Cure koje ste već jednom rodile, i ove naše nove mame tu sa teme također, kako prepoznati trud? Makar bio lažan ?
Koliko god ja to čitala po netu, bojim se da neću skužiti to.
Danas po prvi puta imam baš izražene bolove, ali ne stalno već ponekad i prođu kroz 15-20min. Bolovi su skroz dolje u razini mjehura i stidne kosti. Dakle, stajanje, sjedenje,hodanje-sve je izazov. A tuširanje i oblačenje tek..huh
I još nešto…ne znam kako je vama bilo u ovom tjednima, ali ovi moji kad se krenu protezati, pa to nije normalno.. To sad baš boli. Jedan kao da će mi dolje ispast, drugi kao da će mi probiti rebra i izaći van.. al taj osjećaj probijanja po cijelom trbuhu..aaaa Možda odatle ti bolovi dolje.. Možda me oni dolje pritišću..
Kate sad mi se ovih tvojih 35tj čini tako dalekim… btw.Nadam se da se bolje osjećaš ❤️
Lažni trud ti je kao da ćeš dobiti mengu, lagana bol. Lažni trud je i kao neki grč u donjem dijelu. Razlika od pravog - je sto traje 20ak sec.i prestane. Ponovi se još jedanput dvaput i to je to. Pa se za par sati i drugi dan opet ponovi i tako nepravilno.
Pravi trud - isto bol kao da ćeš dobiti mengu, ali se ponavlja i ponavlja i ponavlja (po nekoliko sati) Traje od 30 - 40 sec. Znaci ne prestaje. Nego je sve ucestaliji. To je sve izdržljivo. Nemres fulati. Velim, skines si aplikaciju za brojanje trudova i kada su oni na svakih 7min ili 5 min kreneš u bolnicu. I još ćeš tamo čekati dok se ne otvoriš 10 cm. To traje.
A baš grozno bole oni trudovi pred kraj, kad si već u boxu ( i sigurno 50ak tak bolnih moraš odraditi/prodisati) na jednom boku na drugom boku. I onda tek ti babica kaže- e sad tiskaj.
A ovo što te boli i peče. To se otvaraš vjerojatno. Smanjuje ti se cervix. Spušta se bebaA u zdjelicu i tako.
Tina-miha u supernai tjednima... mene je zadnjihb3 tj tako sve bolilo stalno... i dr mi je rekao daje to ok...
Trudove neces moci fulati znati ces kad dodju..
A meni je na prwgledu kod mog dr 16.12 cervix bio 3cm dhecu procijenio na 1670 i 1800
Ja 18.12 rodila 1650 i 1850 tako da duljina cervixa i nije kljucna.. probio se vodenjak i krecemo.. sto se tice ustajanja svaki put je malo lakše.. alinidem jos uvijeknsamo do wc-a i nazad do kreveta (2metra) ali ide na bolje.. najgore je sto sam puna zraka pa me to vise boli jos..
2017🖤
2018🖤
2019❤ MARIJA
2021 💙💙 Tomislav i Petar
Cure koje ste već jednom rodile, i ove naše nove mame tu sa teme također, kako prepoznati trud? Makar bio lažan ?
Danas po prvi puta imam baš izražene bolove, ali ne stalno već ponekad i prođu kroz 15-20min. Bolovi su skroz dolje u razini mjehura i stidne kosti. Dakle, stajanje, sjedenje,hodanje-sve je izazov. A tuširanje i oblačenje tek..huh
I još nešto…ne znam kako je vama bilo u ovom tjednima, ali ovi moji kad se krenu protezati, pa to nije normalno.. To sad baš boli. Jedan kao da će mi dolje ispast, drugi kao da će mi probiti rebra i izaći van.. al taj osjećaj probijanja po cijelom trbuhu..aaaa Možda odatle ti bolovi dolje.. Možda me oni dolje pritišću..
Kate sad mi se ovih tvojih 35tj čini tako dalekim… btw.Nadam se da se bolje osjećaš ❤️
Lažni trud ti je kao da ćeš dobiti mengu, lagana bol. Lažni trud je i kao neki grč u donjem dijelu. Razlika od pravog - je sto traje 20ak sec.i prestane. Ponovi se još jedanput dvaput i to je to. Pa se za par sati i drugi dan opet ponovi i tako nepravilno.
Pravi trud - isto bol kao da ćeš dobiti mengu, ali se ponavlja i ponavlja i ponavlja (po nekoliko sati) Traje od 30 - 40 sec. Znaci ne prestaje. Nego je sve ucestaliji. To je sve izdržljivo. Nemres fulati. Velim, skines si aplikaciju za brojanje trudova i kada su oni na svakih 7min ili 5 min kreneš u bolnicu. I još ćeš tamo čekati dok se ne otvoriš 10 cm. To traje.
A baš grozno bole oni trudovi pred kraj, kad si već u boxu ( i sigurno 50ak tak bolnih moraš odraditi/prodisati) na jednom boku na drugom boku. I onda tek ti babica kaže- e sad tiskaj.
A ovo što te boli i peče. To se otvaraš vjerojatno. Smanjuje ti se cervix. Spušta se bebaA u zdjelicu i tako.
