Osječko rodilište - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinčica3
    30. Studeni 2015. 09:08

Evo. Pelene vam trebaju od prvog do zadnjeg dana. Odjeca za bebu samo pri izlasku. Izdajalicu ako vam navre previse mlijeka. Meni nije, ali cimerici je. Uzmite one podloge za presvlacenje beba. Jednokratne. Treba vama, ne bebi. Jer vas poslije poroda zamotaju u neke plahte dok krvarite. Fuj. 
    Mobitel pri ruci. Jer ja sam rodila u ponoc i do jutra nisam dobila niti jednu svoju stvar. A necete moci zaspati- vjerujte. Hrana! Grickalice, vode. Bilo sto. Ja nisam izbirljiva i meni je hrana svugdje ok. Ali mi je kolicinski bilo malo. Eto to je ono cega se mogu sjetiti. Pitajte jos ako sto zanima

@JustSmile@
    05. Prosinac 2015. 16:15

Tincica3: hvala. :) znaci,moze mob u radjaonu?da bude samnom.makar u toj maloj torbi za kasnije dok me u sobu neprebace.
    a sta si stavila u tu "malu torbu?"za prvu ruku meni kofer vec napola pun a imam osjecaj da fali ihaj stvari...ufff...
    a tusiranje kada je?

zna li netko moze li se ikako dobiti,tj.da dopuste porod u vodi?meni je to tolika zelja a citam po netu da nedaju... :(

Danciii: zimska moja drugo,sad ces ti jos malo pa javi kako je proslo svjeze dojmove.sve me zanima. ♡♡♡♡♡

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Tinčica3
    05. Prosinac 2015. 22:11

Ne znam hoce li tko biti sa tobom? Taj netko nek ti cuva mob i sitnice koje trebas. Ti u boks ne nosis bas nista. Kad rodis mozes dobiti svoje stvari. Ja sam u toj panici zaboravila mob, jer su mi stvari ostale na patologiji gdje sam provela cijeli dan.
    Meni su bili suprug i mama. Oni su mi tek poslije poroda dali vodu. Prije mi nisu smjeli dati. Ja sam rodila u 00.19, 2 sata lezis tamo sama, tu i tamo te provjere, dode sestra, uzme neke podatke. I onda  su me vozili u sobu. Tada mi nisu nista od stvari donjeli do jutra. Tusiranje je bilo oko 6/6.30 nisam sigurna, nisam imala sat. U 7h su mi donjeli malog cvrcka.
    Malu torbu nisam imala, sve mi ostalo u drugoj sobi :(
    Ali generalno ti ne treba nista osim vode i moba.
    Ne smijes se ni ustati do prvog tusiranja.

Za porod u vodi ne znam jer me nije ni zanimalo. Znam samo da mi je sestra kad je isla roditi htjela onaj stolac, pa joj nisu dali, a sve je bilo u redu :/

Joj rodila sam prije 4mj a sve mi je u magli. 

Sretno, kad ti je termin?

@JustSmile@
    06. Prosinac 2015. 00:41

Tincica: 19.1. je termin.
    napredan mi je za 2tjedna pa bi mogao i prije.tko ce ga znati,kad se malisi bude dalo,doci ce ;) 
    kada si spomenula hranu,podsjetilo me na mene.nebiram uopce ali sam uvjerena da ce mi biti malo.hehe.
    a za sobu,sto si sve od stvari za sebe spremila?
    A spavacica?njihova Ili moja za radjaonu?
    Sto god se sjetis,napisi,dobro ce doci.
    Hvala ti puno! sretno i vama! Jel to prva beba ili? :) :*
    laku noc!

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Tinčica3
    07. Prosinac 2015. 09:04

Je, je prva bebica! Hvala :)
    Ja sam rodila 06.08. i bilo je uzasno vruce, tak da je meni trebalo puno spavacica i rucnika jer smo se stalno tusirale, nema klime, ne smijemo otvoriti prozor, uzas.
    Radas u svojoj spavacici, gledaj da je udobna i da se lako skine gornji dio da ti bebu mogu odmah staviti na prsa.
    Torba: gel za tusiranje, rucnici, dezic, spavacice, wc papir, ulosci (vir- meni odlicni) papuce tipa japanke za tusiranje, jedne normalne za sobu. Ti si zimska mama pa ce ti carape trebati, kucni ogrtac (kad ti dodu posjete, samo se zagrnes) vecinu vremena ces biti polugola heheh hrana i voda jel.. Ne znam jel se sminkas inace. Ali maskara i malo rumenila puno znace za lijepe fotke :) a svi ce bebu i tebe naslikavati.
    Jednokratne gacice. Po mogucnosti mrezaste iz ljekarne, ne one iz dm-a. Imala sam i jedne i druge.
    Ja nisam imala mlijeka u bolnici nista, cimerica je. Pa su njoj trebali oni jastucici i grudnjak za dojenje.

Ha! I mojoj seki je tako nekako termin. Mozda budete u isto vrijeme :)

Curica ili decko? Prva beba,
    Jel?

@JustSmile@
    07. Prosinac 2015. 09:38

Uh,po onoj vrucini,nije vam bilo lako,definitivno.bljak...nadam se da ce tu ventilaciju srediti jednog dana.
    Aha,prva beba. Decko Je. ♡♡ Bas cu se javiti vamo kada sve prodje. :) a bebu kada dobijes na prsa,koliko ti ga ostave sa tobom?joooj,jedva cekam i iskreno,ja bih sto duze. :)) hehe. Mm moze odmah poslije uci da vidi malog?
    biti ce baka samnom na porodu posto zena radila na gin.(je to bilo daaavno ali ce mi definitivno biti lakse)
    A u bolnici ih mi presvlacimo ili oni?
    hehe,dobro kazes za sminku,to sam si bas razmisljala a sigurno ce biti i koji selfi da nas tata vidi. ;) ♡

LinaKarolina
    07. Prosinac 2015. 10:56

Da se i ja ubacim..s obzirom da je jedan porod iza mene a drugi me ceka u OS. 
    Ja sam u radaonu ponijela mobitel i vlazne maramice..toliko sam se znojila od trudova da me je dragi non stop brisao. Poneo mi je on i vodu ali stvarno ti nista ne treba jer ono malo vremena sto imas izmedu trudova samo zelis odmoriti.
    Ako rodis u noci stvari dobijas tek ujutro..ako rodis tokom dana onda ti ih dragi moze odmah donijeti u sobu i biti s tobom malo.
    Nakon poroda lezis i tek nakon 2h po tebe dolazi sestra da te odvede na tusiranje.
    Ja sam rodila u ponoc tako da su me u 9h nakon vizite tek odveli. Htjela sam se vec sama ustati jer nije lagodno cijelu noc lezati u krvi.
    Bebicu sa dobila u 5h a u 8 ih vode na kupanje.
    Poslije poroda nisam dobila bebicu na prsa..samo kada je tek izasao su ga nakratko stavili na mene i zatim ga umotali i dali muzu.
    Bebicu mozes ti presvlaciti samo ne ujutro prije kupanja jer moraju vidjeti jel bebica ista obavila.
    Za hranu se slazem da je kolicinski malo a i ne izgleda bas privlacno tako da mi je M donosio.
    I jos preporucam ako bude imalo sunca da stavite bebicu na suncanje radi zutice..jer nista ne govore ima li beba zuticu ili ne sve dok ne bi trebali ici kuci..pa cisto preventivno da se sunca.

Ako se jos cega sjetim..napisem

Tinčica3
    07. Prosinac 2015. 14:16

Bebu nemas tako dugo kad rodis. Ne znam tocno. Ali mozda 10-15min. Meni nije htio na prsa. Samo je plakao siroti i ja skupa s njim :(
    Ja sam bebu presvlacila tek 2 ili 3 dan. Nadam se da ce ti porod biti lagan i da ces imati puno snage. 
    Meni je bio horor. Od prvog truda do poroda je proslo oko 20 sati, jos se sve zakompliciralo. Tu noc od soka nisam oka sklopila, ujutro donesu malca i jos uvijek si pod dojmom i sve mozes, ali kako pada noc tako sam pocela kljucati. Nisam mogla gledati, tako da sam ja bila sretna sto su mi ga preko noci uzeli. Ako si super i imas mlijeka moze biti stalno s tobom. Ali ako budes ko ja, ni kapi mlijeka, skoro 48sati bez sna, onda ce ti biti lakse ako se malo odmoris.
    Budi jasna, pristojna ali ostra. Ako nemas mlijeka inzistiraj da ga nahrane. Ja sam bila ful placljiva i rekli su mi da me izmisljam i da djete sebi sigurno nesto navuce i da je njemu to dosta. A on sirotan plakao od gladi staaalno. E onda je moja mama dosla raditi reda. Beba sretna, ja sretna. Svi sretni! 

Javi obavezno kako je proslo!

Mislim da ti moze muz odmah doci. Ne znam. Meni su i mama i muz bili stalno uz mene. Ja tesko da bi prezivjela bez muza. Tako da toplo sugeriram da ga povedes u radaonu. :)

Dancccci
    07. Prosinac 2015. 14:29

Mi ćemo uskoro, nadam se, spakovala sam se i sad čekam. U ruksak sam stavila gazu, malu vodu, mob+punjač, keks/kreker, spavaćicu, čarape, uloške jedan paket, jednokratne gaćice, vl. i obične maramice, wc, papir i dokumente (trudničku knjižicu, osobnu, zdravstvenu, dopunsko).
    A u kofer ostatak uložaka, jastučiće za dojilje, grudnjak za dojenje, spavaćicu, ogrtač, čarape, japanke i papuče, melem, mineralnu, čašu, ručnik, stvari za higijenu, pelene i kremu za guzu za bebicu...i da...dvije tetra pelene i plahtu su mi rekli da stavim jer u bolnici nemaju baš pa na krvavoj ležiš cijelo vrijeme. Taj mi je popis dala prijateljica koja je rodila u zg...ako vidim da mi još nešto bude trebalo javim ti just smile :)

Tinčica3
    08. Prosinac 2015. 08:18

Sretno svim mamama.
    Zelim vam brz i lagan porod!
    Javljajte kako je proslo :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.