Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mery0303
    07. Lipanj 2016. 10:36

Hvala ;-)
    Nije nikad ni dobivala previše na kilazi. Ocito je onda takva beba. 
    A vodu kad got joj dam ona bi pila. ;-) a citala sam da nije dobro ni previše vode davati jer ce mi onda manje mlijeka jesti?

• Mery0303
    07. Lipanj 2016. 23:10

Na pocetku sam joj davala na zlicicu pa sam joj davala bocicu. Sad smo kupili onu bocicu s kojom se kao uci piti.. onu sa onim kljunom ;-)

• ZabicaMajkina
    02. Siječanj 2017. 13:35

Moja beba je rodjena prijevremena sa 2400gr I 50cm. Sada IMA 2ipo mjeseca 59cm i 5870gr. Na mom mlijeku je I dohrani her mog nema dovoljno. MolimVas DA li je moja beba debela za svoj uzrast. Jako Sam uplasena DA je I DA ce kasnije imati problem a sa debljinom.

• Vera1984
    24. Lipanj 2017. 22:10

Recite mame koje imaju male odbijace dohrane, kako se nosite s tim. Moja ima 10 mjeseci i nece da jede vise od 5 zlica icega. Dojena isključivo do 5 i pol mjeseci, prvo vrijeme skroz dobro prihvaćala dohranu, sad grozno. Vise to nisu 3 obroka nego 33. Svako malo joj pokusavam nesto ubaciti u usta jer ako se drzim striktno 3 obroka, pojede jedva koliko bi trebala u 1 obrok. Sise 3 puta prije spavanja dnevnih i onog nocnog i jos 2 ili 3 puta tijekom noći. 
    Kako ju nagovoriti da još malo jede nakon prvih par žlica. Samo zatvori usta i okrece glavu, neće i gotovo.  

• IBI
    12. Srpanj 2017. 10:41

Vera1984

Recite mame koje imaju male odbijace dohrane, kako se nosite s tim. Moja ima 10 mjeseci i nece da jede vise od 5 zlica icega. Dojena isključivo do 5 i pol mjeseci, prvo vrijeme skroz dobro prihvaćala dohranu, sad grozno. Vise to nisu 3 obroka nego 33. Svako malo joj pokusavam nesto ubaciti u usta jer ako se drzim striktno 3 obroka, pojede jedva koliko bi trebala u 1 obrok. Sise 3 puta prije spavanja dnevnih i onog nocnog i jos 2 ili 3 puta tijekom noći.
    Kako ju nagovoriti da još malo jede nakon prvih par žlica. Samo zatvori usta i okrece glavu, neće i gotovo.

Jao imamo isti problem. Moja ima 8 mjeseci i super je jela i evo već 4 dana nema šanse. Zatvori usta, okreće glavu i nema šanse. Zvala sam pedijatricu i kaže da je možda prehlada jer joj hropti u nosu dok doji a mogu biti i vrućine..ne znam što da radim. Kaže da joj probam dati da jede pa ne kužim da joj nasilu guram ili što.. danas ću probati finger food jer nisam do sad pa da vidim hoće li sama jer sve trpa u usta. Zubi nisu, bar ne vidim 

AmelieM
    15. Srpanj 2017. 15:14

Drage mame,koliko puta dajete kasice svojim bebama od 5,5-6mj ili ste davale? Moj previse pije AD,poceli smo lagano sa kasicama sa 5mj,i ima jedan.obrok dnevno,ako se moze reci obrok,nije neka znacajna kolicina.. koliko okvirno treba pojest te kasice?😨😨

Ugolina
    16. Srpanj 2017. 15:56

Ma u pocetku ako ti pojede nekoliko zlicica super! Nadohranis s ad na kraju..s vremenom ce ti pojest sve vise i vise... Mojoj je prosjek oko dva dvl uvijek bio kad je konkretnije pocela..i dan danas je tako.. Jedan vocni/ili voce zitarice obrok sam uvela s pet mjeseci,ali ja imam bas papalicu i kada sam vidjela da joj to jednostavno nije dovoljno,recimo mjesec dana kasnije, tamo negdje sa sest i pol mjeseci sam uvela popodne povrce i povrce s mesom... Zacas joj niti to nije bilo dosta pa sam uvela mlijecne vecere tamo negdje sa sedam.i po mjeseci.. ALI moja je sisala u meduvremenu!!!!! 
    Inace po literaturi, svaka dva mjeseca uvest obrok..

Ugolina
    16. Srpanj 2017. 15:57

*dva dcl

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.