Draga zrinska, ja sam isto naišla na tu preporuku i kupila si čaj od lista maline u rinfuzi i par puta sam si ga skuhala, al to je bilo prije dvije godine i sad se više ni ne sjećam za što je točno dobar u trudnoći. Kako često pijem čaj, bilo mi je ok isprobati i taj... Nisam baš od pomoći ali mislim ako te zanima - Zašto ne?
Pozdrav cure, evo baš danas mi je frendica rekla za taj čaj od lista maline. Kaže da ga je pila zadnjih mjesec dana prije poroda, a navodno olakšava porod, jača maternicu, stimulira proces stvaranja mlijeka. List maline bogat je kalcijem, magnezijem, željezom, fosforom, kalijem, vitaminima B,C i E.
Negdje sam pročitala da se ne bi smio piti prije 35. tjedna.
Ja sam isto čula za čaj od lista maline da je super i poslije trudnoće kao i čaj od koprive jer su tonik za trudno ženino tijelo tj izmučeno nakon poroda :D Ali za malinu da pomaže u otvaranju. Ne bi trebalo prije 36. tjedna čini mi se. Baš ću pitati u kući čaja kad naletim znaju li šta. Ja sam si već rekla da ću ga rokat čim udjem u 36.tjedan litru dnevno
Ja sam isto čula za čaj od lista maline da je super i poslije trudnoće kao i čaj od koprive jer su tonik za trudno ženino tijelo tj izmučeno nakon poroda :D Ali za malinu da pomaže u otvaranju. Ne bi trebalo prije 36. tjedna čini mi se. Baš ću pitati u kući čaja kad naletim znaju li šta. Ja sam si već rekla da ću ga rokat čim udjem u 36.tjedan litru dnevno
Čitala sam o tome nešto po netu i istraživanja vezana za čaj.Većina trudnica ga počinje piti sa cca 28-32 tjedna, prevladava 32 (ima i onih koji počinju ranije, ali i kasnije). Preporučaju 32 tjedna da se i dobro apsorbira i ima priliku da počne djelovati. Pisalo je da se pije onoliko šalica dnevno jednako koje je tormjesječje (znači 3 šalice dnevno u 3. tromjesječju), a i neka nepisana uputa
od 32. tjedan - 1 šalica dnevno
od 34. tjedan - 2 šalice dnevno
od 36. tjedna - 3 šalice dnevno
od 38. tjedna - 4 šalice dnevnoPreporuča se piti tokom trudova (naravno ako ste u mogućnosti), te pogotovo nakon poroda jer pomažu da se maternica vrati kak je bila brža, pomaže u reguliranju krvarenja i potiče proizvodnju mlijeka.
Can't stop the signal.
Sortiraj odgovore
Najstariji