Kazu za pse da su jako dobri sto se tice imuniteta, cak ih preporucuju osobama sklonim alergijama I bolestima. Takoder pseca slina je puno manje opasna od ljudske jer psi u ustima imaju kiselinu koja unistava bakterije. Tako da mi apsolutno nema smisla sto ljudi govore da se treba rijesit zivotinje kad dode beba. Kao da je zivotinja igracka, a ne zivo bice. Ja obozavam zivotinje, imam njem. ovcara, a drugog psa nazalost vise nema, njem. ovcar je mazast skroz, vec je stariji pas ali je oduvijek bio maza. Imala sam I macke, tigricu, ribicu...
14.06.2014. L ♥
Moj dragi je bio alergičan na sve i svašta, dok je prvi put došao k meni (a moja kuća puna životinja) odmah je bilo kihanje i suzne oči, mačka čim je ušla u prostoriju di je on, njega bi primila alergija. Nakon nekog vremena, kak smo počeli i živjeti skupa i sve, njegova alergija se povukla, nema je. Čak mu i pelud ne smeta tolko.
Kak sam ja hranila miceke na dudu i to, on je jednostavno stekao neki imunitet i velim, od alergije ni A.
Drage mame! Još nemam dijete, ali se treba roditi za 4 mjeseca. Imam macu već nekih 3 godine koja živi samo u stanu, sterilizirana je, cijepljena i redovito je čistim od nametnika. E sad, komentari drugih su naravno da neću izdržati s mačkom u stanu, da je dam nekom bar na neko vrijeme, pa je svekrva došla na ideju da je ona želi uzeti...ja sam za nju jako vezana i doživljavam je kao člana obitelji, ne mogu zamisliti da je nekome poklonim. Moja svekrva pušta mačke van i ni jedna joj nije doživjela više od par mjeseci jer ih sve zgazi auto, pa me zbog toga strah povjerit joj je na čuvanje. Osim toga imam dojam da se Edith (mačka) veseli bebi, stalno mi želi spavat na trbuhu, stavi glavu na trbuh i prede . Zanimaju me vaša iskustva koje ste imale macu i malu bebu u kući/stanu, kako ste se snašle?
Ja imam tri mačke, sve su unutra, nemamo uopće problema. Uopće mi curku ne doživljavaju nekaj posebno, dođu ju pošnjofati, legnu kraj nas dok smo na kauču i to je to. Nemoj uopće slušati druge, pa ne bude ju maca pojela. Ove moje mačketine samo spavaju i jedu. Kaj mogu napraviti?
Hvala, lakše mi je kad čujem da ih imaš čak tri. Ma bit će sve ok, samo me malo strah prvog perioda kad izađem iz bolnice i dok ću se oporavljati jer uglavnom ja tetošim mačku, usisavam dlake i to...
evo izvještaj :D mačke se ponašaju isto tako kako je mala muca opisala. :D
Prvih mjesec dana sam ih malo odvojila ali su pali u depru pa sam ih morala pustitu da šmuljke okolo i vrlo sam zadovoljna njihovim ponašanjem . spavaju, jedu, pošnjofkaju , tu i tamo promatraju ga dok spava i to je to. u spavaću sobu ne idu imaju dosta prostora , čak me i bolje slušaju jer sada kuže da sam ozbiljna kad kažem dosta jedino sam iznenađena da je mužjak zaštitničijki nastrojen prema bebi, baš sam primjetila da voli biti pored njega a kada sam u drugoj prostoriji mačak krene mjaukati dok čuje da se bebi budi... e to nisam očekivala , jedini problem su dlake pa svaki dan perem pod, brišem prašinu i općenito puno veša perem i čistim okolo a kaj ćeš to mi je cijena mačaka
Kada sam saznala da sam trudna, pitala sam Gina na što trebam pripaziti s obzirom da imam kućne ljubimce?! Kao i do sada, na higijenu i to je to.
Osobno mi ne pada na pamet dati nekome, pokloniti, ili zamoliti da mi čuva kućne ljubimce dok sam trudna ili kada rodim. U mom stanu vlada mir i harmonija između kućnih ljubimaca: pas, mačka, papigica i akvarij i znam da su oni sami po sebi već dosta velika obveza, ali oni su moji i kako sam ih udomljavala tako sam im dala mogućnost za lijep i bezbrižan život i to će se tako i nastaviti.
Mačak već sada dolazi do mene, stavlja šapu na trbuh i sigurna sam da ustvari preko šapice osjeti kucanje novog srčeka. Postao je vrlo nježan i pazi kada se uvaljuje u krilo da me ne pritišće kao što je to nekada znao raditi.
Prijateljica je rodila prije dvije godine, imaju mačku staru 8 godina i kaže da je iznenađena koliko je njezina mačka nježna prema malenoj, koja je sada sa dvije godine vrlo aktivna i stalno ju navlači.
Mi smo kad sam ja došla iz bolnice udomili malog miceka. Naravno da su nam svi govorili da nismo normalni, da maca i beba ne idu skupa, da će ju ogrebat, da se beba može razbolit i slične gluposti!
Miceka smo našli u snijegu kak se smrzava i jednostavno nismo ga mogli ne uzet. Odveli ga veterinaru, očistili od nametnika, micek je dva mjeseca stariji tak da imamo dvije bebe :) Sve funkcionira super, osim dlaka, svaki drugi dan usisavamo i peremo podove jer se baš jako linja. Ne pustimo ga jedino u spavaću sobu, on isto mijauče kad mala plače, na početku mi je to išlo na živce, ali sad mi je baš simpa. Tako da nemoj ju nikome davat..sigurno ćeš ju u prvim tjednima malo zapostavit, ali razumjet će to ona..:)
Sortiraj odgovore
Najstariji