Mi smo prije 3 tjedna počeli sa voćem (jabuka, kruška, banana) i danas sam mu dala blitvu. Na voće se naviknuo i ne traži cicu poslije kašice. Ali danas poslije blitve (dala sam je umjesto voća) je tražio jer mu se nikako nije svidjelo i pojeo je možda 3 žlice. Sa koliko mjeseci bi trebao imati drugi obrok dohrane? Znači, ako će mu biti taj voćni obrok oko 10h, a oko 14h povrtni, do kada bi tako trebalo profunkcionirati? I kada početi sa žitaricama? Ne žurim se baš sa smanjivanjem dojenja, iako je dosta velik, ima 8700g.
Mi smo prije 3 tjedna počeli sa voćem (jabuka, kruška, banana) i danas sam mu dala blitvu. Na voće se naviknuo i ne traži cicu poslije kašice. Ali danas poslije blitve (dala sam je umjesto voća) je tražio jer mu se nikako nije svidjelo i pojeo je možda 3 žlice. Sa koliko mjeseci bi trebao imati drugi obrok dohrane? Znači, ako će mu biti taj voćni obrok oko 10h, a oko 14h povrtni, do kada bi tako trebalo profunkcionirati? I kada početi sa žitaricama? Ne žurim se baš sa smanjivanjem dojenja, iako je dosta velik, ima 8700g.
kada prihvati potpuno prvi obrok i ne traži cicu poslije možeš uvesti drugi, vidiš da je pojeo nekakvu normalnu količinu i da je sit i zadovoljan

url=https://lilypie.com]

Počeli s povrćem bez ikakvih problema,batat najnormalnije kuhali,prvi puta čujem da se ne kuha,već peče,čak smo se dragi i ja skroz prebacili na njega,jako rijetko sada jedemo običan krumpir.
Pedica nam je dala zeleno svjetlo za kravlje mlijeko,mora biti 3.2 % mm,jede Veronikino u kombinacijama,čisto još ne dajem,odlično ga je prihvatila bez ikakve reakcije,uglavnom,jede sve,pečem joj kruh i peciva,ali ne solim još,ne pržim,ne pečem u smislu onog prženja,pečenja kako mi veliki jedemo,osim lagano kajganu,s tim ću još pričekati do 2.g.
Počeli s povrćem bez ikakvih problema,batat najnormalnije kuhali,prvi puta čujem da se ne kuha,već peče,čak smo se dragi i ja skroz prebacili na njega,jako rijetko sada jedemo običan krumpir.
Pedica nam je dala zeleno svjetlo za kravlje mlijeko,mora biti 3.2 % mm,jede Veronikino u kombinacijama,čisto još ne dajem,odlično ga je prihvatila bez ikakve reakcije,uglavnom,jede sve,pečem joj kruh i peciva,ali ne solim još,ne pržim,ne pečem u smislu onog prženja,pečenja kako mi veliki jedemo,osim lagano kajganu,s tim ću još pričekati do 2.g.
ali batat uopće nije iz porodice krumpača, možeš ga i sirovog jesti, dapače :D

url=https://lilypie.com]
Ima li tko iskustva s uvođenjem dohrane prema "Beba vođa dohrane". Dakle, ne daju se kašice, nego odmah kruta hrana. Koliko sam pratila, bebe odlično prihvate jer uzimaju hranu u ruke i odmah u usta. Malo se igraju, ali da brzo prihvate sve. Bit je da jede sve što je na stolu i da se ne sprema posebna hrana za njega. Nisam došla do knjige pa ne znam detalje pa ako netko ima PDF neka se javi.

Kad ste uvele meso u dohranu?piletinu i ribu?na koji način ste ju spremale?isto kuhanje ili se riba pece😀?mozda je glupo pitanje al da provjerim...mi imamo 7mj pa mislim da je vrijeme za meso:)
Kad ste uvele meso u dohranu?piletinu i ribu?na koji način ste ju spremale?isto kuhanje ili se riba pece😀?mozda je glupo pitanje al da provjerim…mi imamo 7mj pa mislim da je vrijeme za meso:)
Koliko obroka do sad ima, jede? Možeš početi eventualno piletina, puretina, teletina, oslić sve vrlo malo, možeš kuhati a možeš i eventualno komadić stavit na par kapi maslinova ulja. Iako većina od ove vrste mesa ide malo kasnije ali ne znam kako ti je sve do sad prihvaćeno i jeste li zreli za meso?
Kad ste uvele meso u dohranu?piletinu i ribu?na koji način ste ju spremale?isto kuhanje ili se riba pece😀?mozda je glupo pitanje al da provjerim…mi imamo 7mj pa mislim da je vrijeme za meso:)
Mi smo sad par dana prije 7-og mjeseca probali malo piletine sa blitvom i krumpirom, izmiksano, i naša maza je sve s užitkom pojeo. Ali ono što mi se nije svidjelo je miris njegove kakice poslije toga. To je toliko smrdilo da je preko pelenice zasmrdilo i bodic i hlačice iako ništa nije iscurilo van pelenice. Miris se čak prenio i na plahtu na kojoj je ležao. A pelenicu sam mu odmah promijenila cim se ukakao jer sam bila pored njega i odmah osjetila taj užasni smrad. Jel to normalno da tako smrdi kada se u prehranu ubaci meso?
Mi smo probali malo puretine sada sa 7 i pol mjeseci, a ovo ostalo ću joj krenuti pomalo davati s osam mjeseci. Komadić puretine sam skuhala s povrćem i to joj izmiksala jer moja princeza ne jede nikakve komadiće . S osam mjeseci mislim probati i s finger foodom, možda to bolje prođe.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji