Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    23. Rujan 2019. 08:15

anemone

DijMar tako je i meni slično. Samo sta ne osjetim neke udarce nego vise bacanje s lijeve na desnu stanu. Vidim da sam se počela gegati, pogotovo ako ne krenem na vrijeme na wc. Kičma me boli (ali opet puno sjedim zadnjih dana pa Moze bit i od toga)
    Stvarno ne znam da li je za očekivati da bi moglo uskoro 🙂

Ma ja ni sama vise ne znam sto izvodi on unutra, ali da, vrtenja je vise, a udarce onak osjecam ko da sa rucicama boksa nekad ili me pogrebe 🤔 
    Joj da, sjedenje je inace za kraljeznicu najgora opcija, pogotovo sad...

Julie
    23. Rujan 2019. 08:29

Jutreko 🤩
    Mene je isto bilo strah te pupčane, tako kao i kod Pikulice kad je rekao pupcana između nogica pa ne vidim spol isto sam mislila samo nek je tamo. 
    Ali uzv za vrijeme trudova vjerujte ne želite jer u tim bolovima kad krenu oni na dve minute želite i crnog vraga da vas porodi samo da to prestane.
    Ja nisam odvila klistir premda su mi ga dali kad sam već imala kontrakcije na 5 min sto i nije po meni bilo pametno ali cura je to odradila između truda ja jedva taj prvi prodislala ali i to je iza mene, sami klistir nije ništa neugodno kako sam si ja to zamišljala i zaista nije ništa strašno jedino kad imaš trudove koje pridodavat plus klizmu malo šetaš i po mogućnosti odgađaš sto duže možeš. Mislim radi se o minutama ali kažem kad su jaki trudovi bude teško. 
    Mi smo noćas tako lijepo spavali, vjerujem da mali stvara ritam. Dojenje do 2 pa u pola 6 i ususkam ga pa fino spava svo vrijeme. Sad opet ide papica i eto ga. Noćas je bila prva noć zaista da sam odmorna. Mi čekamo patronažnu  danas i voljela bi da mi napišete kako ide sve sa prijavom djeteta, novcima od grada Itd. Odavno smo to pisale pa ne znam gdje da traži ma stranica je milion pa eto ako se nekom da bila bih zahvalna. Također ćemo danas u crkvu da dobijemo termin za krštenje.

LollyBB
    23. Rujan 2019. 08:44

Julie

Jutreko 🤩
    Mene je isto bilo strah te pupčane, tako kao i kod Pikulice kad je rekao pupcana između nogica pa ne vidim spol isto sam mislila samo nek je tamo.
    Ali uzv za vrijeme trudova vjerujte ne želite jer u tim bolovima kad krenu oni na dve minute želite i crnog vraga da vas porodi samo da to prestane.
    Ja nisam odvila klistir premda su mi ga dali kad sam već imala kontrakcije na 5 min sto i nije po meni bilo pametno ali cura je to odradila između truda ja jedva taj prvi prodislala ali i to je iza mene, sami klistir nije ništa neugodno kako sam si ja to zamišljala i zaista nije ništa strašno jedino kad imaš trudove koje pridodavat plus klizmu malo šetaš i po mogućnosti odgađaš sto duže možeš. Mislim radi se o minutama ali kažem kad su jaki trudovi bude teško.
    Mi smo noćas tako lijepo spavali, vjerujem da mali stvara ritam. Dojenje do 2 pa u pola 6 i ususkam ga pa fino spava svo vrijeme. Sad opet ide papica i eto ga. Noćas je bila prva noć zaista da sam odmorna. Mi čekamo patronažnu danas i voljela bi da mi napišete kako ide sve sa prijavom djeteta, novcima od grada Itd. Odavno smo to pisale pa ne znam gdje da traži ma stranica je milion pa eto ako se nekom da bila bih zahvalna. Također ćemo danas u crkvu da dobijemo termin za krštenje.

Julie, koliko sam vidjela, sve oko prijave djeteta se može riješiti u matičnom uredu. Na Merkuru si sigurno ispunila onaj obrazac s podacima. Mi bismo trebali ići negdje u Petrovu na prijavu. Oba roditelja dolaze i sad se riješi i domovnica, rodni list, oib, zdravstvena, prijava prebivališta i navodno prijava na poreznu karticu. A za naknadu od grada, u Zg je pokrenuta stranica e-bebe pa preko e-građana možeš riješiti i taj zahtjev. Nisam još ništa rješavala, a prije nego što krenemo, nazvat ću matični da vidim je li bolnica poslala papire.

