Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    12. Svibanj 2017. 12:31

A evo i sa nasih stranica, tu ne spominju hiv:

T- toksoplazmoza
    O- ostale infekcije pod koje spadaju sifilis, varicella zoster i hepatitis B
    R- rubeola
    C- cytomegalovirus (CMV)
    H- herpes simplex virus koji je ujedno uzročnik i genitalnog herpesa

barbs
    12. Svibanj 2017. 13:01

Pozdrav, mame!
    Dobro došle nove mamice
    Mene su poslali na vađenje krvi (kks), urin, urinokulturu, za bolesti i na krvnu grupu (nakon potvrđivanja trudnoće).
    Eto nas s pregleda. Dr kaže da je sve u najboljem redu i da se super razvija. Prvo je rekla 90%  kad ono . Nekako je okrenula uvz (ne znam vam objasniti - tako je dragi rekao ) i eto ti - PIŠONJAAAAA nam stižeeeeee 
    Dragi je rekao da je nekako navijao za curicu jer svi njegovi prijatelji imaju sina, ali da je najbitnije da je sve u redu (pogotovo nakon vjenčanja). Ja nisam imala posebne želje. Najbitnije mi je oduvijek bilo da je sve u redu!
    U ponedjeljak idem endokrinologici. TSH je 2.40, što je dobro u trudnoći, ali mi je FT4 ispod norme. Vidjet ćemo što će doktorica reći.
    Isto tako, u ponedjeljak, u 18.00 idemo socijalnom ginekologu. Nadam se da će me pregledati. 
    Moramo dogovoriti termin za 4D i za tečaj.
    Vrijeme je da počnemo gledati opremu i odjeću za bebu. 

treca_sreca
    12. Svibanj 2017. 13:14

barbs

…. idemo socijalnom ginekologu. Nadam se da će me pregledati.

da nije smiješno, bilo bi tragično. Na šta je naše zdravstvo došlo...ali dobro si to rekla!!

I super za pišonju, eto bit ćeš svekrva:)
    A za štitnjaču....trebaš to još temeljitije pogledat, koliko sam ja čula u trudnoći je poželjno da je DO 1.5, jer nisu iste granice van trudnoće i u T

žena-majka-carica:)

12. Svibanj 2017. 13:18

treca_sreca

sanjchi255

hrpu puta sam znala bit sa sestrom u sobi dok je dojila cure, al meni neugodno da netko bude samnom…mozda to glupo zvuci..al nekako sam tip koji neke stvari smatra da se rade u intimi…tak da ne znam ni kak cu u bolnicinekako imam osjecaj da ce u bolnici sve neugodnosti nestat u roku dok kazes keks

nestat će, ne boj se, da ćeš se sama sebi čudit (da ne kažem zgražat) da toliko besramna možeš biti
    ja sam isto bila finica, ali u takvim situacijama to ti je neki drugi svijet skroz..
    joj kad se sjetim nakon poroda u rodilištu, dok onak hodaš raskrvavljen, u (mrežastim, providnim) gačćicama, i vučeš se kao iz neke borbe s lavovima da si ispala, pred nepoznatom cimericom (ili više njih) i misliš se u sebi kako te nije uopće sram a trebalo bi te bit, jer ti je u tom trenu bitnije da ti se rana ne inficira, da ti nadođe mlijeko, da s bebom bude sve okej, itd itd…..pa onda kad poslije po kući šetaš sa cicama poduprtim oblozima i gazicama, da se luftaju jer imaš ragade od dojenja….dok te muž u čudu gleda (i bilo bi bolje da te ne vidi) a tebe nije brigaaaa….e to su scene.
    Za par mjeseci ćeš vidjet o čem pričam:)
    ali sve je to život, necenzuriran i bez uljepšavanja kako nam na TVu serviraju

hahahahahaha...tjesi me tjesi....Boze moj...sta nas ceka....

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• sretna
    12. Svibanj 2017. 13:24

barbs

Pozdrav, mame!Dobro došle nove mamice!
    Mene su poslali na vađenje krvi (kks), urin, urinokulturu, za bolesti i na krvnu grupu (nakon potvrđivanja trudnoće).
    Eto nas s pregleda. Dr kaže da je sve u najboljem redu i da se super razvija. Prvo je rekla 90%kad ono. Nekako je okrenula uvz (ne znam vam objasniti - tako je dragi rekao) i eto ti - PIŠONJAAAAA nam stižeeeeee
    Dragi je rekao da je nekako navijao za curicu jer svi njegovi prijatelji imaju sina, ali da je najbitnije da je sve u redu (pogotovo nakon vjenčanja). Ja nisam imala posebne želje. Najbitnije mi je oduvijek bilo da je sve u redu!
    U ponedjeljak idem endokrinologici. TSH je 2.40, što je dobro u trudnoći, ali mi je FT4 ispod norme. Vidjet ćemo što će doktorica reći.
    Isto tako, u ponedjeljak, u 18.00 idemo socijalnom ginekologu. Nadam se da će me pregledati.
    Moramo dogovoriti termin za 4D i za tečaj.
    Vrijeme je da počnemo gledati opremu i odjeću za bebu.

Ipak pisonja 😄 ajde neka, super su deckici 😊

12. Svibanj 2017. 13:34

uh dok sam sve procitala...uglavnom, tih stvari sto treba ima toliko da ne znam od kud bi krenula...a sta se tice "horde studenata na pregledima I porodu" imam jednu pricu..poznanica je isla za babicu, prvi put dosla na porod I sad gledala je (kao studentica), kaze da je bilo GROZNOOO! dosla je doma mami I rekla (doslovce): "uzas jedan kak to odvratno izgleda, beba kaka, mama kaka, sve zakakano, smrdi, puno krvi...mislim da bi promjenila struku" ja sam napisala uljepsano ovo "kakanje", ..ali uglavnom to je presmijesno bilo za gledat nju kad je ona to pricala...

• sretna
    12. Svibanj 2017. 13:40

Jos nisam cula da mama kaka na porodu, zato postoji klistir

barbs
    12. Svibanj 2017. 13:42

Sretna, ja sam čula da se desilo da mama kaka na porodu kad nije uspjela dobiti klistir na vrijeme jer je krenula rađati. Moguće je. Sve je moguće.
    Treca sreca, ja sam navodno čula da ne smije prijeći 2.5. Tako je meni rekla. ALi budem pitala. 

12. Svibanj 2017. 13:45

ja nisam ni pitala nikoga, haha, kak cu doc nekom I pitat; e jesi se ti na porodu pokakala?
    ali cula sam da se unatoc klistiru zna dogodit, ako mama nije dovoljno rano pripremljena I u sl situacijama...inace, kad je termin, jel idete u bolnicu dan dva tri ranije na pripreme ili cekate zadnji cas? znam za obje situacije..a neznam kak je bilo mamama koje su vec rodile? il to ovisi od bolnice do bolnice?

• M@lena
    12. Svibanj 2017. 13:50

Zene moje toliko ste toga napisale! 😊
    Da, TORCH, spomeni da ti je od susjede tetke rodjakinja necakinja sogorica imala toxo, cito ili bilo sto iz te skupine i izgubilo bebu, ici ces na TORCH sasvim sigurno. Nismo svjesne koliko su opasne dok se nama ili nekom bliskom to ne dogodi. Meni je bio koban citomegalovirus i jedino za njega imam protutjela i rubeolu (granicno) od cjepiva iz osnovne. Macke izbjegavam u vidnom polju, a ne da cu je imati u kuci. Ni slucajno. Ne zato sto ih ne volim, nego zato sto me fakat strah.
    Jastuk za bebu, onaj sto se beba u njeg stavi i umota - super stvar! I meni je bilo lakse drzati ga u tome dok je jos onako sicusan.
    Sesirici za dojenje-mene su spasili! Imala sam ravne bradavice i prvi tkedan sam uspjela dojiti samo pomocu njih. Treca sreca hvala na preporuci prsnih skoljki. Nisam za njih znala a toliko puta sam brisala mlijeko koje bi mi kapalo po podu 😀
    I jos nesto zapamtite, u rodilistu zaboravite na sram!!!
    Nema srama! Sve smo u istom košu i ako ce netko na necem zamjeriti, onda je stvarno kreten. Ono sto zena prozivi tih dana je za pohvalu i kapu dolje, a ne za bilo kakve zamjerke. I to nek vam je na umu kad budete razmisljali da li da stavim grudnjak na ranjene bradavice ili ne i slicno!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.