7 tjedana je stvarno predugo... ja bi otisla kod privatnika jos.. ne bi izdrzala..
Ja sam saznala danas da je moja gin otisla na godisnji. Nadam se da ce do 17og se vratit.. rekla je da cemo tada radit briseve i pregledat ce me cijelu cijelcatu 😂
Rucnike kod kuce imam samo bijele jer su mi najprakticniji.. al sam si mislila otici kupiti neke u boji bas zbog tog krvarenja.. da ne budu flekavi jako.. mal mi bed 😕.
Mislim da cu si sutra ujutro otici kupiti izdajalicu od aventa. Vidjela sam da je u bipi na popustu uz onu bipo karticu pa da iskoristim. Moram ici i do ljekarne pogledat toplomjere pa i to odmah kupiti.
E sad imam pitanje.. sto je tocno isofix?
To je za kosaru za auto? Nemam pojma jel mi to treba jer sam uz kolica dobila adapter za nosiljku za zakacit na sjedalo.. i zanima me gdje cete ju stavit? Na suvozacevo sjedao ili iza suvozaca?
I da.. mislim da mi je beba danas stucala. Tocno 4 min pulsiranje dolje lijevo. Barem mislim da je to to. Ne boli ni nista, samo stomak poskakuje ko u stucanja. ( a to bi onda znacilo i da se okrenula)
Pozdrav, Bebushka! Čestitam na curicamaaaa!
Suncokretice, potpisujem sve što si napisala. I ja sam osoba koja voli imati sve spremno na vrijeme; ako nije tako - pad sistema je Znam jer kad sam ostavila neke stvari zadnje za vjenčanje je bilo kaos zadnjih nekoliko dana. Muž nervozan k'o pas... Eto, toliko o tome da iiiimaaaaaa vremena za sve!
hihihihihihihih... Bolje da ja kupim sutra sve što mi treba, pa što je sigurno je sigurno. Ako stignem, budem išla i u Bipu, ali nije mi baš usput i nemam gdje parkirati auto blizu
Nadam se da bebač neće odlučiti doći na svijet puno ranije, ali ako treba - neka sve bude spremno. Moju sestru je mama prenijela, a mene tjedan dana prije termina rodila. Koliko ranije je brata i tebe mama rodila?
I me, ja ne volim bijele ručnike! Imam šarene
I ja ga moram pitati za briseve na slijedećem pregledu. To sam si stavila podsjetnik... da se sjetim što trebam pitati
Štucanje - što su mi slatka ta štucanja! I me, zar ti je bila okrenuta na zadak ili?
Ne mogu popamtiti kome se kako okrenula... Oprostite...
Štucanje - što su mi slatka ta štucanja!I me, zar ti je bila okrenuta na zadak ili?
Ne mogu popamtiti kome se kako okrenula… Oprostite…
Bila je sa desne strane. Glava tocno ispod rebara. Guza dolje desno. Ledja izbocena van. Tako da mi trbuh uvijek vise strsi sa desne strane.
I sad me bas zanima dal se okrenula ili sam ja zabrijala nesto. Ja se nadam da je.
barbs, mene je rodila 4 tjedna ranije, a brata 3 tjedna ranije tako da smo oboje uranili
Kažem, ne mora značiti da će biti tako ali bolje meni biti spremna hehe
Ručnici- uzeti ću bijele da to mogu iskuhati poslije...
Evo što sam zanimljivo našla za one kojima se beba još nije okrenula u pravilan položaj za porod (kod mene je još na zadak bila na zadnjem pregledu, a mislim da je još uvijek):
Postoje trikovi kojima možete pokušati postaviti bebu u položaj optimalan za porod:
• okrenite stolac prije nego sjednete i sjednite na njega naopačke, tako da se nagnete rukama na naslon gdje obično budu leđa
• sjednite na stolac tako da su vam stopala u ravnini poda i nagnite se prema naprijed tako da vam trbuh visi između koljena
• koristite pilates loptu za sjedenje
• ako puno sjedite na poslu, redovito se maknite od stola i prošećite. Ako je potrebno, možete sjesti na nekoliko jastuka tako da su vam kukovi viši od koljena
• čitajte i gledajte televiziju tako da ste na koljenima, naslonjeni rukama na jastuke ili pilates loptu
• stanite četveronoške i radite lagane kružne pokrete kukovima
• sjedite na jastuku dok putujete automobilom
• lezite na lijevi bok i položite desnu nogu ispred lijeve noge (i obavezno stavite jastuk između koljena)
• plivajte ili plutajte na trbuhu.
Izbjegavajte sljedeće položaje:
[ul]
[li]sjedeći položaj u kojem ste leđima naslonjeni na mekanu sofu ili stolicu[/li]
[li]"tursko sjedenje"[/li]
[li]dubok čučanj.[/li]
[/ul]
NASI TERMINI
Aurora1611–06.09.
Dorja91–08.09.
babylove28–09.09. KB Osijek
Pupy-09.09.- ŽB Čakovec Stella
Dena1009–10.09. Viktor
I_me–20.09. KB Pula Ema
treca_sreca–21.09. KB Split Mila
M@lena–23.09. KB Sv.Duh Lucija
Tea2803–24.09. KB Petrova Noel
Buba_Mara- 25.09. Šimun
barbs–27.09. KB Pula Diego
Violeta1–27.09. KBC Osijek
dzenny-1.10.
Senoritkova–02.10. Rita
Loira-02.10.
Aleksandra2 - 06.10. KB Split
MomOf2017 - 08.10.
kiki–09.10. KB Sv.Duh Vito
Galu-10.10.
Marijana–11.10.
IvanaIvica-20.10. KBC Sestre Milosrdnice Iva
Natasha255–21.10. Magdalena
sretna–22.10.
Ineska -23.10. KB Split Mateo
Sanjchi255–24.10. KB Sisak Lucija
Ana2711–29.10. KB Petrova Mila
Mamisita27-31.10.
suncokretica–01.11. KB Petrova Lea
Belle84–01.11. KB Sv.Duh Luka
Hope-01.11.
NewLife2017-05.11.
Lorelai–07.11.
Mamuka-09.11. KBC Split
Giovi–15.11. KB Rijeka
luce–16.11. KB Split
mc_mouse–18.11. Toni
Yel–21.11. KB Merkur
Maca1510–22.11. KB Split
Mrvica-22.11.
Kleaiva-26.11. KB Merkur
Brandnew–03.12.
KarlaS-06.12. KBC Čakovec
Dolores123–07.12. Nina
Angel03–10.12.
NASI PREGLEDI
dzenny-08.08.
Sanjchi-08.08.
belle-09.08.
Babylove28–10.08.
Pupy-14.08.
Angel03–16.08.
Mamuka-16.08.
Dena1009-16.08.
i_me-17.08.
Maca-21.08.
Dolores123–21.08.
Luce–21.08.
Natasha-21.08.
Sretna-22.08.
Giovi–22.08.
Suncokretica-22.08.
Kiki-22.08.
Violeta-24.08.
Sanjchi-29.08.
Yel-29.08.
Mrvica-29.08.
KarlaS-29.08.
Mc_Mouse -30.08.
MomOf2017-07.09.
I me, držim fige da se okrenula!
Suncokretice, uuu, pa dosta ste vi uranili NARAVNO da ne mora značiti, ali bolje je biti pripremljen, za svaki slučaj... Nikad se ne zna.
Hmmmm, i moj je bio na zadak i eto, ne znam ako je istina, ali s ovog popisa pestam ja sam radila ovo:
- sjednite na stolac tako da su vam stopala u ravnini poda i nagnite se prema naprijed tako da vam trbuh visi između koljena (jer mi drugačije nije pasalo )
- plivajte ili plutajte na trbuhu (jer mi na leđima nije pasalo)
Pozdrav zenske ;) malo sam si zabrinuta pa da pitam iskusnije od sebe ;) bili smo na pregledu sad sam 27+4 i beba je jako velika..vec ima kilu i pol i cijela je puno veca (kaze ginekologica za 30tt je po dimenzijama) ima li netko slicnih iskustva i je li to normalno? Jako jako udara (okrenuo se vec glavicom dolje) i pogotovo navecer nakon vecere mi je jako tesko ista jer trbuh leti na sve strane i lupa ko lud ne mogu sjedit, lezat nista, spavat nista…svi nalazi su super (ogtt i to)…citala sam neka iskustva da su neka djeca veca za cca 200grama a moj je veci za 600grama od prosjecne tezine u ovom periodu (cca 66% je veci od uobicajenog).
Hvala svima na odgovorima ;)
evo da doprinesem svojim skromnim iskustvom:
nosim blizance i 4.7. (25. tt) su imale na UZV malo preko 900 gr; za tjedan dana, 12.7. su me morali malo hospitalizirat pa su opet napravili UZV di su imale oko 1300 gr svaka (ja gledam wtf 400gr u tjedan dana??? to je skoro 50% mase njihove!!! jadna dica, koji im to mora bit šok, a šećer mi je super…) kad su me otpuštali još jedan UZV 21.7. i imale su oko 1350 gr (ispadne da su dobile po 50 gr u 10 dana- moš mislit)
zaključak: težina koju izmjere na UZV je približna, može bit 500 gr gore dole (iz usta jednog od najuglednijih splitskih ginekologa), tako da se uopće nemoj brinit, najvjerojatnije ti je bebonja totalno normalnih mjera!ja najradije više ne bi ni išla kod doktora jer mi samo stvaraju paniku
inače pozdrav svima na forumu, kad je čovik na mirovanju mora se s nečim zabavit, a vi ste mi realniji i aktualniji od sapunica
Dobro nam dosla, bas sam jucer razmisljala kako nas ima puno a nema blizanaca, samo se ti cuvaj i nek ti ostatak trudnoce prodje uredno... I ja sam u 25tj(25+4)
Mc mause komentari doktora, pa ja stvarno ne znam sta je s tim socijalnim dr... Odakle njim zapravo da prostace ispred pacijenta i iznose osobno subjektivo misljenje... Ides u njega radi 'strucnog' misljenja a ne njegovog privatnog, a vec ako ti zeli rec svoje privatno misljenje onda postoji i lip nacin za to rec...
Hvala Bogu pa mogu sebi priustit privatnog ginekologa i ne moram gledat ovog 'strucnjaka' i njegovu 'pametnu' sestru u makarskoj...
……. a vec ako ti zeli rec svoje privatno misljenje onda postoji i lip nacin za to rec…
POTPISUJEM!
Tako je i meni jedan od ginekologa rekao.... Na lijep način svoje mišljenje + objasnio mi je kako da se ponašam.
Moj ginekolog je u četvrtak, na moje pitanje ako mogu i dalje na more, samo rekao: da!
Sortiraj odgovore
Najstariji