤷 a iscjedak je normalan u trudnoci. Ja sam stalno koristila one male uloske. Tek sam se neki dan rijesila ulozaka 😂 ak nekog zanima, za 6 tj se maternica vrati i cerviks se zatvori (bila na pregledu) 😆

Ma sigurno, svakome drugacije...
    Ma imam ja iscjedak cijelo vrijeme samo sad je gusci, pa ne znam mozda to znaci nesto 🙈

Venus
    14. Listopad 2019. 22:35

Pikulice mene zadnja dva mjeseca sve boli pri dnu, cak i dok sam strogo mirovala, samo nakon tusiranja bi dobila grceve, osjetljivo sve... a sad kad ne mirujem i u visokom tjednu se doslovno raspadam od bolova par puta u danu... 😵🤪

Nama je sutra kontrola s 38+5, zanima me jesam i dalje 3cm il je jos sta krenilo, bas zbog tih jakih bolova... malo me cak i trta hehe, al stvarno bi volila sta prije

A sto se tice prehrane ja mislim da je u startu pametno izbjegavati vece kolicine grahorica, kapule i brokule/kupusa... a mlijecno nije dobro ni odraslima za probavu, a kamoli bebama. Imate jako puno clanaka i istrazivanja o tome koliko stete crijevima.
    Sogorica je izbacila mlijecne skroz po preporuci pedijatrice i malenom je za par dana prosao dermatitis i crvenilo (od glave do pete), i ne samo to vec je prestao plakat i grcit se ko prije. Al kazu da treba par dana dok se sve to tesko iscisti iz organizma

• Noemi1
    14. Listopad 2019. 22:36

Pikulica19

Noemi1

Pikulica19

Ma sigurno, svakome drugacije…
    Ma imam ja iscjedak cijelo vrijeme samo sad je gusci, pa ne znam mozda to znaci nesto 🙈

Ne ne, ti cekaj iduci pun mjesec. Sta se guras preko reda 😜 

Venus
    14. Listopad 2019. 22:37

E i kad isjedak spominjete, nezz jel kome bilo ovako...znaci cijelu trudnocu sam imala onaj “normalni” sluzasti prozirno/zuckasto/bijelo kako kad. A zadnja dva tjedna imam jako malo neki bijeli gusti/kremasti vise iscjedak...nekad ne bude nista pola dana, a nekad mi skroz promoci rublje i ostane mokro ko da je voda...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.