Ja sam ti prošli puta pitala doktoricu da li trebam na što paziti u trudnoći, što se tiče prehrane i pića i rekla je da ne, neka živim normalno, na što sam ja prokomentirala da onda očito neke pretjeruju kad pričaju da ne smiju ovo i ono,na što je ona rekla da oni jedino jako paze u slučaju da neko ima problema sa šećerom ili nešto drugo.Dok je kod mene sve ok, nek se ponašam normalno.Tak da sam ti ja opet počela piti gazirano ko i prije, što sam u početku izbjegavala.

Mene zanima, kako to izgleda kad postupno izlazi plodna voda? Na koji nacin se to osjeti? Naime, meni od jucer dole osjecaj ko da mi je stalno mokro, a ulozak je stalno suh, osim kad zna bit malo iscjedka, a citala sam da je plodna voda bas tekuca, a ne sluzava ko iscjedak. Cesto i piskim al mislim da sam se malo nahladila, a i bebu cesto osjetim blizu mjehura. I da spomenem, od petka koristim neke vaginalete koje mi je doktorica dala nakon pregleda, za regulaciju flore. Zapravo mislim da mi je sve to u glavi jer sam prije par dana procitala kako je nekoj zeni neopazno istekla plodna voda, od tada stalno brigu brinem...

url=https://lilypie.com]
Dena, i mene to brine i zanima... Pogotovo jer su naši prijatelji krajem 8. mjeseca izgubili bebu kad je bila trudna 5 i pol mjeseci baš zato jer je ostala bez plodne vode... Tako da je meni TEROR ići na pregled... I svaki put odahnem kad mi kažu da je sve u redu i da ima dovoljno plodne vode...

Dolores, slažem se da netko pretjeruje, ali npr. neke stvari jednostavno ne možeš jesti/piti kao i prije... hoćeš-nećeš... Npr. MORSKE PLODOVE Neku vrstu ribe... Neke npr izbjegavaju gljive... Ja sam ih izbjegavala na početku jer sam jednom radi njih povraćala...

Dolores drago mi je da je sve dobro! 😊
Za sok od bazge nisam cula, ali za neke stvari koje znam da mogu biti stetne i koje se ne preporucuju ja radije izbjegavam.
Za plodnu vodu to je i mene brinulo, ja sam cak imala i vodeni iscjedak ali hvala Bogu sve je ok s plodnom vodom pa sam se sad malo smirila. A od vaginaleta zna biti tih iscjedaka.
Cure, sto mislite kakve cete biti mame? Cula sam komentare ljudi u smislu ona je mirna i bezbrizna majka pa joj je takvo i dijete. Ima li istine u tome?

Sto se tice manjka plodne vode, ja sam zbog tog isla na inducirani porod tocno na termin. Normalno je da se smanjuje kolicina plodne vode sto se blizi datum poroda. Ja sam osijecala curenje kad bih npr lezala na kaucu pa se naglo uspravila i tako na svaki nagli pokret. Mozete proguglati Visoko puknuce vodenjaka i naci cete vise o tome kako prepoznati o cemu se radi. Meni nije bilo strasno jer sam bila vec u terminu iako su se lijecnici zabrinuli i mislili da plodna voda nece biti mlijecna. No na kraju je, Bogu hvala sve super proslo i mom sinu APGAR bio 10/10. 😊

Dolores, slažem se da netko pretjeruje, ali npr. neke stvari jednostavno ne možeš jesti/piti kao i prije… hoćeš-nećeš… Npr. MORSKE PLODOVENeku vrstu ribe… Neke npr izbjegavaju gljive… Ja sam ih izbjegavala na početku jer sam jednom radi njih povraćala…
Ja kolko sam se informirala, nije da te namirnice skode same po sebi, vec ih se ne preporuca konzumirati jer su jako osjetljive na pripremu, rok trajanja, nacin cuvanja, pa stoga se lakse od njih zaraziti nekom bakterijom ili otrovati, sto u trudnoci moze biti kobno.

url=https://lilypie.com]
barbs, ja sam ti iz zagorja, a znaš da mi ne volimo morske plodove i ribu, ribu da ali svinjsku
Ma šalim se, pa da ako nekome nešto smeta naravno da to neće konzumirati, ali mislim da netreba izbjegavati stvari koje podnosiš,a nećeš ih jesti jer je netko napisao da nije dobro.Ja jedem sve, za sada netrebam ni paziti na kilažu, a vjerujem da ni neće biti potrebno,

Mene ce izludit grcevi u listovima i stopaloma 😭😭😭 malo malo pa grc... povecala sam magnezij po preporuci gin..sa 300 na 600mg. I trtica... trtica me boliiiii....

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji