Nagini o da kad god uhvatim priliku sad sam za ljeto dva mj bila dole.Dole mi je sestra blizanka
Sagi super za dobar pregled! Lijepo je dobio😀
.
Medija ma ne opterecuj se sa Teom, ona je nova. Kao sto Skoljka kaze unosi nemir, a sta ces...
.
Daisy ja sam posebno uvodila edmu 3 dana kao i sve druge namirnice.
Tea33❤️❤️ Ja tek sad nakon poroda.. Cekala korona da prođe 😅 Vidim nista od toga nacekala bi se 😅
Mi došli od pedijatra, ima 68.5 cm i 6905g.
Znači 765g u skoro 2 mjeseca, al pedijatar kaže da je to ok 🤷♀️
Malo je plakao, dosta smo čekali jer su imali hitan slučaj s nekom bebicom i čekali hitnu.
I sveukupno kaže da je on zadovoljan kako se razvija 🙂
I pitala ga za dohranu i onda je taman došla hitna pa mi je samo rekao možete polako krenuti , htjela sam to malo prokomentirati, al ok. Za tjedan, dva krećemo 😎
Super za pregled!
Tako je i M dobila.. 800g u dva mj .. i rekla je ped ok.
Mislim da je minimun 300g mjesečno.
Nagini bas i tko zna sad sta ce biti kad je gora situacija.Nema mi dole do iduce godine.
Jahanara svekrvo moja🤣
Mi sutra krecemo s dohranom 😊 za pocetak cemo probati muskatnu tikvu 🤗 al imam i 2 pitanja za sve vas iskusnije…
1. Ujedno cu mu i prvi put dati vodu. Kako je najbolje da mu dam? Kupila sam kljunasicu no ne znam hoce li se on s njome snaci, a ne znam niti koliko vodice sa ulijem. Znam da je to jako mala kolicina… I naravno nakon toga ide i cica…
2. Jel ok da mu vec iduci dan dodam EDMU u kasicu od m. tikve?
Pa mogla si mu i prije ponuditi vodu sa kljunasicom, cisto da vjezba. Nece ti on cuda popiti, par kapljica. Na pocetku kad krecu vise im je to kao igra, i da se uci da je ta bocica za vodu.
Ma ulij pola bocice da osjeti tezinu, nemoj skroz malo.
Ponudi mu dohranu negdje izmedju dva dojenja, nemoj samo pred samo spavanje, jer onda nece biti zainteresiran, bolje poslije spavanja kad je odmoran, ako uspijes uklopiti, ali ti procjeni kako ce njemu vise odgovarati. S vremenom kad povecas kolicinu kasice onda nudi u vrijeme tog dojenja koje hoces zamjeniti odnosno vrijeme dorucka.
Ovo za edmu ovisi na kojem principu ti zelis krenuti sa dohranom, da li ces uvoditi namirnice po tri dana ili se neces voditi time pa nuditi kad ti sta dodje. Ako ces po tri dana onda nemoj, nudi prvo tikvu 3 dana, onda cetvrti dan recimo dodaj jabuku, pa peti malo tikve vise jabuke, sesti samo jabuku... Kuzis.. Pa onda trecu namirnicu. Nakon par namirnica dodaj ulje, da ima smisla. Zasro ai mialila odmah ulje, zbog probave ili?
.
Medija evo zapamti sto sam njoj objasnjavala jer ce i tebi uskoro trebati da se ne ponavljamo.
Hvala curke na savjetima ❤
Skoljka - a nisam ranije krenula s vodom jer sam se vodila time da mu je koje mlijeko dovoljno.
Za EDMU nisam bila zicer dal uvodim po istom principu ko i druge namirnice ili ne. Zena koja radi u bio&bio je rekla da mu mogu odmah s tikvom pomijesati, no rekoh pitat cu jos tu i vas jer nisam bila sigurna u to. Budem onda kao sto si ti napisala.
E Sagi htjela sam te pitati za temperaturu, kako je moguce da dijete ima tako visoku temp a da nije vruce, jel komentirala sestra? Pitam iz razloga jer uvijek kad gledam da li su vruci ljubim im celo. I nikad me to nije prevarilo. Ako je celo toplije mjerim sa toplomjerom.
Tea33❤️❤️ Jos sada kada krenu magle, nema do proljeca 😔
Skoljka Grbavica 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji