Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sretna
    29. Kolovoz 2017. 18:21

Ooo da, i ja sam se svega naslusala sta se.dojenja tice. Ono, mali ima 5 godina i vice mami daj mi cicu, fuj!!!!

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 18:24

Yel koja si kg i rhesus faktor?
    Ako si negativna, kakce vajde od darivateljske knjizice kad tamo moze pisat samo KOJA si kg......a ne pishe da li imas antitijela na djetetove eritrocite....jedino ako si + onda kuzim....ali ako si minus davno je trebalo radit KG odnosno testovecsenzibilizacije...

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 18:26

sretna

Ooo da, i ja sam se svega naslusala sta se.dojenja tice. Ono, mali ima 5 godina i vice mami daj mi cicu, fuj!!!!

A htio je i moj jos godinu-dvi ju je spominjao, vezu se oni. Ali bih mu svaki put lipo objasnila normalno da je to za male bebe i da nije normalno da je vishe dodiruje a kamoli cuca. Ako mater suti, sta ce dite nego pitat kako je naucilo....tu se roditelj mora znat postavit a ne radit bolesnu situaciju.

• Dena1009
    29. Kolovoz 2017. 18:37

Curke drago mi je da su pfegledi dobro prosli.
    Hvala na rijesavanju pelzy misterija ☺
    Sminkanje - slazem se u potpunosti, nije primjereno, a ni zdravo. Sijecam se kad je mama seki u OS, 1.-2. razred cini mi se, stavila spangicu koja je imala cipkastu ružicu ( to se onda furalo) i odmah je zvala uciteljica da je to neprimjereno, da dolazi u skolu sa takvom spangicom. 😂 
    Cicanje kad bi po vasem misljenju trebalo odviknuti dijete?
    A sta mislite o ljubljenju dijece u usta? U zadnje vrijeme se susrecem sa mamama koje svoje kceri od 10, 12, 15 g ljube u usta. Malo mi je to neprirodno, onak cudno...
    Mamuka kapicu sam ja trazila, gledali smo tu u kiku al olave su samo velike imali. Danas sam se sijetila jos jednog ducana pa sam tamo nasla bijelu. ☺

url=https://lilypie.com]

29. Kolovoz 2017. 18:54

Treca sreca, kg sam 0+

violeta1
    29. Kolovoz 2017. 18:59

Dojenje, necu komentirati jer ne znam do kad i kako iako ja sam muzu rekla da cim mali bude mogao jest sve da ce jest da necu dojiti, a sad vidit cemo sta ce biti. Iako ne volim vidjeti veliko djete da sisa onak to je meni za bebe sisa ne za velike. A ljubljenje u usta to mi je totalno odvratnoooo, zna se koga de ljubi u usta.. Moja seka to zna i jos je znala oblizat cure kad ostanu musave, onak bljak, ok tvoje djete i volis ju/ga najvise na svijetu ali nekog reda i kulture covijek mora imati. Dobro ja sam malo i frik sto se tice tih stvari. Kad sam bila mala tata mi je nudio 100kn da pojedem sa njegove vilice, ja nisam htjela. Ne mogu jesti nit za kim nit pit nit ista tako. Jedino za muzem pijem jer ipak mi i razmjenjujemo slinu 😂😂😂 

• Mamuka
    29. Kolovoz 2017. 18:59

Napominjem stalno al ona samo vise necu piskit. Sad smo je nosili nabrzaka kad smo.skuzili da skuplja noge i nakon 5 puta sta smo pitali rekla je da oce piskit. Ali samo malo je. Ahhh valjda ce za 2-3 dana ustosit prije nego mi sve okolo popisa 😂
    A to dojenje. Po meni je nekih 7-8 miseci cisto dovoljno jer vec tada im se uvodi meso i otprilike jedu sve pa ne vidim sta im to donosi osim utjehu i njeznost a mislin da to mogu dobit i na druge nacine. Srica micica je sama sisu odbacila sa 7.5 miseci jer je imala upalu usiju i grla pa joj je potezanje smetalo.
    Ovo sa lizanjem i dojenjem od 7 god je po meni stvarno za posjetit psihologa. Da vidis da netko lize bocu prije nego se iz nje napije reka bi da je lud a i ovo je za dijagnozu.
    Sto se tice ljubljenja u usta stvarno mi ni to nije jasno. OK dica to ne vide onako kako mi to vidimo jer oni nemaju tu razinu osjecaja/nagona i za njih je to samo obicni poljubac. Ali s vremenom se razvije i taj dio i kako onda odjednom prekinut takav oblik razmjenjivanja njeznosti a da ditetu to ne stvori zbrku? I uostalom ne cini mi se bas ni higijenski.
    Par puta je svekar micicu poljubio u usta kad je bila mala i kad ga tada nisan zadavila valjda necu nikad!!! To ne radim ni ja a bome nece ni niko drugi. Meni se to jednostavno ne svidja pa nek me nazovu i glupom i zatucanom. Svatko radi kako misli da je ispravno.
    I ja sam.danas isla radit KG i kazem da mi je glupo sta moramo ici 2 puta i sad objasnjava meni ta sestra da to nema veze sa Rh+/- nego sa nekim tijelima na eritrocitima (zaboravila sam kako se zovu) i da iako su i muz i zena + moze se dogoditi da mama razvije imunizaciju. Kaze da su prije nekoliko dana imali zenu koja je u 5. trudnoci prvi put razvila imunizaciju.
    Tako sam i ja mislila da je to bzvz kad sam + i muz vjerojatno ali nikad ne znas gene kojeg pretka ce bebac povuc i lako se dogodi problem. 

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 19:02

Yel da si rh - onda bi svakako to bila bitna i hitna pretraga....ovak koliko sam ja upucena nemas straha.
    isto kao sto je 0- univerzalni donor (moze svakom dat, al samo od 0- primit.....to sam ja) tako ako si rh+ mozes primit i rh- i rh+ bilo sta....znaci tebi ako je dite u stomaku plus il minus nebitnoa nama negativnima ako je beba plus postoji sansa da nash (mamin) organizam  stvori antitijela na bebinu krv...

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 19:04

Ja svoje nisam nikad ljubila u usta. Nije mi to normalno, ne znam..

• Dena1009
    29. Kolovoz 2017. 19:04

Marijana i kod nas se sve dobije u bolnici, na spisku pise samo da nam trebaju stvari za osobnu higijenu. Ja sam uzela uloske jer neznam kakve ce tamo imati pa da sam sigurna. Spakirala sam papuce, spavacice, carape, stvari za osobnu higijenu, al stavila sam i one vatice i kremu za bradavice, uloske i mrezaste gacice. Kupila sam Pelzy u Mülleru, kako su cure napisale, na polici sa pelenama za bebe, a iz Hr sam donesla vir 80. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.