Tnx cure Ma ja sam tak bliska sa svojom mucom da bi bila jako tužna bez nje...nasloni mi glavu na trbuh i zagrli ga šapicom dok spava...to je tako slatko. Isto sad ima hrpa dlake po stanu jer kreće proljeće, ali ništa zato- kad bebaćica dođe bit će malo više čišćenja
Mi imamo 2 mačke, curicu i dečka, koji su dosad bili jedina naša dječica, spavaju s nama u krevetu, mazni su i (uglavnom haha) vrlo poslušni i pristojni.. E sad, rodit ću za dva tjedna i malo sam zabrinuta kako će to izgledati.
Vidim ovdje da uglavnom imate pozitivna iskustva s macama i djecom, ali mene brine što ih ne mogu izbaciti iz naše sobe, niti ih odviknuti od skakanja u kinderbet. Oboje znaju da to ne smiju i ne rade to kad sam u blizini, ali s obzirom da ih dlake izdaju, vidim da tu spavaju kad nas nema. Pokušali smo im zabraniti ulaz u spavaću sobu, ali ni to ne ide jer je gospodin mačak naučio otvarati vrata pa da ih baš i zaključamo, on svejedno do besvijesti skače po kvaki i tuli općenito za sve kuže što smiju, a što ne smiju, ali debelo koriste prilike kad mi nismo u blizini da nešto od toga prekrše
Možda se uzalud brinem, možda kad dođe bebica jednostavno odustanu jer će shvatiti da su to bebine stvari... Inače se baš ne druže s nepoznatima, kad nam netko dođe oboje se povuku negdje na miru spavati.
Ima netko možda slično iskustvo ili kakav pametan savjet?
Štogod sam dosad našla na netu (za odvikavanje mačaka od nekog ponašanja) nije pomoglo.
Ja planiram kupiti mrežicu za krevetac i da mi tako maca ne može ulaziti u njega kad ga namjestimo. Taj savjet sam pokupila negdje na netu pa planiram isprobati, puno ljudi je to predlagalo kao dobru metodu.
Neki ljudi kažu da je mice ionako odbijao bebin plač pa da nije bilo potrebe za zabrane. Negdje su savjetovali da se i krevet napuni konzervama ili bocama pa da mačkama bude manje atraktivan (to naravno prije nego beba stigne). Ako se maca plaši zvukova mogla bi i neka aluminijska folija da je odbije.
Ma mačke ko mačke :D naravno da idu tam di ne smiju, zaključajte se i bok, budu odustali nakon nekog vremena, a dok beba malo poraste pustite ih natrag.
Za ovu mrežu sam i ja čitala da se pokazala kao dobar izbor, samo teško ih je pronaći za kupiti.. A aluminijska folija.. Jooooj u nekom dokumentarcu su rekli kako mačke mrze taj zvuk i da bježe od folije odmah.. Probala staviti u krevetić, moj mačak ušao unutra, pronjuškao i mrtav hladan se sklupčao i počeo grickati po foliji
A sve mi se čini da ćemo morati zaključati i čekati pa tko duže izdrži.. Jedino što će nam za to vrijeme sva vrata izgrebati i kvaku razvaliti
Moja voli aluminijsku foliju, šuškave vrećice i slične stvari pa je to isto ne bi odbilo.
Ja ne mogu zaključati vrata a i da mogu može u nju ući preko balkona koji nam sada ljeti mora biti otvoren tako da ja sve nade polažem u tu mrežu iako se još više nadam da joj krevetac i košara od bebe neće ni biti primamljivi.
Zadnjih mjeseci ima dobre navike jer uglavnom spava u krevetiću na vrhu svoje grebalice ili se uvuče u jednu kutiju sa mojim čarapama u ormaru. Nadam se da će tako i ostati.
Mi zatvaramo sobu od kad sam namjestila krevetić. al maca samo čeka priliku da se brzo probije u njega i odmah gura glavu pod dekicu da se tu sakrije...nevjerojatno kako baš najviše želi ono što zna da ne smije. Nadam se da će begati od bebe kad dođe jer čemo ovako stalno morat paziti!
Haha, kad mace namirišu što ne trebaju raditi i onda baš sa tim vole privući pažnju, takva je i moja.
Mi tek trebamo dobiti krevetac pa zato već ne mogu isprobati sve te recepte (samo skupljam savjete).
Nego, izgleda da mreže ima u Bubamari: www.bubamara.in/djecja-oprema/ostala-oprema/zastita/reer-mreza-protiv-komaraca/715584013283715581
Mreža dobro zvuči za zaštitu a i tvoj mir. No mene nervira to što se penju svuda, odu na ormarić za presvlačenje, krevet, deke. Neki dan otvorim ladicu iskoči mačka, tko zna koliko je bila unutra crna je nemreš ju vidjeti pa sam ju zatvorila heheh prije par tjedana sam ju našla da spava s malim u kindaču, fraz sam dobila, a drugi gospodin provaljuje vrata... i tak borba. Mačke ko mačke čim znaju da ne smiju jedva čekaju priliku da šmugnu tamo di ne smiju. Zaključati vrata dok se svi ne priviknu na novonastalu situaciju i super
Moji nisu malog fermali pola godine a ni on njih sada im se veseli i malo počupa za brk i uho. Maze se.. sve u svemu ok je sada svima
Sortiraj odgovore
Najstariji