Pozdrav
zarućnica je zadnju mjesečnicu imala 08.05,ciklus joj je 28 dana. Pravila je par testova na trudnoću,ali oni su bili negtivni,potom je otišla ginekologu koji ju je poslao da napravi beta hcg test i napravila ga je prije 3 dana,on je 0.0.
Sve pokazuje da nije trudna,ali ona jos nije dobila,uz to ima sve simptome trudnoće,mučnina,glavobolja,počela je puno jesti,učestalo mokrenje,oticanje nogu,osjetljive grudi i boja bradavica se promijenila. Sad mene zanima vaše mišljenje šta bi to moglo biti,trudnoća ili nešto drugo?
Hvala
Pozdrav
zarućnica je zadnju mjesečnicu imala 08.05,ciklus joj je 28 dana. Pravila je par testova na trudnoću,ali oni su bili negtivni,potom je otišla ginekologu koji ju je poslao da napravi beta hcg test i napravila ga je prije 3 dana,on je 0.0.
Sve pokazuje da nije trudna,ali ona jos nije dobila,uz to ima sve simptome trudnoće,mučnina,glavobolja,počela je puno jesti,učestalo mokrenje,oticanje nogu,osjetljive grudi i boja bradavica se promijenila. Sad mene zanima vaše mišljenje šta bi to moglo biti,trudnoća ili nešto drugo?
Hvala
Ako je vadila betu i ona je 0 nije trudna sigurno. U ovom periodu da je trudna bila bi svakako velika a ovo što kažete za simptome, mislim da su skoro svi od navedenih jednaki velikom pms-u. Većini slučajeva kad je trudnoća u pitanju simptomi dolaze puno kasnije znači oko 6 tjedna trudnoće a ako je beta ravna 0 onda trudnoća nije u pitanju. Sačekajte još koji dan mislim da će sve biti jasnije.
Sigurno nije trudnoca.Beta je 100% pokazatelj trudnoce,a kada je 0 onda je ista izostala.Cak i da je vanmatericna(ektopijska)trudnoca,beta bi bila povisena.Razlog za izostajanje menstruacije moze biti zdravstveni razlog,ali moze biti i benigno.Npr.ako Vame je zarucnica bila bolesna,prehladjena,pod stresom....itd.Ako ubrzo ne dobije menstruaciji svakako nek se obrati ginekologu za uzv i pregled opcenito,da iskljuci neki tezi zdravstveni problem.Ciste na jajnicima,endometrioza takodjer mogu biti uzroci,al kao sto sam vec rekla,razlog je vjerovatno benigan.Ako pokusavate trudnocu pokusajte sa ovulacijskim stapicima.Ja sam uspjesno ostala trudna sa njima.Mozete ih kupiti u svakoj apoteci,jeftinije online.Stapici rade na istom principu kao i testovi trudnoce samo sto vam daju rezultat kad zena ovulira.Zapravo Vam.signaliziraju kada je zenina ovulacija i kad treba poradit na djetetu.Takodjer savjetuju apstinenciju od odnosa do datog trenutka.Sretno
Sortiraj odgovore
Najstariji