Dobro jutro svim curama i od nas :) Citam vas od kada sam saznala da sam trudna, i bilo mi je losee kada sam vidjela da idete na whatsapp, ali ipak ste tu🙈 Iako ne pisem osjecam se kao dio kluba 😂 Super je kada vidis da i drugi imaju iste muke i da nisi sam i upoređivati sta radi koja, pa sam pomislila vrijeme je da se javim 😅🙈 Beba djecak 5 mjeseci za 9 dana, tu negdje najblize kao sagi isto kao i kod svih jednu noc spava super drugu sa milion buđenja... Ali dobro rastu brzo 😅 Jos nismo poceli sa kasicama planiram sa 5.5 da pocne tek prije par dana je poceo da pokazuje interesovanje hranu na stolu 🙄 Po kojoj ste tabeli vi uvodile? Gdje god procitam obicno je tikvica prva a za dalje razlicito. Zitarice me zbunjuju koje trebaju da se potope koje ne, ko bi rekao da je to toliko tesko za zapamtiti 😅 Lijep dan i dugacke dremke svima 😅😂
Nagini13 - lijepo da si nam se pridružila.... Da, svaka tablica ima drugačiji raspored namirnica. Većinom smo sve počele s tikvicama, jabukama, kruškama, zatim batat, mrkva, proso, pir, griz... Samo što ja sad kupujem žitarice bez gluteina (one instant koje samo dodaš u kašicu tj., samo preliješ vodom), a kasnije ću cjelovite.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Evo jos jedno pitanje kao sto sam rekla beba 3ipo mj bile smo kod doktora jer ima problem sa prebavom od kako sam je prestala dojiti dojena je samo 3 sedmice i posle nisam imala vise mljeka :((( od tog dana ji moram pomoci sa stapicom za usi tako samo ide prebava drukcije ne medutim bile smo kod doktora i rekla nam je glicerolski cepici (glicerol) i sirup lectocan tako nekako nez napamet kako se zovee hehe i daa sam joj cepic i sirup i konanco idee ali opet drugi dam neceee ako opet ne dobije cepic sta jos mogu da uradim molim vas za savjet... :((((
Evo jos jedno pitanje kao sto sam rekla beba 3ipo mj bile smo kod doktora jer ima problem sa prebavom od kako sam je prestala dojiti dojena je samo 3 sedmice i posle nisam imala vise mljeka :((( od tog dana ji moram pomoci sa stapicom za usi tako samo ide prebava drukcije ne medutim bile smo kod doktora i rekla nam je glicerolski cepici (glicerol) i sirup lectocan tako nekako nez napamet kako se zovee hehe i daa sam joj cepic i sirup i konanco idee ali opet drugi dam neceee ako opet ne dobije cepic sta jos mogu da uradim molim vas za savjet… :((((
Zovi pedijatricu za savjet. Vjerujem da su ti objasnili koliko dugo da koristis cepice ili sirup da se probava izregulira. Za disanje i ciscenje nosa isto tako, mozes i patronaznu zvat da ti dodje objasniti.
.
Znas malo si nam cudna sa tim pitanjima pa ti bas necemo odgovarati, a posebno ne savjetovati. Ako ti je beba stara toliko koliko kazes, a svakim postom to naglasavas, imas temu Ljetnih beba pa se njima javi za savjete, u istom ste sosu.
Vaki I koliko se otprilike kuha? Ja imam kuhalo na paru od gorenja. I jos sam procitala da bi trebalo sa kasicama poceti kada beba sjedi.. A moj po mom mišljenju nije ni blizu da se posjedne dize glavicu ali mislim da nema sanse da moze sam tako da sjedi, a i fizijatar nam je rekao da ga ne stavljamo u sjedeci polozaj jer je jos mali, u pocetku je imao blagi hipertonus ali sam se rijesio uz malo baby handlinga, a pedijatri svaki ima svoje misljenje kada poceti uzas totalno sam zbunjena
Medija mislim da nema potrebe da "pomazes" na taj nacin, po meni je guranje stapica traumaticno 🙄, beba ne mora da kaki svaki dan bila dojena ili na AD imas na internetu vjezbe, a i vec si bila kod pedijatra mislim da toga treba da se drzis i pustis bebu da obavi kada ona zeli, guranje stapica i cepica svaki dan je pretjerano
Kako to skoljka fino pojasni zeni 😁
.
