Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pikulica19
    23. Rujan 2019. 07:03

Jeja4

Frajla

Pikulica19

Kengurica

Cure, malo offtopic. Kad najranije mogu dici doznake za ovaj mjesec, jel od 25. u mjesecu ili mogu npr sutra i isto to kad najranije to mogu odnijeti u HZZO? Hvala

Ja bas sutra idem po doznake komplikacije zatvorit i porodiljni otvorit iako mi sesta rekla da inace ne smiju printat prije 25.tog rekla sam joj da mi usput a kad mirujem da ne dolazim opet samo zbog toga… Znaci mogu isprintat 😉

Ja sam od 5.na porodiljnom, a 27 imam pregled. Pitala sam jel mi moze pripremiti papire odmah kad dodem na pregled i kaze da ne moze jer mora biti u istom mjesecu 😏
    Iskreno, mislim da mulja, da je to do njihove organizacije jer zadnji put mi je isti tako bilo pocetkom mjeseca i poprilicno sam sigurna da je pod datum izrade pisao kraj prethodnog mjeseca. A razlika je bila ta da nisam nju pitala nego sam poslala doktoru mail

Ja bi isto trebala biti od 5.10. na porodiljnom i mislila sam svakako otici po doznake ovaj tjedan za komplikacije jer je kraj mjeaeca, rijesiti odmah i porodiljni papire, da ne idem dva puta jer pregled imam tek 7.10. a ne znam jel i za porodiljni treba donijeti do 5-od u mjesecu i trebam li jos kaj od firme opet ili im je na hzzo ok prosjek koji sam donijela kad sam otvarala komplikacije?

Nista ne trebas dodatno osim za otvaranje porodiljnog ako ostajes u istoj hzzo podruznici, pa sve imaju u tvom file-u.... Ja sam mjenjala hzzo podruznicu u drugi grad i jedino sam osobnu kopirala a prosjek place su mi oni kopirali u 1.podruznici da odnesem u 2.podruznicu, a kad sam pitala za kopiju kartice od banke rekli su da me imaju u sistemu i samo nastave isplatu... I normalno mi sve sjelo na racun...

• Pikulica19
    23. Rujan 2019. 07:12

Jutro curke 🤗
    Regina brz porod za pozeljet 🥰 drago mi je da je sve ok proslo i da ste oboje dobro 🥰💕
    Ovo s pupcanom je strah i mene nenormalno, uvijek se nekako utjesim kad sam pitala za spol a oni mi govorili pupcana je izmedju nogu pa cemo teze vidjeti. Mislim si nek tamo ostane 😊 ali to se zacas okrene i omota, i dalje mi nije jasno zasto ne naprave uzv preventive radi samo da se vidi jel sve 😒 i kad izguramo tih 9mj borba jos nije gotova... 
    Ja mislim da ce borba trajat do punoljetnosti, a mozda i puno duze... uvijek s necim 🙈

LollyBB
    23. Rujan 2019. 07:31

Regina, drago mi je da je sve relativno brzo prošlo iako je bilo bolno. Sa mnom je isto bila sestra Ines, tu dnevnu smjenu pa do poroda. Cura je predivna. Kod mog bebana je također bila omotana pupčana pa je nastala frka, ali sva sreća, dobro je završilo. Doktorica Mioč je bila sa mnom po noći i aplicirala mi gelove. Ok je, smirena. Brz oporavak ti želim!

Frajla
    23. Rujan 2019. 07:35

Jeja4

Frajla

Pikulica19

Kengurica

Cure, malo offtopic. Kad najranije mogu dici doznake za ovaj mjesec, jel od 25. u mjesecu ili mogu npr sutra i isto to kad najranije to mogu odnijeti u HZZO? Hvala

Ja bas sutra idem po doznake komplikacije zatvorit i porodiljni otvorit iako mi sesta rekla da inace ne smiju printat prije 25.tog rekla sam joj da mi usput a kad mirujem da ne dolazim opet samo zbog toga… Znaci mogu isprintat 😉

Ja sam od 5.na porodiljnom, a 27 imam pregled. Pitala sam jel mi moze pripremiti papire odmah kad dodem na pregled i kaze da ne moze jer mora biti u istom mjesecu 😏
    Iskreno, mislim da mulja, da je to do njihove organizacije jer zadnji put mi je isti tako bilo pocetkom mjeseca i poprilicno sam sigurna da je pod datum izrade pisao kraj prethodnog mjeseca. A razlika je bila ta da nisam nju pitala nego sam poslala doktoru mail

Ja bi isto trebala biti od 5.10. na porodiljnom i mislila sam svakako otici po doznake ovaj tjedan za komplikacije jer je kraj mjeaeca, rijesiti odmah i porodiljni papire, da ne idem dva puta jer pregled imam tek 7.10. a ne znam jel i za porodiljni treba donijeti do 5-od u mjesecu i trebam li jos kaj od firme opet ili im je na hzzo ok prosjek koji sam donijela kad sam otvarala komplikacije?

Treba donjeti do 5 da bi dobila novce za taj mjesec. Obzirom da ces ti dobiti vecu isplatu tek u 11 mj onda teoretski mozes do 5.11. donjeti.
    Ma sigurna sam da ce ti dati sestra sve to skupa.

PatyDi
    23. Rujan 2019. 07:40

Jutro! 🌞🌤
    Regina, za klistir me zanima - jesi li odbila ili nije bilo vremena? Svaka cast kak te nije bilo briga za nuzdu 😌 Ja paniram odbiti jer  ce se ionako dogoditi, a i na tecaju je primalja rekla da lakse ociste kad je kruto nego kad izleti vodenasto van...
    Pikulica kod nas se kaze "mala djeca - mala briga, velika djeca - velika briga" 😅 Da, stalno cemo se s necim boriti i brinuti...
    Irma drzim fige da krene s dojenjem kako spada 😉
    Nis se Aurora ne javlja, a mi navalile i cekamo update ☺ ko da zena nema pametnijeg posla 😊 
    Uglavnom, ja sam ko da me netko istukao 😓😴 malac se svaki put zestoko izvrtio nakon mojih nocnih pohoda na wc, kod svakog dizanja i lijeganja me probada dolje, ledja me zatezu, a ove lazne kontrakcije su malo bolne, ali se jave nepravilno i samo kad sam budna...jucer je Manich spomenula da se nitko ne zali, pa evo malo 😅 

PatyDi
    23. Rujan 2019. 07:41

Deja javi novosti 😉

anemone
    23. Rujan 2019. 07:58

Jutro cure! 
    Mene je te pupčane vrpce užasno strah, identičnu priču ima i moja sestrična, kao i Regina super se otvarala da praktički nije skužila da na kraju mali nikako i nikako van, a isto ga je tako vukla pupcana Nazad, jos joj je dr komentirao da ima sreće da je bila doboljno duga 😐 hvala Bogu da je sve prošlo u redu i kod tebe i kod nje 
    Inače bi stvarno to bili ekspresni porodi. Uživajte, bitno da je to iza vas 😊

Frajla
    23. Rujan 2019. 08:03

irma123

Jutro cirke, imam za nadoknadit malo al evo sam da javim kak napredujemo. Uspjeli smo jucer sisat bez sesirica. Ali danas nismo jos meni je teze njoj stavit u usta al kazu sestsre da je to do nje ne do mene da je ona malo ljena al eto nadam se da cmo uspjet. Napravila mi je ranicu na lijevoj sisi malo al procice, desna mi ko balon sad😂 al probat cmo onda jos bez sesirica jer rekle su sestre da mi to nebi nist puno pomoglo

Drži se draga, nadam se da će krenuti malo na bolje
    Neznam jesu ti to sestre već pokazivale, probaj ju prije nego staviš bradavicu malo "izazivati" tako da ju diraš bradavicom iznad gornje usne ili po nosiću, onda ju pokušavaju uhvatiti pa jače zinu

anemone
    23. Rujan 2019. 08:04

DijMar tako je i meni slično. Samo sta ne osjetim neke udarce nego vise bacanje s lijeve na desnu stanu. Vidim da sam se počela gegati, pogotovo ako ne krenem na vrijeme na wc. Kičma me boli (ali opet puno sjedim zadnjih dana pa Moze bit i od toga) 
    Stvarno ne znam da li je za očekivati da bi moglo uskoro 🙂

Frajla
    23. Rujan 2019. 08:14

Frajla

Jeja4

Treba donjeti do 5 da bi dobila novce za taj mjesec. Obzirom da ces ti dobiti vecu isplatu tek u 11 mj onda teoretski mozes do 5.11. donjeti.
    Ma sigurna sam da ce ti dati sestra sve to skupa.

Sad sam se sjetila da si ti ono nenadano završila na komplikacijama. Onda ti se nije gledala plaća isplaćena u tom mjesecu, pa si vidi, ako bi ti s njom bio nešto veći prosjek možeš tražiti novi R1, ako je isto onda ne trebaš

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.