Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinčica3
    09. Svibanj 2016. 08:46

Drage mame, znam da je tema dohrana dojene bebe, mi nismo u toj kategoriji ali svejedno molim za pomoc.

Moj mali je 9 mj, zadnjih mjesec dana ne prihvaca apsolutno nista od dohrane, ni voce, ni povrce, ni griz, ni sranjolina. Znaci apsolutno nista. Samo mlijeko. Ja ne znam vise sta da radim. Sve sam pokusala. Cak i sa crticima i kad je najgladniji i kad je manje gladan i rano ujutro i prije spavanja, jednostavno nece otvoriti usta, ma nema sanse. Cak sam po preporuci pedijatrice smanjila nocne obroke, jer je jedno vrijeme puno tamanio po noci, ali nema sanse. 

Nece ni vodu ni caj. Iskljucivo mlijeko. Jedno vrijeme smo imali relativno uspjesno hranjenje, koje bi trajalo od 45min- sat i pol. A vise nista. Kaze moja pedijatrica da se ne brinem, da ce kad tad poceti jesti dohranu.
    On odlicno napreduje. Puze od 7 mj. Od 8 se dize na noge, a od nedavno i malo hoda iz namjestaj. Medutim on NE JEDE nista od dohrane! Svaki dan kuham, miksam, probala sam i kupovne, i kombinaciju. Apsolutno nista nece jesti. Ja sam blago je reci ocajna. Sta da radim?!

Tinčica3
    11. Svibanj 2016. 07:50

Pokusala sam i to, on valjda skuzi da je hrana i potpuno izignorira. Ali zato bi sve drugo strpao usta. Ja stvarno ne znam sto da vise radim. :(

Ninachh12
    03. Lipanj 2016. 12:29

Cure ja nemam iskustva s dohranom, ali moja sestra je u kasice stavljala svoje izdojeno mlijeko, mala je tamanila te kasice, a ove bez mlijeka ni pogledat nije htjela..moglo bi pomoc :)

• Mery0303
    06. Lipanj 2016. 23:57

Pozdrav, poceli smo sa kasicama prije tri tjedna. Za sad je sve ok prihvatila. Dajem joj svaka tri dana novu namirnicu pa nakon toga tri dana mix dvije namirnice. Prvi dan joj dam oko tri zlicice pa ostala dva dana povecavam malo. Kad dam mix dviju namirnica onda joj napravim dosta vise (iako ne dovoljno za cijeli obrok) i popapa sve. 
    Nekad odma nakon kasice papa i sisu a nekad jede nakon sat vremena. 
    Isključivo je dojena beba, ima 6i pol mjeseci i nije jos udvostručila porodajnu tezinu.
    Zadnjih 2 tjedna mi je dobila jedva 200 gr.
    Muci me njena kilaza i to sto jako malo dobiva.
    Jako je vesela i zivahna beba..
    Sisa preko dana cca svaka dva sata a preko noci cca svaka 3 ili 4 sata.
    Jedino mi nekad ujutro štrajka,  npr posisa oko 5 i do 11ne zeli sisu ni pomirisati. Kasice jede između 10 i 12.
    Sta da promijenim da pocne dovoljno dobivati na kilazi?  
    I zanima me koliko bi joj otprilike trebala davati vode s obzirom da sisa skoro svaka dva sata?
    Odredila sam joj otprilike da pije 50ml. Dam joj nakon kasice malo vise i jos par puta tokom dana.. jel to dovoljno? 
    Sorry na dužem postu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.