Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    18. Kolovoz 2019. 07:59

Cure jel vi jedete tocno pet obroka? Ja u zadnje vrijeme jedem prakticki svako dva sata, al manje obroke. Happy sam jer vec neko vrijeme stojim na istoj kilazi, a OGTT mi je rekao da ne radim prije 24 tjedna. Zasto nije ok da ne secer nakon 2 sata 6.4 pa to su skroz normalne vrijednosti?

url=https://lilypie.com]

Grizli
    18. Kolovoz 2019. 08:38

Omerta to je uredan nalaz!
    Stella tako su i meni rekli za ogtt. A ovo ja i dalje muku mucim sa tim vrijednostima koje su kao ok 2h nakon jela. Uglavnom sam u nekim radovima i clancima vanjskim nasla da se vani tolerira nataste do 5.3, a 2h nakon do 6.4. E sad posto je kod nas niza ova granica nataste mozda je i ova 2h nakon. Sutra moram nesto kod dr opce pa bas cu ju pitat ako moze mi reci i kod nje provjeriti na aparatic cisto da znam jer jutros sam imala povisen i ovaj nataste 😞. 

• Stelle123
    18. Kolovoz 2019. 08:57

Bas sam neki dan nasla rezultate OGTT-a iz prve trudnoce 2011. Vrijednost na taste 4.4. nakon 120 minuta 6.4., takodjer pozitivna glukoza u urinu nakon 120 min. Nitko mi tad nije spominjao nikakav gestacijski. Sad ispada da sam ga imala a da nisam ni znala. Mi svako 2 godine idemo na sistematski, vadimo krv i td. Takodjer, sve vrijednosti koje sam imala su bile ok, iako oko 5.2., al to je van trudnoce.

mc_zgb
    18. Kolovoz 2019. 11:49

Stelle123

Bas sam neki dan nasla rezultate OGTT-a iz prve trudnoce 2011. Vrijednost na taste 4.4. nakon 120 minuta 6.4., takodjer pozitivna glukoza u urinu nakon 120 min. Nitko mi tad nije spominjao nikakav gestacijski. Sad ispada da sam ga imala a da nisam ni znala. Mi svako 2 godine idemo na sistematski, vadimo krv i td. Takodjer, sve vrijednosti koje sam imala su bile ok, iako oko 5.2., al to je van trudnoce.

Kad se radi OGTT onda su vrijednosti drugačije - dakle na tašte je granica <5.1, 1h nakon što si popila šećer je <10.0, a 2h nakon što si pila šećer je <8.5. Tako da ako ti je 2h nakon šećera vrijednost bila 6.4 to je super.
    Ove vrijednosti što spominjemo 2 sata nakon jela to je ipak drugačije nego kad popiješ čisti šećer, i to bi trebalo biti ovako kao što je Grizli rekla, manje od 6.4, meni je rekla doktorica manje od 6.6, ali tu negdje su te referentne vrijednosti.

• Frau_Mund6
    18. Kolovoz 2019. 13:03

Mene isto muci sta da jedem. Mozda bi mogli dijelit recepte.. ujutro znam jesti zobenu sa mlijekom i vocem ili sa raznim sjemenkama i jogurtom. Sinoc sam jela salatu od graha, kukuruza, raznog povrca i komadima piletine. 
    Mozda nekom dan ideju. 

Točkica37
    18. Kolovoz 2019. 13:38

Mi smo puretinu i mlince rucali... onako omanji obrok sam pojela... 
    Luce i ja jedem svako dva sata...moram osposobiti apartatic da mjerim secer... bas se lose danas osjecam...mjerila tlak cca 113/65... mozda me i zato zanosi... jedva cekam da vrucine stanu :/

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    18. Kolovoz 2019. 13:46

Jel smijemo jesti bukovace?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    18. Kolovoz 2019. 15:37

Evo osposobila spravicu. Nakon 2 sata od pure i mlinaaca i paradajza 5.6. Milina. Muzu je 6.5to je isto ok ?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Frau_Mund6
    18. Kolovoz 2019. 17:03

Ja sam  se danas najela sendvica 😑 znam da nije bas da smijem ali tako je ispalo i rezultat nakon 2h je bio 5.4

Grizli
    19. Kolovoz 2019. 11:30

To oko 5.4 je sve ok. Meni je gin rekla kad sam dugo imala takav secer od 5.1 do 5.7 nakon obroka i nataste oko 4.8 da ne moram paziti previse osim kao ne kolace i tako to. I na normalnim obrocima mojim mi bio takav, al ovih dana divlja. Dal se kojoj desava da su joj seceri manji 2h nakon jela nego prije jela?Desilo mi se sad par mjerenja, al ne jedno za drugim.
    Ja sam jutros kruh i omegol onaj sa sjemenkama lana i kavu bijelu. 
    Tockica pise da mozemo gljive pa pretpostavljam i te da mozemo.
    Jel znate dal mozemo kiseli kupus kuhani onako sa suhim mesom? To mi palo napamet neki dan al se ne usudim jesti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.