Frajla
    23. Rujan 2019. 08:52

Julie

Mi čekamo patronažnu danas i voljela bi da mi napišete kako ide sve sa prijavom djeteta, novcima od grada Itd. Odavno smo to pisale pa ne znam gdje da traži ma stranica je milion pa eto ako se nekom da bila bih zahvalna. Također ćemo danas u crkvu da dobijemo termin za krštenje.

awwww baš uživate 
    Ako nemate e-osobne trebaš saznati kojem matičnom pripada Merkur. Tamo onda nazoveš i provjeriš jesu stigli papiri iz bolnice (kažeš koja bolnica i datum poroda). Kada dođu papiri odete muž i ti sa osobnama i oni ti riješe prijavu (ime, rodni list, domovnica...), prijavu adrese, prijavu na zdravstveno (zdravstvena ti dođe doma) i onaj obrazac da dobiješ novce od hzzo (2 i nest tis kn)
    Dodatno treba: 
    -ako će muž prijaviti dijete na svoju poreznu otići u MUP i tražiti određivanje matičnog broja i kad ga dobije u poreznu.
    - od grada tražiti, rok je 6 mj za predati, pa imaš vremena. Obrasci su na dnu stranice
    https://www.zagreb.hr/novcana-pomoc-za-opremu-novorodjenog-djeteta/5723

23. Rujan 2019. 09:11

Frajla pitanje, dns sam cula da se nesmi cistit nos malim bebama s usisavacem? Koliko tu ima istine

• Pikulica19
    23. Rujan 2019. 09:22

ayla

Frajla pitanje, dns sam cula da se nesmi cistit nos malim bebama s usisavacem? Koliko tu ima istine

Mozda glupo pitanje, ali sto se smatra tim ljudima mala beba?? Pocetni tjedni, mjeseci? 
    Jednostavno kad cujem da djetetu od dvije i pol godine kazu beba i starost u mjesecima pa si ja preracunavam pa kazem pa nije to beba, to je najsladji mali covjek vec 🥰 onda se nafrnje.... 

23. Rujan 2019. 09:37

Pikulica19

ayla

Mozda glupo pitanje, ali sto se smatra tim ljudima mala beba?? Pocetni tjedni, mjeseci?
    Jednostavno kad cujem da djetetu od dvije i pol godine kazu beba i starost u mjesecima pa si ja preracunavam pa kazem pa nije to beba, to je najsladji mali covjek vec 🥰 onda se nafrnje….

Hahhaha mala beba mj dana, cimerica je isla pedijatru i mali joj je jedan dan mladi od moje i hropce i kaslje i pedica je rekla da se nesmi s usisavacem ici bebi u nos, men sad to nije jasno znaci trebala bi dopustiti da bebac dobije upalu kakvu jer uvijek nesto ima za izvlaciti pa me samo to zanima, a moja beba ce uvijek biti beba bojim se ja i kad bude imala 20 god da ce biti beba 🥰🥰 evo toliko glasno hropce da i hocu zaspat pokraj nje nemogu toliko ne iritira taj zvuk 😣

• Jeja4
    23. Rujan 2019. 09:49

Frajla

Frajla

Jeja4

Ja bi isto trebala biti od 5.10. na porodiljnom i mislila sam svakako otici po doznake ovaj tjedan za komplikacije jer je kraj mjeaeca, rijesiti odmah i porodiljni papire, da ne idem dva puta jer pregled imam tek 7.10. a ne znam jel i za porodiljni treba donijeti do 5-od u mjesecu i trebam li jos kaj od firme opet ili im je na hzzo ok prosjek koji sam donijela kad sam otvarala komplikacije?

Treba donjeti do 5 da bi dobila novce za taj mjesec. Obzirom da ces ti dobiti vecu isplatu tek u 11 mj onda teoretski mozes do 5.11. donjeti.
    Ma sigurna sam da ce ti dati sestra sve to skupa.

Sad sam se sjetila da si ti ono nenadano završila na komplikacijama. Onda ti se nije gledala plaća isplaćena u tom mjesecu, pa si vidi, ako bi ti s njom bio nešto veći prosjek možeš tražiti novi R1, ako je isto onda ne trebaš

Da, samo sam onda koristila prvo GO da navucem prosjek, njima nije bitan iznos nego satnica, ali jos cu sve pitati kod ginica i na hzzo

Frajla
    23. Rujan 2019. 09:56

ayla

A nemam pojma, cula sam i ja svasta. Da mi kazu neki drugi pametan nacin ja bi probala.
    Tak je meni patronazna rekla da se malim bebama ne smiju rezati nokti. Stvarno neznam sta sam trebala s onim kandžama koje je imo 🙄

• Jeja4
    23. Rujan 2019. 09:56

ayla

Cisti slobodno. Moja je drugi dan od dolaska kuci imala pun nosic i sinuse plodne vode, da nije mogla cicati. Mm otisao u ljekarnu kupiti taj nastavak za usisavac, cuda smo izvukli iz nosica. Patronazna nam je rekla da smo dobro napravili, inace bi na hitnoj zavrsili.n

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.