Carski Bjelovarska bolnica?
Imam dogovoreno 4.9. tada bih usla u 39tt...
Carski u Merkuru, 4. dan otpuštene iz bolnice :)
Nakon 12 sati u boksu išle ipak na carski pod opcom jer sam cijelo vrijeme u boksu primala epiduralnu i nisu mi više mogli dati spinalnu... Ali to mi i nije bilo posebno žao jer ne volim taj osjecaj kad znam da me režu, a ne osjetim ;)
Uglavnom, boli jako, jako prvih 6 dana, nakon toga se pocinje smirivati, a 10. dan sam bila ko nova.
Za mene je bilo mucenje 12 sati pod dripom i trudovima, a nisam se otvarala tako da bi ja na iduci (ako ce ga biti) isla na dogovoreni carski.
Dojila nisam, i beba nije bila nešto zainteresirana, a niti ja. Bila je puno zadovoljnija na bocici i to nam je bilo najlakše :)
Poslije carskog vele da se što više krecemo međutim što sam se više kretala ( koliko je to uopce bilo moguce) mene je sve više boljelo tak da sam zadnja dva dana preležala i bilo mi je ok.
Malo je zeznuto jedino to što si skoro nepokretan poslije carskog, a druge mame oko tebe hodaju i sve normalno obavljaju, al opet one ne mogu normalno sjest od reza, hemića itd...
Zakljucak, jabih ponovila carski
I da, rez je skroz, skroz nisko i jako malen, toliko nisko da sam ovo ljeto mogla obuc najplići badić i rez se i dalje nije vidio :)
A zašiveno je unutarnjim koncima koji se sami razgrađuju, meni toizgleda ko da je neko primio za kožu i potegnuo crtu i rez se zatvorio. Stvarno super
Prosle godine u ozujku sam u 36tt nakon 18 sati trudova zavrsila na hitnom carskom rezu u opcoj anesteziji, jer se nisam otvarala. Bebu nisam vidila vise od 24h, a i sljedecih 6 dana koliko sam bila u bolnici vidila bi je na uru vrimena jer je bila smjestena na neonatologiji. Oporavak dugotrajan i bolan. Nakon 5 mjeseci ostala trudna s drugom bebom i cilu trudnocu tezila za prirodnim porodom. Ove godine u svibnju sam rodila bebana u 38tt prirodnim putem, nakon 12h trudova i pomoci male od doktorice da se otvaram. Neopisiv osjecaj, manje bolno, a oporavak trostruko brzi. Da nisam imala 4 sava kao da nisam ni rodila. Ponosna sam na sebe i na doktore koji su me podrzavali u tome. Podrzavam prirodno!
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Rodila sam 20.8. u Vinogradskoj planiranim carskim u 39. tjednu zbog stava zatkom. Cijelo iskustvo mi je bilo dosta pozitivno. Primljena sam 2 dana ranije, dali su mi injekcije dexametazona jer pri planiranom carskom nema toliko adrenalina kod bebe pa joj ovo pomaže da pluća budu spremna na prvi udisaj. U međuvremenu sam obavila i razgovor s vrlo ljubaznom anesteziologinjom koja mi je objasnila spinalnu i opću anesteziju i pitala koju bi ja radije. Ja sam htjela spinalnu, ali sam imala granično niske trombocite pa smo dogovorili da će mi na dan operacije još jednom vaditi krv i da ćemo na temelju toga odlučiti.
Na dan poroda, probudili su me oko pola 6, obavila sam klistir i brijanje, otuširala se i spremila stvari za tuširanje nakon poroda. Zatim su me odveli na odjel intenzivne gdje su već bile 2 žene koje su rodile dan prije i tamo su mi uveli infuziju dok sam čekala da se sala oslobodi. Kad sam došla u salu, dočekala me anesteziologinja koja mi je rekla da su mi tromibociti čak i narasli i da idemo sa spinalnom. To pikanje me nije ništa posebno bolilo, legla sam, omotali su mi noge u te čarape protiv tromboze, uveli kateter (do tada više ništa nisam osjećala iako sam mogla još malo micati nogama), zaklonili mi pogled pregradicom i došla je doktorica koja me operirala. Anesteziologinja mi je stavila masku s kisikom i rekla da je ok drijemati ako mi se spava. Neću lagati, zapitala sam se dal bi mi bilo bolje da sam ipak dala da me do kraja uspavaju, ali dok sam ja o tome razmišljala, anesteziologinja se opet nagnula nad mene i objasnila da će mi se sada doktor nasloniti na trbuh da beba lakše izađe (nisam ni skužila da su me već razrezali) i da će me to možda malo boliti (nije). I tako, bez puno strke i panike, odjednom je netko rekao "evo ga" i za čas su mi dali sina da ga poljubim :) Zatvaranje sam izgleda prespavala, kao i uzimanje krvi iz pupčane vrpce (koju sam darovala Ani Rukavini)
Sljedećih 24h provela sam na intenzivnoj s još 2 žene. Tamo su mi donijeli sina na 60min kože na kožu, uspjela sam ga podojiti tim prvim kapima kolostruma i većinu vremena je proveo u krevetiću pored mene, stavljali su ga na prsa svako malo, samo su ga odnijeli preko noći da se odmorim. Idući dan su mi maknuli kateter (opet, ne boli) i pomogli mi da se ustanem (to je u cijelom iskustvu najviše bolilo), kolicima me odvezli do tuša na odjelu babinjača, pomogli mi da se isperem vodom i smjestili me u sobu u kojoj sam provela iduća 4 dana. Vinogradska ima rooming in tako da su bebice stalno s nama (nas 3 smo bile u sobi), ali babice stalno patroliraju i ako shvate da neka beba predugo plače dođu i pomognu mami da podoji ili riješi problem koji muči bebu. Prva 2 dana na babinjačama smo dobivali injekcije protiv boli i tablete za stezanje maternice, a zatim smo mogli na zahtjev dobiti tabletu ili injekciju. Bol se doista smanjuje s vremenom - danas, 10. dan nakon poroda, me boli samo ako loše zaležim (na boku) ili ako je baš prošlo previše od zadnje tablete protiv boli. Dojim od prvog dana bez problema (za to je sigurno zaslužan i Rodin tečaj dojenja). Svakako bih opet izabrala spinalnu jer u kombinaciji s tim poljubcem, kožom na kožu i rooming-inom, doista nisam nešto posebno osjetila odvojenost od djeteta koja zna pratiti majke na carskom, a Vinogradskoj sve pohvale ;)
Hvala vam drage moje, mene čeka carski sredinom 10.mj u Petrovoj i ponovo bih željela dr.Blajića na carskom. Zanima me još jedna informacija,ukoliko niste imale nikakvih problema (doduse ja sam heparinska trudnica) pa ne znam da li ce porod biti u 38 ili 39tj s obzirom da je ovo 4.carski, koji dan ste primljene u bolnicu prije sekcije. Ja se nadam samo dan prije
2002.Gabriel
2007.Luka
2011.Jakov
Pozdrav..
Imam jedno pitanje za sve mame koje su rodile na CR.. Kada ste počele s vježbanjem? Meni je sad tri mjeseca od poroda i krenula bih slijedeći mjesec na zumbu.. Je li prerano? Nije prerano? :)
Obavila sam pregled kod ginekologa - sve je u redu (da, zaboravila sam pitati za fizičku aktivnost ginekologa pa pitam Vas iz iskustva ;) ).
Hvala Vam na odgovorima!
P.S. Uistinu sam se odlično oporavila! Jako sam se bojala CR i probala sam vaginalno, ali se beba nije spuštala u ušće (+ bila je na zadak, prvi porod).. Sada kad gledam.. Bez frke! Nakon tjedan dana sam vadila konce i sve je zaraslo sa vanjske strane.. Dan nakon vađenja šavova smo krenule u šetnje.. Totalno pozitivno iskustvo! Dojenje smo bez problema uspostavile.. Još uvijek dojim (na opće čuđenje okoline :/ ) i nadam se da ćemo papati mamino mlijeko što duže.. <3
pozdrav, zanima me kad ste se počele brijati preko reza? odnosno, jel mogu na ovaj kontrolni pregled kod ginekologa neobrijana, bojim se da do tada uopće neće moći vidjeti kako izgleda ožiljak :DD btw, imam ove samorazgradive šavove ako to igra kakvu ulogu...
Sortiraj odgovore
Najstariji