Draga Mako hvala puno na objašnjenju..🙂 Da, vjerojatno se skraćuje cerviks pa otud ta bol.. Baš me zanima sutra šta će mi dr.reći..
Koju aplikaciju za trudove preporučuješ?
Tina-miha u supernai tjednima… mene je zadnjihb3 tj tako sve bolilo stalno… i dr mi je rekao daje to ok…
Trudove neces moci fulati znati ces kad dodju..
A meni je na prwgledu kod mog dr 16.12 cervix bio 3cm dhecu procijenio na 1670 i 1800
Ja 18.12 rodila 1650 i 1850 tako da duljina cervixa i nije kljucna.. probio se vodenjak i krecemo.. sto se tice ustajanja svaki put je malo lakše.. alinidem jos uvijeknsamo do wc-a i nazad do kreveta (2metra) ali ide na bolje.. najgore je sto sam puna zraka pa me to vise boli jos..
Kate a kako su maleni Tomislav i Petar ? 🥰
Koliko sam shvatila, oni su skroz dobro, samostalno dišu, ali su u grijanim krevetićima ?
Nakon koliko dana se u Njemačkoj ode doma iz bolnice ako je sve ok ?
Tina-miha decki su super u grijanim su kreveticima jer su dole sami... ovdje se to racuna kao prijevremeni porod pa ih drze tjedan dana otprilike radi pracenja.. a a vidjet cemo kasnije sta kaze doktor kad me odvedu dole njima..
2017🖤
2018🖤
2019❤ MARIJA
2021 💙💙 Tomislav i Petar
Draga Mako hvala puno na objašnjenju..🙂 Da, vjerojatno se skraćuje cerviks pa otud ta bol.. Baš me zanima sutra šta će mi dr.reći..
Koju aplikaciju za trudove preporučuješ?
Tina-Miha - aplikacija Contractions (zelena ikona s bebom ), uglavnom ona s ocjenom aplikacije 4.6 4.7. Javi nakon pregleda?
Kate1991 - prekrasna imena bebica. Znaci, boli nakon CR (mislim logično jer je operacija), hvala na info, o tome ne znam ništa. Bitno da su bebice dobro, ipak te taj adrenalin drži, pa možda na trenutak zaboravis na bol. Joooj blago tebi hehe
Makò neznam kako je bilo drugim curkama ali mene bas boli.. dobijam tablete protiv bolova ali svejedno je haos... rana me pece cim ustanem. Sad su mi skinuli flaster da drzim ranu na zraku malo... kao sto sam vec pisala radije bih rodila jos 10 prirodno nego 1 carski....
2017🖤
2018🖤
2019❤ MARIJA
2021 💙💙 Tomislav i Petar
Za TA na SD vidim da je bilo pitanja - tamo blizance naruče odmah u visokorizičnu pa tamo nema čekanja. Ja sam tamo bila na pregledu jedno 2-3 puta, uvijek samo UZV. CTG su mi radili tek kad sam došla u bolnicu (2 dana pred dogovoreni CR). Naručila sam se mailom preko centralnog narucivanja. Uputnica je bila već u sustavu pa sam samo poslala svoje podatke i info da čekam blizance + zadnja dijagnoza od privat Dr. Dobila sam termin kroz par dana... to je bilo oko 35. tjedna. Opisala sam ranije ovdje i detaljno svoje iskustvo CR na SD pa ako nekog zanima, potražite to na ranijim stranicama - rodila sam 6.10. pa onda ima u postovima od dan-dva nakon tog datuma. I da, nemojte se bojati CR - jest da boli par dana, ali meni je bilo s lijekovima skroz podnošljivo, a nakon par dana i bez lijekova sam već bila dosta dobro. Ja sam imala CR oko podne, a već tu večer su mi rekli da se možemo okrenuti u krevetu s boka na bok, a drugi dan ujutro sam već bila na nogama. Oporavak od CR bio ko pjesma... sve je to individualno, ali samo da znate da ne mora biti strašno 😉
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Makò kako misliš mrze kad dosjes s casicom… zar si sam provjeravas urin.. umotati trakicu u papir je nehigijenski i test trakica nevazeca… i cekanje 2 h na pregled😱 ? U šoku sam…De jos da se same porodite pa da nemaju posla toliko…
Sama da, u papir da, i sestri doneseš trakicu i ona pogleda. 2 sata čekanja +-. Već smo navikli. Znaš koliko trudnica tamo čeka, punooo. Kao na traci. Tako je i porod. Ali stručnjaci su vrhunski, svega su se nagledali, detaljni su, a to je najvažnije.
Dana danas istina da je sve individualno pogorovo porod.. svako ima drugacije pristupe.. evo ja tek sad 48 h nakon prosetala 2x do djecjeg odjela... veceras je malo.lakse al mi je u pocetku bilo ajme...
Al izdrzi se sve imamo zbog koga... moji decki su super rekao je dr ako bude sve ok srijedu ili cetvrtak idu kuci🤗🤗🤗
2017🖤
2018🖤
2019❤ MARIJA
2021 💙💙 Tomislav i Petar
Sortiraj odgovore
Najstariji