Mi se borimo sa grčevima sad dva dana već. Ja sam isto mislila sad dati im na žličicu malo vode jer sam više očajna. Isto su isključivo na ADU.
Kak ste vi to riješile točno i koliko su trajali grčevi, koliko dana ?
Ja ne spavam već 3 dana.
Danas mi došla sveki u pomoć.
Općenito su ludi po cijele dane. Znam da nisu grčevi cijeli dan,pa mislim da je to možda i onaj skok u razvoju ?
Uh, Bože pomozi..
Srce mi se para dok ih vidim kak se muče😞
Hvala na dijeljenju iskustva. Tu je bas podjjeljeno misljenje oko davanja malo vode.
Moji su se opet rotirali. Kao da imaju kruzni trening. Beba 1 se opet nisko spustila, a 2 je sad opet oko pupka.
Mi se borimo sa grčevima sad dva dana već. Ja sam isto mislila sad dati im na žličicu malo vode jer sam više očajna. Isto su isključivo na ADU.
Kak ste vi to riješile točno i koliko su trajali grčevi, koliko dana ?
Ja ne spavam već 3 dana.
Danas mi došla sveki u pomoć.
Općenito su ludi po cijele dane. Znam da nisu grčevi cijeli dan,pa mislim da je to možda i onaj skok u razvoju ?
Uh, Bože pomozi..
Srce mi se para dok ih vidim kak se muče😞
Moji su bili ludi povremeno, ali nisu imali "klasične" grčeve/kolike (srećom), jer to traje onda do 3. mjeseca...mislim da su više znali biti premoreni. Čini mi se da se poboljšalo kad smo skužili da im je oko 18h dosta svega pa bi ih tad prebacili u sobu - mir i tišina da mogu lijepo spavati (do tad su bili u boravku s nama do kasno navečer). Ako su na AD-u, možeš probati s nekim od probiotika (kapi - ima u ljekarnama Waya ili BioGaia), isto tako sam čitala da ih znaju smetati K1D3 kapi (ako daješ) - navodno ima i nekih boljih kapi istog sastava koje ih onda ne muče toliko (ne znam koje, isto pitaj u ljekarni). Ako ništa od toga ne pomaže, onda nema druge nego puno nositi i tješiti pa će proći kroz koji tjedan/mjesec. Vidi za nošenje u marami - navodno je to super za grčeve... meni je marama pomogla par puta kad je bilo baš gadno. Evo to su opcije koje sam ja pronašla dok smo bili u toj fazi. Nisam sve isprobala, ali možda nešto pomogne... prouči online - puno se o tome piše.
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Tina-Miha potpisujem sve što je Danadanas napisala 👌🏻 i kod nas je ponekad riječ više o premorenosti nego o grčevima. Grčeve i probavne smetnje razlikujem od premorenosti po tome što jako prduckaju i plaču kad su grčevi ili pak zaspe, i odjednom se u vriskovima probude i skupljaju koljena sebi te prde ili kakaju. Premorenost je više živčanost što ne mogu zaspati pa je to začarani krug umora, kratke drijemke i živčanosti što su već budni. I za jedno i za drugo mi najviše pomaže nošenje u klokanu/marami - po par sati nosim jednog da odspava, po par sati drugog. Uz to smo eksperimentirali s AD, Anji najbolje paše Aptamil Comfort, a Janu Nan Comfortis. Dajemo im Bio Gaia kapi i Espumisan da smanji mjehuriće plina u buš, uz to vitamin D i DHEA (K1 ne treba bebama koje su na AD, samo dojenim bebama). I uz sve te prehranske dodatke još uvijek imamo nervozu od 17h do 21h, ali tada su praktički cijelo vrijeme u klokanici i u njoj spavaju par sati pa nekako preživimo. Pokušavali smo i s ljuljanjem u BabyBjornu i bijelim šumom, ali najbolje se pokazalo nošenje u Ergobabyiju. Nadam se da kad navrše 3 mjeseca će prestati grčevi potpuno. Sretno s traženjem najboljih opcija za tvoje dečke 😘😘
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤
Ja sam imala srece da je samo jedan imao grceve i to sam rijesavala tako da ga zamotam u dekicu cvrsto ili u plahtu ako je vruce i tako nosim i kad se opusti mogu ga spustit i nastavi spavat. Ako nije zamotan nemogu ga spustit, odmah se budi u grcevima. Fetus polozaj, ljevi bok.😊
To get the
Pitanje za sve mame i buduce mame, ima tko baby breeza aparat za AD?
Gledam ga i razmisljam kupiti ali me bas zanimaju iskustva....nama su bebaci na istom rasporedu i nikad kraja pravljenju bocica, a po noci smo muz i ja ko dva zombija i onda bas znamo raditi glupe greske kod pravljenja bocica 😴😝
Citala sam po stranim forumima da mame blizanaca bas vole taj aparat i da im se isplatio...
Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼
Palentica mi pripremimo noćne bočice navečer prije spavanja i onda ih stavimo u frižider. Kad je vrijeme za noćnu papicu ih samo vadimo i stavljamo u grijač za bočice, čak se mogu i pod vruću vodu iz pipe staviti na pola minute ako nemaš grijač. Pripremljen AD smije stajati u frižideru 24h pa si tako olakšavamo noćna hranjenja. Inače to je fora koju sam vidjela u bolnici jer tako smo dobivali dohranu u Klaićevoj: mliječna kuhinja ujutro priprema obroke, stoje u frizideru i onda na zahtjev sestre griju bocice i nose mamama u sobu 😘
MM 1992., teški OAT
Palentica mi pripremimo noćne bočice navečer prije spavanja i onda ih stavimo u frižider. Kad je vrijeme za noćnu papicu ih samo vadimo i stavljamo u grijač za bočice, čak se mogu i pod vruću vodu iz pipe staviti na pola minute ako nemaš grijač. Pripremljen AD smije stajati u frižideru 24h pa si tako olakšavamo noćna hranjenja. Inače to je fora koju sam vidjela u bolnici jer tako smo dobivali dohranu u Klaićevoj: mliječna kuhinja ujutro priprema obroke, stoje u frizideru i onda na zahtjev sestre griju bocice i nose mamama u sobu 😘
Pa zasto mi to netko nije prije rekao 😅????
Svugdje citam da ne smije stajati dohrana i te fore. jasno mi je za nakon grijanja....ali ova tvoja taktika je totalno logicna! Hvala!
Ocito je da sd jos uhodavamo, ipak smo doma tek 10 dana 🤣
Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼
Palentica hehehe ma ne bih ni ja znala da nismo završili u Klaićevoj pa sam tamo pričala sa sestrama i vidla kako oni rade 🤭 U svakom zlu neko dobro, eto. A da, na kutiji ADa piše da se mora odmah potrošiti, ali mislim da je to više napisano kao disclaimer koji moraju napisati, jer upravo i postoje grijači za bočice da se pripremljen AD ili izdojeno majčino mlijeko iz frižidera zgriju 👍🏻 Naravno, ne smije ni MM ni AD stajati predugo prije konzumacije, pravilo je 1h na sobnoj temp, 24h u frižideru i mislim da 6 mjeseci u zamrzivaču (ovo vrijedi za izdojen MM, nećemo AD u zamrzivač baš) 😅😘
MM 1992., teški OAT
Seniremmus ovo za mljeko je bas otkrice. Ja sam kupila u Lidlu kuhalo za vodu koje ima termostat pa zagrijem na 40st i dok se promucka i smjestimo za hranjenje padne temp na 37st. Tako da pripremam i nocu svijeze mljeko AD.
To get the
Sortiraj odgovore
Najstariji