Crvenkapica, hvala na odgovoru. Mi smo išli kod dr.H privatno sad zadnji put, ali tamo ne radi zahvat.
Jedino ako radi privatno na Rebru, ali ne vjerujem. Nije ništa spominjao, rekao je samo putem hzzo.🤷♀️
Testosteron mu je fino narastao, nadat ćemo se da je to dobar znak i da će biti nešto 🤞🤞
Alice, dobro je dok ne mora lijekove.
Da, razumijem vas. Tako je i nama doktor rekao, zna se točno od čega je i što je uzrok i da nikakva tableta nebi pomogla u našem slučaju.. 😔 da svi nalazi upućuju na to da se više spermiji ne proizvode.🤷♀️
Jao! Prag.. dalo bi 2 dana pisati koliko je novaca potrebno..
Da li ste sigurni da je spominjala postupak s vašim ili je možda pričala da je najbolja opcija za vas donacija sperme?🤔 jer ne znam baš zašto bi tamo bili puno bolje, osim ako je riječ o donaciji...
A novaca.. nikad kraja.. 🤷♀️😔😔
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Da, taman sam to htjela napisati, ne znam koja je razlika u Pragu osim što oni rade s donacijama. Jer sve što oni koriste ima i kod nas, bar sam tako čitala. A cijene su ustvari slične kao i kod nas privatno, jedino je donacija 300 eura. I plus još smještaj se plaća. Ali sam postupak je jednako skup kao i kod nas (bar koliko ja znam).
Pitajte doktoricu da vam objasni u čemu je razlika i zašto tako predlaže. Ili možda netko tu zna nešto više o tome..
👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
👱🏻♂️34 - neopstruktivna azoospermia
📍 Zadar
1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
+5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
Veritas uredan - stiže dečko 💙
22.07.2024. 👶🏻💙
E da i ja isto znam za donacije u Pragu. Ali doktorica njemu danas nije ništa za donacije spominjala. Zato me i zacudilo sto je preporucila tamo a ne Hrv a ne vjerujem da je sam postupak nešto uvelike razlicit nego tu🤔🤷🏼♀️ a cijenovno se barem kod nas ustedi jer nema putovanja ni placanja smjestaja… ali mi nismo zasad uopce otvarali temu donacije jer htjeli bi svakako barem probati s ovim zamrznutim materijalom koliko god da je los ali nikad se ne zna🤞🏻
Vama cure zelim svu srecu da mTese bude što uspjesniji🥰
•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
vitamin D 25000
planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
•🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
12/22 otkriven hashimoto
E da i ja isto znam za donacije u Pragu. Ali doktorica njemu danas nije ništa za donacije spominjala. Zato me i zacudilo sto je preporucila tamo a ne Hrv a ne vjerujem da je sam postupak nešto uvelike razlicit nego tu🤔🤷🏼♀️ a cijenovno se barem kod nas ustedi jer nema putovanja ni placanja smjestaja… ali mi nismo zasad uopce otvarali temu donacije jer htjeli bi svakako barem probati s ovim zamrznutim materijalom koliko god da je los ali nikad se ne zna🤞🏻
Vama cure zelim svu srecu da mTese bude što uspjesniji🥰
Ma da, svakako je bolje vidjet što se može s ovim što imate. Jedino da oni u Pragu možda imaju neke novije metode u tom pronalasku najboljih spermija, ili te neke metode boljeg spajanja ne znam. Baš nisam dosad pročitala ništa u vezi toga. Možda da se javite u Prag, pošaljete te nalaze i pitate. Meni su brzo odgovorili na mail kad sam se raspitivala za cijene postupka itd.
📍 Zadar
22.07.2024. 👶🏻💙
Draga Alice,
razmijem tvog muža kad kaže da ne želi dalje na zahvate. Mi smo nakon komplikacija s TESE odmah isključili sve daljnje zahvate na suprugu. Nije bilo šanse da riskiramo njegovo fizičko i mentalno zdravlje. Kako nismo imali ništa zamrznuto, odmah smo krenuli s donacijom.
Što se tiče donacije u Pragu, nju dobrim dijelom financira HZZO. Naime, Hrvatski zakon o MPO poznaje donaciju i ima ju navedenu kao opciju, ali mi za to nemamo uvjete (najviše je polemika oko anonimnosti donora i same banke materijala). Ovaj domument nije loše pročitati svima koji su ovdje.
Nama je to sve vrlo lako prošlo što se administracije tiče. Jednostavno kopirate svu dokumentaciju koju imate i predate zajedno s dokumentom u kojem vas liječnik upućuje na inozemno liječenje (jedan ispunjeni formular). Pozitivan odgovor smo brzo dobili. Više o tome pisala sam na nekim prvim stranicama ove teme.
Isto tako, trebali bi (bar djelomično) financirati i druge vrste postupaka koji se tamo provode, a u RH ne, ali to najbolje nazovi ili piši, pa provjeri. Ono što sigurno neće financirati je liječenje koje se može provesti kod nas jednako kao i tamo. Tako su meni rekli kad sam nosila papire u Margaretsku u ZGu.
Za inozemno liječenje koriste mail ino@hzzo.hr ili telefon 01 6397 437
Sretno! 🤍
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Crvenkapica94 & Momtobe2022 Hvala vam puno na savjetu i izdvojenom vremenu🤗😘
Plan nam je kada se odlucimo krenuti u sve to prvo probati s ovim smrznutim materijalom pa ako Bog da da uspije ako ne onda cemo vidjeti dalje opcije.
Mozda ce sad biti glupo pitanje ali gdje tocno ste se javile u Prag u koji centar?🙈
Vidim da ima Pronatal, pragueivf.com…
Crvenkapica94 to slanje nalaza i i formacije da pitamo su besplatne da nam daju mišljenje kako i šta dalje? To si sve na engleskom slala i prevela ili?😬
Draga Momtobe2022 čestitam ti od srca na naljepšem Bozicnom cudu i poklonu💙💙💙
Ti znas sta su nasi muski prosli sto se tice komplikacija posto su skoro pa istu neugodnost prosli i naravno da nije ugodno i da im se to urezalo u pamcenje i vise nema sanse da im netko dolje prcka🙊 A i uz sve te dijagnoze ne trebaju nam dodatni problemi nedaj Boze
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Mozda ce sad biti glupo pitanje ali gdje tocno ste se javile u Prag u koji centar?🙈
Crvenkapica94 to slanje nalaza i i formacije da pitamo su besplatne da nam daju mišljenje kako i šta dalje? To si sve na engleskom slala i prevela ili?😬
Ti znas sta su nasi muski prosli sto se tice komplikacija posto su skoro pa istu neugodnost prosli i naravno da nije ugodno i da im se to urezalo u pamcenje i vise nema sanse da im netko dolje prcka🙊 A i uz sve te dijagnoze ne trebaju nam dodatni problemi nedaj Boze
Ja sam poslala u Pronatal i Ivf, ispunila neki formular na njihovoj stranici, na hrvatskom. Ivf sam dobila mail na hrvatsko/srpskom, a Pronatal na engleskom. Pisalo je u oba maila da se mogu dogovorit besplatne konzultacije preko Skypea s doktorom. Ali mene je samo zanimala cijena pa se nisam dodatno javljala nakon toga. Ali poslali su mi sve detaljno o postupku, sve cijene, cijene smještaja itd. Možda tako probaj prvo se javiti njima, opisati situaciju pa će oni znati o čemu se radi 🤞🏻
📍 Zadar
22.07.2024. 👶🏻💙
Crvenkapica94 & Momtobe2022 Hvala vam puno na savjetu i izdvojenom vremenu🤗😘
Plan nam je kada se odlucimo krenuti u sve to prvo probati s ovim smrznutim materijalom pa ako Bog da da uspije ako ne onda cemo vidjeti dalje opcije.
Ja sam poslala u Pronatal i Ivf, ispunila neki formular na njihovoj stranici, na hrvatskom. Ivf sam dobila mail na hrvatsko/srpskom, a Pronatal na engleskom. Pisalo je u oba maila da se mogu dogovorit besplatne konzultacije preko Skypea s doktorom. Ali mene je samo zanimala cijena pa se nisam dodatno javljala nakon toga. Ali poslali su mi sve detaljno o postupku, sve cijene, cijene smještaja itd. Možda tako probaj prvo se javiti njima, opisati situaciju pa će oni znati o čemu se radi 🤞🏻
Hvala ti puno, bas cu se onda javiti s nalazima muzeve bopsije testisa pa vidjeti sta ce reci. To je odlicno ako besplatno možeš poslati i dogovoriti kratke konzultacije preko Skyp-a barem da saznamo njihovo mišljenje. Takodjer cu odmah pitati kao i ti sve o postupku ,za cijene usluga, smještaj...
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Alice i mi smo dobili sve cijene iz Praga,tako da ti mogu proslijedit ako te zanima,a mozes i sve njih pitat,zena sa kojom smo mi kontaktirali je iz Beograda i super je susretljiva i sve bas lipo objasni.i ja nisam bas dobila dojam da je to sve skuplje nego kod nas 🤷🏼♀️
sanjass322@gmail.com
Cure, meni su također poslali cijene i opis samog rada, tj način na koji rade.
Mi bi išli u Pronatal.
Poslali su neki upitnik, da li to kad ispunim i pošaljem naravno sa svim ostalim nalazima, da li onda dobijemo odgovor baš onako kako bi postupali s nama i cijenu koja je baš za nas, ili i tada odgovore općenito? 🤔🤷♀️
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji