Izazov: Budi fit trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina0208
    25. Travanj 2014. 13:04

ja sam postavila pitanje strucnjaku koje cajeve smije trudnica piti,a koje ne... evo kopiram odgovor.

Kada kažete čaj, važno je znati mislite li zapravo na topli napitak od šipka, kamilice, lipe, mente ili slično što u sebi nema teina ili pod pojmom čaja mislite na crni, zeleni, bijeli ili žuti. Dakle, ovi prvi nabrojani su apsolutno preporučljivi pogotovo uz malo limuna i meda, a ako ih konzumirate bez ičega tada će biti odličan izvor tekućine.
    Što se tiče pravog čaja (crni, zeleni, žuti ili bijeli), to su napitci koji u sebi imaju određenu količinu teina. Tein je alkaloidna tvar u čaju, poput kofeina u kavi koja može izazvati nepoželjne reakcije na organizam: povišeni tlak, lupanje srca, drhtavicu, crvenilo lica, nervozu itd. Stoga ako uživate u čaju “čaju” preporučila bih da to bude jedna šalica dnevno kao i preporuke za kavu, na taj način nećete ugroziti niti sebe niti bebu.

nadam se da sam pomogla...

Laura 21.08.2014 :-*

DarijaZ
    25. Travanj 2014. 13:07

to sam citala....
    a meni je moja doktorica rekla da smijem piti sve cajeve i kavu, ali u umjerenim kolicinama...znaci, salicu - dvije dnevno...
    ..jedino se ne preporuca piti uvin h caj jer on izaziva kontrakcije maternice....

Tina0208
    25. Travanj 2014. 13:38

e onda nebi znala...kad svako veli drugacije..

Tejuska♡
    25. Travanj 2014. 13:42

Svaki cajevi koji se bas ne preporucaju poput uvin,brusnica ili persin se moze pit u normalnim kolicinama ne sad deset casa dnevno svaki dan,,ja pijem svo troje zbog urinokulture i sve je u redu 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

antonio
    25. Travanj 2014. 13:49

I ja sam pila uvin caj u zadnje dve trudnoce i nisam imala nikakvih kontrakcija i to sam ga pila dosta.

DarijaZ
    25. Travanj 2014. 13:58

razumijem za uvin i persin, ali sta je s brusnicom?? zasto nju nebi smjela piti....??

Tejuska♡
    25. Travanj 2014. 14:04

Jer ja kad sam dosla u ljekarnu trazit pravu brusnicu pitali su me da li sam trudnica ili dojilja ja rekla da sam trudnica ocigledno i nisu mi htjeli bas dat eto zbog toga sta ima neki sastojak kao i uvin,,danas ga pijem ne sve skupa popijem 2 do 3 case dnevno jedno od to troje

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tina0208
    26. Travanj 2014. 14:44

da to naravno...al sam se zabrinula jer je moj muz negdje procitao da trudnice nebi smjele piti caj pa sam ja onda za svaki slucaj pitala strucnjaka...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.