Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • minni_me87
    13. Prosinac 2020. 10:15

Jogurt prije spavanja 😊
    I nemojte jesti voće iza 17 jer ce vam ujutro nataste secer biti viši 

Emmie
    13. Prosinac 2020. 10:33

Minni_Me87 hvala ti! Pokušat ću. Kao što sam gore spomenula jedini šećer koji je van moje kontrole je jutarnji, a često je viši nego što bi trebao biti. Stvarno ne želim uzimati lijekove, pa ću uraditi sve što mogu da bude u granicama normale.

malamarelica
    13. Prosinac 2020. 11:13

Ja isto zadnji obrok jedem u 7. Pise da moze jogurt ili salica mlijeka oko 22 sata, ali ja ne budem gladna pa ne uzmem to. Probaj s jogurtom pa ces vidjeti kako ti se ujutro krece secer. Mozda pojedes previse navecer pa se ne stigne procesuirati do ujutro. I nastoj da ti obroci budu otprilike u isto vrijeme, mislim da se tako organizam brze prilagodi.
    Ja evo taman pojela pola grejpa i jednu mandarinu (jer nisam mogla cijeli grejp, bljak). 
    Ja pratim tablicu za glikemijski indeks od Tvornice hrane, nadam se da je ta ok

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• minni_me87
    13. Prosinac 2020. 12:05

@marelica: iako nisi gladna, popij si jogurt u 22 sata jer ti je predugo razdoblje između vecere i obroka ujutro ako zadnji put jedes oko 19

malamarelica
    13. Prosinac 2020. 12:18

A pise kao nije obavezno pa ja ni nisam. Ok, budem. Ali iskreno ja uopce nimalo nisam gladna, meni ne treba vise hrane od ovog. Samo molim Boga da na uzv beba dobro raste jer meni je neshvatljivo da od ovoga on bude sit. Ne mogu to nikako u glavu utuviti. Zato najvise jedva cekam sutrasnji dan

Emmie
    13. Prosinac 2020. 14:22

MalaMarelice, ne brini se. Ne "jede" beba kad ti jedeš, oni non-stop primaju sve što im treba od nas, a nama kako bude😆 Zato prenatali tu pomažu. Ali da budem iskrena  i ja sam imala takav strah kad sam počela sa ovom dijetom. Na kraju je ispalo da je poslije mjesec dana ove moje dijete, beba sasvim normalne veličine.

U prvoj trudnoći sam bila bolesna svaki dan, cijeli dan. Muka, povraćanje, averzija na skoro svu hranu. Jela sam samo kruh, nutellu i mlijeko dva puta na dan i uzimala prenatalne vitamine. Izmršala sam preko 10 kg u trudnoći, ali je beba bila bila teška 3.3 kg.

Bit će sve u redu⚘

malamarelica
    13. Prosinac 2020. 14:43

Stvarnooo. Joj, ovo mi bas zvuci utjesno. Javit cu sutra sta mi kazu u bolnici

• Alea
    16. Prosinac 2020. 14:24

Pozdrav,
    Radila sam ogtt u 28 tj i ovo su vrijednosti
    Na taste 4.8
    1h 4.9
    2h 5.1
    Dr nista nije rekla za ovu zadnju koja je malo visa od 2.
    Sto vi mislite?

• minni_me87
    17. Prosinac 2020. 08:01

Nisam dr ali to je dobar nalaz 😊

• minni_me87
    17. Prosinac 2020. 08:11

Inače ti se u trudnoci sve poremeti pa tako i secer  ipak je to drugo stanje. Ne brini sto si uvijek drugu vrijednodt imala 2, a sada je viša. Prije nisi bila u drugom stanju, sada jesi.
    Uzivaj u tome sto nemas GD i papaj sve sto pozelis 😃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.