Jojo, mene sad čeka sterilizacija, mala mi navršava 6 mjeseci i bolje da to sad napravim, nego kasnije, Ja mislim da budu nam mačketine totalno ignorirale bebu. Ja ih imam tri, s tim da su dvoje u pubertetu xD
Mislim da nebi trebalo bit nekih velikih problema s mačkama, ove moje su strašne, stalno mi dolaze na trbuh i predu, a i curka mi se drugačije ponaša dok one predu, ne lupa me ko inače nego onak ko da me gurka :D
Ja sam trebala imati tri mace, netko nam je ukrao jednu na početku godine,još ju nismo prežalili. Totalni smo emotivci oboje smo plakali za njom . Sada ju steriliziraj dok ne počne vrištati. Zamisli scenu mačke koja se tjera i urliče, beba plače..Ma kaos!
Nadam se da će se povući i lijepo ponašati, moji su dudaši koji me moraju imati na oku i blizu sebe inače vrištanje, zato sam malo zabrinuta ali nekako s vremenom sve manje jer sve ću ja njih u red postrojiti!
Ipak ljubav je jača od svega
Sve ja imam isplanirano za sterilizaciju ove i kastraciju maloga, moji su isto na dudu otranjeni i ja sam im mama ovome malome pogotovo jer mi još uvijek duda majicu. Ja sam im rekla da im dolazi seka i fakat se uopće ne bojim da budem imala nekakvih problema.
www.mackarica.com/vijesti/intervju-dobila-sam-bebu-smijem-li-zadrzati-macku/
evo link za mačkoljupke , kako se žena snalazi s bebom i macama, danas mi je oraspoložila dan
Jesam za kućne ljubimce, imam ih 4, dva psa i dvije mačke, ali nekako za kasniju dob mališana, nisam za ovo da bebica od par mjeseci spava i da maca spava uz nju, uopće nisam za to da maca ide u krevet koliko mi draga bila, isto tako da bebica ima ručice naslonjene na životinju a kad svi znamo da te ručice poslije definitivno idu u usta. Moje dijete obožava životinje i ne uskraćujem joj igru s njima ali isto tako životinje imaju svoje mjesto i ne ulaze u kuću, to su normalno prihvatile i s tim nemamo problema, igramo se s njima, redovito su svi na dvorištu, imaju hrane u izobilju, reklo bi se žive ko kraljevi i kraljice ali im u kuću ne dam i nema druge.
Nisam ni ja za to da beba spava s mačkama to se slažem, moje su dobile izgon iz spavaće sobe i ne namjeravam ih pustiti bez nadzora i slično. Razumna sam i oprezna po tom pitanju.
A nemam kuću nego stan pa sam primorana tražiti neka rješenja malo drugačija bez da se riješavam kućnih ljubimaca koji su samnom već godinama, to ne bih mogla podnjeti a sumnjam da bi i oni.
Više mi je naglasak ovdje da se može snaći bez bacanja ljubimaca na ulicu ili eutanaziju što mnogi ljudi rade kada dobiju bebu čisto iz nekih strahova koji ,baš kao što tekst kaže, su više komocija nego stvarna potreba.
Da, to mi je prestrašno, jer smatram ako se ne možeš brinuti za njega/nju nemoj ga ni imati, užasno mi je vidjeti napuštene životinje i srce mi se slama kad vidim neku životinjicu u parku bez igdje ikoga. Misli da se može izkombinirati i beba i kućni ljubimac u nekoj mjeri da svako ima svoj kutak i da se odmah nauči životinju na to, a u kasnijoj dobi kad beba malo poraste dopustiti i veće druženje jer iz vlastitog iskustva znam da životinje imaju pozitivan utjecaj na djecu.
joj ja jedva čekam da konačno imamo svoju kuću pa da i ja mogu nabaviti ljubimca, vjerojatno labradora jer nekako mislim da su oni najbolji za djecu. I baš mi fali imati psa jer sam ga u roditeljskoj kući uvijek imala, tj u dvoristu jer isto ne puštam ni mačke ni pse u kuću..
A ovo kako životinje napuštaju kada beba dolazi mi je totalno odvratno, ja na primjer psa baš iz toga razloga sada ne nabavljam, nemogu se trenutno brinut za njega niti imam mjesto gdje bi ga držala, imamo dvorište ali bi morao biti stalno u boksu zatvoren a to mu ne želim priuštiti pa ću radije pričekati da imam uvjete da ga držim..
Ja imam dva psa i tri mace, u kući sam, peseki spavaju unutra po noći, prek dana su vani, a mačke idu nutra van kak im paše, s tim da su pristojne i naučene redu. Ne mislim si bebu nikad ostavljati bez nadzora, ali mislim da beba koja odraste uz živinu bude zdravija, mačke nam ne idu u spavaću sobu, ali zato su u dnevnom i di god hoću po ostatku kuće, ne budu mi spavale djetetu na glavi i mislim da bebi nikaj ne bude. Moje živine su sve othranjene na dudu i one su moja djeca, nisam noćima spavala dok su bili mali i papali svaka dva sata na dudu, imali grčeve itd. Ne mislim ih se "riješiti" radi moje bebe.
Velim, svi su pristojni i naučeni redu, s tim da mislim da ne bude tu nikakvih problema oko prilagodbe zbog novog člana obitelji jer su svi naviknuti da svako malo dođe neka nova beba, do sad su bile živine, ovaj put bude mali čovjek.
Sortiraj odgovore
Najstariji