Ja sam izbacila malog i muza iz sobe u 7, rekla sam da ih necu cut! Malo malo su mi dolazili u sobu ali su odustali, uspjela sam uloviti malo sna. Cak ga je i uspavao i donio uspavanog, mali roknuo sat i po. Dala mu kasicu nakon 4,5h sto nije dobio sisu... Bome je odmah otvarao usta i jeo brze, al kolicinski je opet isto pojeo (90g cca). Nakon toga je sisao valjda 10min mrtav gladan, ne kuzim. Sad sam pustila da spava na meni, jer susjed nesto busi gore 😡😡😡 jos nisam otisla u kaufland!
Dobro jutro svim curama i od nas :) Citam vas od kada sam saznala da sam trudna, i bilo mi je losee kada sam vidjela da idete na whatsapp, ali ipak ste tu🙈 Iako ne pisem osjecam se kao dio kluba 😂 Super je kada vidis da i drugi imaju iste muke i da nisi sam i upoređivati sta radi koja, pa sam pomislila vrijeme je da se javim 😅🙈 Beba djecak 5 mjeseci za 9 dana, tu negdje najblize kao sagiisto kao i kod svih jednu noc spava super drugu sa milion buđenja… Ali dobro rastu brzo 😅 Jos nismo poceli sa kasicama planiram sa 5.5 da pocne tek prije par dana je poceo da pokazuje interesovanje hranu na stolu 🙄 Po kojoj ste tabeli vi uvodile? Gdje god procitam obicno je tikvica prva a za dalje razlicito. Zitarice me zbunjuju koje trebaju da se potope koje ne, ko bi rekao da je to toliko tesko za zapamtiti 😅 Lijep dan i dugacke dremke svima 😅😂
Eeeej ovo je da se upucam, napisala sam ti dugacak post i slucajno sve pobrisala🤦🏻♀️
Dobro dosla, nadam se da nisi jos jedan trol 🤪
.
Ugl skraceno sad. Trebala si nam se prije pridruziti. Sto se tice dohrane evo ja ti stavim svoj salabahter sto sam si zapisivala kako sam ja uvodila namirnice, mozda ti malo pomogne da si poslozis kako ti zelis. Kad smo mi pocinjali sa dohranom bila je sezona svega i svacega pa mi je bilo i lako i tesko jer nisam mogla u par dana strpat hrpu namirnica za uvodjenje, a opet svega domaceg imala.
Nagini13 - ja kuham na pari oko 15 min. Nekad i manje. Probodeš vilicom pa osjetiš. Najčešće mi sve bude kuhano od 10 do 15 minuta. 😉
Za dohranu isto svatko tupo svoje. Nama je pedijatrica rekla, kad je bio preko 5 mjeseci, da možemo početi s isprobavanjem namirnica. On se baš veselo žlici. Svaki put je sretan kad vidi zdjelicu, ali još uvijek mi premalo pojede da zamijenimo jedno cicanje.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
VakiI koliko se otprilike kuha? Ja imam kuhalo na paru od gorenja. I jos sam procitala da bi trebalo sa kasicama poceti kada beba sjedi.. A moj po mom mišljenju nije ni blizu da se posjedne dize glavicu ali mislim da nema sanse da moze sam tako da sjedi, a i fizijatar nam je rekao da ga ne stavljamo u sjedeci polozaj jer je jos mali, u pocetku je imao blagi hipertonus ali sam se rijesio uz malo baby handlinga, a pedijatri svaki ima svoje misljenje kada poceti uzas totalno sam zbunjena
Medija mislim da nema potrebe da "pomazes" na taj nacin, po meni je guranje stapica traumaticno 🙄, beba ne mora da kaki svaki dan bila dojena ili na AD imas na internetu vjezbe, a i vec si bila kod pedijatra mislim da toga treba da se drzis i pustis bebu da obavi kada ona zeli, guranje stapica i cepica svaki dan je pretjerano
Ma ne trebas ga u sjedeci polozaj, imas onaj polusjedeci polozaj na kolicoma ili hranilici. Moj jos ne sjedi pravilno kad bi to cekala jos ne bi jeo dohranu 😂😂😂
HPozdrav svima!
Super informacija za cimet! Htjela sam joj danas dati u kombinaciji sa jabukom ali nisam bila sigurna jel mogu 😄 imam taj cejlonski jer ga ja jako puno konzumiram 😄
Nagini dobrodošla ☺️
Skoljka objasnila 😄
Malina fino prepusti maloga kad se probudi, zašto bo ga tata čuvao dok spava, to možeš i ti 😄 i onda u Kaufland 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji