Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    19. Travanj 2017. 11:50

Ime ja sam pocela nesto osjecati vec prije 10-ak dana, pa sad... 😃

Aurora1611
    19. Travanj 2017. 12:04

Meni je isto prva beba ali sam ju ranije pocela osjecati oko 18 tjedna a meni je posteljica sprijeda

I_me
    19. Travanj 2017. 12:07

Aurora1611

Meni je isto prva beba ali sam ju ranije pocela osjecati oko 18 tjedna a meni je posteljica sprijeda

I meni je posteljica sprijeda. 😊
    A citala sam da kad je sprijeda kasnije se osjeti 🤔😑
    Al ovo sad definitivno nije bila probava 😂, bas mislim da se pocela javljat beba 😍

• M@lena
    19. Travanj 2017. 12:16

Treca_sreca, je li sada sve ok?
    Ovo vrijeme je jako cudno i nikako ne odgovara ovom razdoblju. Mi ne smijemo ukljuciti grijanje u stanu, jer ako je temp veca od 19-20 °C ja sam koma. Javi kako si i kako prolazi...
    Kiki, ne zelim te rastuziti ali mislim da je prerano da osjetis bebu i da su to vjerojatno crijeva. Prvorotkinje osjete po prvi put 17., 18. ili najcesce 19.tj. U prvoj trudnoci mi je posteljica bila straga, sin mi je bio jaaako zivahan (kao i danas :) ) i osjetila sam ga prvi put jasno u 19.tj. Sve je individualno, ali 14.-15.tj mi se ipak cini prerano. No budes uskoro osjetila i to je najljepse razdoblje jer znas da je uglavnom sve u redu dok se javlja iznutra 😊

dzenny
    19. Travanj 2017. 12:20

jutro cure..
    ee pa javam taman hocu da pisem o tom osjecaju bebe u stomaku..
    jutros se probudila,lezim na ledjima i osjetim ja isto tako desno ispod pupka bas neko migoljenje,bas sam nekako sigurna da je to bio moj mali djecak :D ali  mi to nekako rano jer sam tek 16+3tt iako sam mrsavija pa kao lakse se osjeti beba,tako sam bar citala.. ii bas jutros sam citala,kako se beba javlja uglavno od 15-20 tt..
    sta vi mislite?? 

Kiki156
    19. Travanj 2017. 13:11

M@lena, ne znam...posteljica mi ne straga, i meni se cinilo rano ali sada su zaista pokreti neki. Vidjet cemo na uzv, ako uspije uloviti pokret i taj osjecaj onda nema greske. 😊

Kiki156
    19. Travanj 2017. 13:23

Dzenny ja ne znam hahaha, prvo sam mislila da imam BH kontrakcije ali su sada ti pokreti cesci, ma skoro svaki put kad tako legnem. Ali meni je taj doktor na hitnoj rekao da ne mogu osjecati te kontrakcije pogotovo ne tako visoko kod pupka jer je maternica u ovoj fazi jos u zdjelici, a tek nakon 20 i nekog tjedna dode do pupka. Pa prema toj logici ne mozemo bebu osjecati tako visoko. Ali meni se nesto mice a sad sto, to ne znam! 😅 

Pinkica93
    19. Travanj 2017. 13:34

Sorry cure kaj se ubacujem ovako ko padobranac, ali mislim da ako ste jako mršave da je moguće već i tako rano nešto osjetiti. Ja sam baš skroz mršava i prve pokrete za koje sam 100% sigurna da su bebini bili su sa 17+1. Nekih možda mjesec dana ranije sam počele nešto osjećati kad bi stavila ruku na trbuh dok sam ležala na leđima, ali nisam bila 100°% sigurna jesu to samo crijeva ili beba i tješila sam se da je nemoguće da u prvoj trudnoći tako rano nešto osjetim. Tako da mislim da je moguće da vam se vaše bebice polako počinju javljati.
    Sretno i uživajte i svojim trudnoćama! :)

• M@lena
    19. Travanj 2017. 13:43

Kiki, imala sam i BH kontrakcije i i osjecala sam bebine pokrete i ono sto mogu sigurno reci je da se to dvoje ne moze uopce usporediti. Kontrakcije su jako nelagodne jer se trbuh najedanput ukruti, kao grc, ali u pravilu ne boli. To se dogadja i kad su trudovi samo je bol nemjerljiva u usporedbi s kontrakcijama i bole ledja i trbuh, s tim da subtrudovi u pravilnim razmacima, dok su kontrakcije nepravilne i prestaju kad se pokrenemo. A kada je rijec o pokretima bebe, pogotovo u tom ranom razdoblju, to je kao da te netko percem skaklje iznutra, onda lagano prerasta u dodir pa tek kasnije u prave udarce kad beba ojaca i naraste.

treca_sreca
    19. Travanj 2017. 13:47

ja nemam pojma gdje mi je posteljica
    ne sjećam se ni da sam znala u prve dvije T. Nisu niš komentirali, a mene nije  zanimalo? Samo sam bebu gledala, oblik, mjere, otkucaje.....sad ću baš pitati dr na next pregledu gdje je
    Bebini udarci -  u ovoj T ju već odavno osjećam, doduše jedino u ležećem položaju jako, a sjedeći 1-2x sam osjetila laaagano tupkanje.
    Meni je to pomalo alienski haha. Nije još dovoljno jako kao udarci bebe ono pred kraj T kad je beba jaka, nego ovako kad te nešto zalupkne kao da je malo veći parazit/crv lagano spooky! Ubila sam romantiku totalno haha

žena-majka-carica:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.