BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Makò
    19. Prosinac 2021. 18:58

SeniRemmus je dobro opisala pregled u SD u TA za komplikacije. Ja bih nadodala da mrze kucanje pa čekaš isped vrata da otvori sestra i onda joj kažeš da si se došla naručiti i napomenes da imaš blizance.
    I ja uvijek čekam 2 sata.
    I da, prvo sestra,  nakon sto te uvede u kompjuter, opet izade van i prozove te, da ti plastičnu čašicu za mokrenje, odeš na wc i staviš trakicu. I tu su alergični kad se vratiš s wc s čašicom. Žele samo trakicu zamotanu u papir i to pokažes. Ali to vi sve znate, to valda cure koje nemaju pojma ili to ne rade kod svog gin. (Što mi je cudno)
    Mjerenja tlaka i kila.
    I onda sjednes i čekaš 2 sata na pregled. 
    I to je to.

Tìna292
    19. Prosinac 2021. 19:05

SeniRemmus i Mako, hvala puno curke na detaljnim opisima! 🤗 Ja sam jos uvijek kod svog MPO doktora pa skupljam iskustva za dalje.

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

• Tess88
    19. Prosinac 2021. 19:30

Cure hvala puno na podijeljenim iskustvima, kao i Tina ja jos uvijek vodim trudnocu u IVF. Uskoro imam opet pregled, a nakon tog bi se prebacila ili na SD ili Vinogradsku. Naravno, sva iskustva s Vinogradskom su dobrodosla :)

MPO: ICSI Čekamo curku i dečka 💙❤️
    Sluzbeni termin 13.05. 🤩

• AA0107
    19. Prosinac 2021. 19:40

Kate1991 čestitam od ❤️

• kate1991
    19. Prosinac 2021. 20:12

Makò kako misliš mrze kad dosjes s casicom... zar si sam provjeravas urin.. umotati trakicu u papir je nehigijenski i test trakica nevazeca...  i cekanje 2 h na pregled😱 ?  U šoku sam...De jos da se same porodite pa da nemaju posla toliko... 

2017🖤
    2018🖤
    2019❤ MARIJA
    2021 💙💙 Tomislav i Petar

• vickivale
    19. Prosinac 2021. 20:31

Cestitam Kate, bas je lijepo vidjeti da nam lagano djecica dolaze… ja evo sutra ulazim u 28. tjedan i s obzirom na mirovanje zbog cerviksa zadnjih 6 tj nekako me taj 28. tjedan malo smiruje
    Sto se tice vinogradske.. mene prati prof. Košec, ne cekam nista ili ev. bude jedna zenica prije mene, ali idem gore u rodiliste u ambulantu ne dolje gdje su trudnicke ambulante, tako da ne znam kako to dolje uopce funkcionira, ali sve mi obavi na tom pregledu od urina, tlaka kila, klinickog pregleda te oba ultrazvuka.

Dvojajcane blizanke 🍒

Lola38
    19. Prosinac 2021. 20:59

kate1991

Makò kako misliš mrze kad dosjes s casicom… zar si sam provjeravas urin.. umotati trakicu u papir je nehigijenski i test trakica nevazeca… i cekanje 2 h na pregled😱 ? U šoku sam…De jos da se same porodite pa da nemaju posla toliko…

Ja sam shvatila da me manje boli dizanje nakon carskog, ako mi mjehur nije pun. Tako da sam se cesce dizala i isla na wc. Pa probaj😃 Isto me jako bolilo i nisam vjerovala da moze biti tako. Za par dana puno bolje i brzo se oporavila. Sad se niti ne sjecam koliko je bolilo. Prvo dizanje je nakon 24sata i vađenja katetera.

To get the

Tìna292
    19. Prosinac 2021. 20:59

vickivale

Cestitam Kate, bas je lijepo vidjeti da nam lagano djecica dolaze… ja evo sutra ulazim u 28. tjedan i s obzirom na mirovanje zbog cerviksa zadnjih 6 tj nekako me taj 28. tjedan malo smiruje
    Sto se tice vinogradske.. mene prati prof. Košec, ne cekam nista ili ev. bude jedna zenica prije mene, ali idem gore u rodiliste u ambulantu ne dolje gdje su trudnicke ambulante, tako da ne znam kako to dolje uopce funkcionira, ali sve mi obavi na tom pregledu od urina, tlaka kila, klinickog pregleda te oba ultrazvuka.

Vickivale, hvala i tebi na recenziji za Vinogradsku. Da li ides u rodiliste u ambulantu zbog blizanacke (visokorizicne trudnoce) ili iz nekog drugog razloga?

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

Tina-Miha
    19. Prosinac 2021. 21:14

Cure koje ste već jednom rodile, i ove naše nove mame tu sa teme također, kako prepoznati trud? Makar bio lažan ?
    Koliko god ja to čitala po netu, bojim se da neću skužiti to.
    Danas po prvi puta imam baš izražene bolove, ali ne stalno već ponekad i prođu kroz 15-20min. Bolovi su skroz dolje u razini mjehura i stidne kosti. Dakle, stajanje, sjedenje,hodanje-sve je izazov. A tuširanje i oblačenje tek..huh
    I još nešto...ne znam kako je vama bilo u ovom tjednima, ali ovi moji kad se krenu protezati, pa to nije normalno.. To sad baš boli. Jedan kao da će mi dolje ispast, drugi kao da će mi probiti rebra i izaći van.. al taj osjećaj probijanja po cijelom trbuhu..aaaa  Možda odatle ti bolovi dolje.. Možda me oni dolje pritišću..
    Kate sad mi se ovih tvojih 35tj čini tako dalekim... btw.Nadam se da se bolje osjećaš ❤️

• vickivale
    19. Prosinac 2021. 22:13

Tina, prvenstveno zbog blizanacke visokorizicne trudnoce i jer sam prebjeg s Petrove pa je ovo bilo drugo misljenje a plus suprug i ja smo kolege pa i na konto toga idem tamo

Dvojajcane blizanke 🍒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.