Drage cure, čitam vas, ali nikako da vam napišem o porodu i svemu nakon. Mali čovjek i ja smo od srijede kod kuce. Bilo je u početku bas cupavo pogotovo kroz noć, ali evo svaki dan nam ide sve bolje i bolje.
A sada malo o porodu 😁 u nedjelju negdje oko 22h sam ležala u krevetu i odjednom me nešto steglo u trbuhu, ali više kao dolje da su crijeva i ulaz u vagigi. Nakon 5 minuta se ponovilo, oba puta je bio bila užasno jaka, ali je trajala po par sekundi. Posto sam taj dan pojela hrpu šljiva i sladoleda 🙈 mislila sam da su probavne smetnje možda pa sam se išla otusirati kao da mi se opuste crijeva. Medjutim nije pomoglo, bolovi su dolazili i odlazili. Ponekad jači, pa slabiji, bez ikakvog reda. Trud bi trajao 15 sekundi pa idući minutu, a razmaci izmedju isto totalno nepravilni. Oko 23 i 15 mi je muž rekao da se spremim da me vozi za bolnicu da vidimo što je jer sam ja govorila da to nisu trudovi
Na Merkur smo došli oko 23:45 i krenuli su me staviti na ctg no čim bi legla bol se pogoršavala i doktorica je rekla neka odmah dodjem na pregled gdje je ustanovila da sam otvorena 8 cm. Ja sam bila u potpunom šoku i nevjerici i govorila da je to nemoguće jer ja nemam trudove 😂 odmah su me stavili u radjaonu, ali sam ležala i umirala od bolova. Doslovno sam mislila da ću umrijeti, muž mi je rekao da sam izgledala ko u egzorcizmu, vikala sam da ću umrijeti i neka mi pomognu 🤦🤦🤦 vodili su me na wc i tek onda shvatili da puno bolje podnosim trudove stojecki. Btw kateterom su mi izvlačili urin i nije ništa strasno. Trudove sam prodisavala stojecki, nisam se doslovno smjela pomaknuti, trudovi su išli jedan za drugim da do zraka nisam mogla doći.
Ponekad sam se bas gubila u disanju pa su mm i sestra Ines (koja je divna divna osoba) pomagali cim vide da kao pazim kako dišem, a na rubu hiperventilacije sam. Imala sam stalno nagon na tiskanje i kako me nisu klistirali osjetim odjednom kao da kakam. I kakala sam i uopće me nije bilo briga 🤣🤣 onda je krenuo izgon, ali sam ja prestala osjetit trudove pa su mi dali drip, Ali nisam ja to bas dobro osjetila. Beba se stalno vraćala kako bi ja tiskala i nisu znali što je problem pa su mi malo tiskali trbuh i rezali me i jedva smo istiskali svi zajedno malenog. Omotana mu je bila pupčana oko vrata koja je vraćala natrag 😔
I tako je nama u 3:10 stigao mali gospodin 🥰 u nekom trenutku su mi probili vodenjak, ali iskreno nemam pojma kada i to nije bolno samo malo neugodno. Na porodu mi je bila doktorica Mioč koja radi i u Petrovoj i žena je odlicna. Radjaona je uredna i smjela sam piti vode tokom cijelog poroda
Regina vidim bilo je napeto, al sve u svemu i brzo je i zavrsilo bitno da je bebac super i da nema nikakvih problema jer je pupčana bila omotana sad uzivajte 😘😘
Wow ti si došla vec sa 8cm otvorena, a da se relativno nisi prije toga toliko napatila. I vec nakon 3 sata od dolaska u bolnicu bilo je sve gotovo. Kod tebe je stvarno bilo brzo i relativno okej osim samog izgona što si se malo napatila i te pupcane vrpce. Ali hvala Bogu malac je dobro I sad ste napokon skupa. 😊
Jutro cirke, imam za nadoknadit malo al evo sam da javim kak napredujemo. Uspjeli smo jucer sisat bez sesirica. Ali danas nismo jos meni je teze njoj stavit u usta al kazu sestsre da je to do nje ne do mene da je ona malo ljena al eto nadam se da cmo uspjet. Napravila mi je ranicu na lijevoj sisi malo al procice, desna mi ko balon sad😂 al probat cmo onda jos bez sesirica jer rekle su sestre da mi to nebi nist puno pomoglo
Cure, malo offtopic. Kad najranije mogu dici doznake za ovaj mjesec, jel od 25. u mjesecu ili mogu npr sutra i isto to kad najranije to mogu odnijeti u HZZO? Hvala
Ja bas sutra idem po doznake komplikacije zatvorit i porodiljni otvorit iako mi sesta rekla da inace ne smiju printat prije 25.tog rekla sam joj da mi usput a kad mirujem da ne dolazim opet samo zbog toga… Znaci mogu isprintat 😉
Ja sam od 5.na porodiljnom, a 27 imam pregled. Pitala sam jel mi moze pripremiti papire odmah kad dodem na pregled i kaze da ne moze jer mora biti u istom mjesecu 😏
Iskreno, mislim da mulja, da je to do njihove organizacije jer zadnji put mi je isti tako bilo pocetkom mjeseca i poprilicno sam sigurna da je pod datum izrade pisao kraj prethodnog mjeseca. A razlika je bila ta da nisam nju pitala nego sam poslala doktoru mail
Ja bi isto trebala biti od 5.10. na porodiljnom i mislila sam svakako otici po doznake ovaj tjedan za komplikacije jer je kraj mjeaeca, rijesiti odmah i porodiljni papire, da ne idem dva puta jer pregled imam tek 7.10. a ne znam jel i za porodiljni treba donijeti do 5-od u mjesecu i trebam li jos kaj od firme opet ili im je na hzzo ok prosjek koji sam donijela kad sam otvarala komplikacije?
Cure, malo offtopic. Kad najranije mogu dici doznake za ovaj mjesec, jel od 25. u mjesecu ili mogu npr sutra i isto to kad najranije to mogu odnijeti u HZZO? Hvala
Ja bas sutra idem po doznake komplikacije zatvorit i porodiljni otvorit iako mi sesta rekla da inace ne smiju printat prije 25.tog rekla sam joj da mi usput a kad mirujem da ne dolazim opet samo zbog toga… Znaci mogu isprintat 😉
Ja sam od 5.na porodiljnom, a 27 imam pregled. Pitala sam jel mi moze pripremiti papire odmah kad dodem na pregled i kaze da ne moze jer mora biti u istom mjesecu 😏
Iskreno, mislim da mulja, da je to do njihove organizacije jer zadnji put mi je isti tako bilo pocetkom mjeseca i poprilicno sam sigurna da je pod datum izrade pisao kraj prethodnog mjeseca. A razlika je bila ta da nisam nju pitala nego sam poslala doktoru mail
Ja bi isto trebala biti od 5.10. na porodiljnom i mislila sam svakako otici po doznake ovaj tjedan za komplikacije jer je kraj mjeaeca, rijesiti odmah i porodiljni papire, da ne idem dva puta jer pregled imam tek 7.10. a ne znam jel i za porodiljni treba donijeti do 5-od u mjesecu i trebam li jos kaj od firme opet ili im je na hzzo ok prosjek koji sam donijela kad sam otvarala komplikacije?
Nista ne trebas dodatno osim za otvaranje porodiljnog ako ostajes u istoj hzzo podruznici, pa sve imaju u tvom file-u.... Ja sam mjenjala hzzo podruznicu u drugi grad i jedino sam osobnu kopirala a prosjek place su mi oni kopirali u 1.podruznici da odnesem u 2.podruznicu, a kad sam pitala za kopiju kartice od banke rekli su da me imaju u sistemu i samo nastave isplatu... I normalno mi sve sjelo na racun...
Sortiraj odgovore
Najstariji