AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Alice
    03. Siječanj 2023. 10:45

Zaboravila sam nadodati ne baš najbolju informaciju nažalost  Kako je muž išao nedavno na sistematski radi posla, na uzv štitnjače su otkrili kao da je zadebljana i da izgleda rupičasto kao da su je moljci izjeli i taj dr.mu je rekao da sumnja na hashimoto pa da se javi svojoj dr. opce prakse. To smo i napravili, poslala ga je na Rebro na nuklearnu da izvadi krv za TSH,FT3,FT4, Anti-Tg,Anti-TPO. Obavio je to prošli tjedan i iskreno šokirali su nas malo nalazi.
    Stavljam vam nalaz da vidite da ne prepisujem sve. Hvala Bogu hormoni su uredni.
    https://ibb.co/M8Pf5sb

U četvrtak je naručen na Rebro kod endokrinologice dr. Zibar Tomšić kod koje je već bio kada je išao na TESE. 
    Vidjet cemo sta ce ona reci na sve to. 
    Htjela sam vas pitati, da li je pametno da mm nju pita za tablete Klomifen ili Profertil da li bi imalo smisla pokušati ih piti da vidimo hoće li se šta poboljšati ili pojaviti koji spermic, i kako djeluju na hormonski status pošto je njemu uredan?
    Ako ce ona to znati ili bi to trebalo pitati urologa dr.Hauptmana iako mu je on rekao da u slučaju mog muža nema smisla s tim dodatcima i tabletama. Iako mene kopka taj Klomifen jer vidim da je nekima pomogao. 

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

Jekka
    03. Siječanj 2023. 11:53

Lucy08

Pozdrav,
    Kod mog supruga je također dg. Azoospermia nonobstructiva, st. post orchiopexiam i varicocele testis lat dex, FSH 32.6 i poremecene vrijednosti ostalih hormona, kariogram uredan, mikrodelacije neg.
    Nakon dva spermiograma s 0 smo se odlucili za pregled kod urologice dr. J.S. Radovniković u polik. Cito i nismo pogriješili. Urađen mu je UZV testisa, određeno koje sve lab pretrage treba uraditi i inducirana M- tese. Bio je tri mjeseca na th. Klomifen 25mg s tim da je redovno odlazio na konzultacije kod urologice i pratio hormonalni status . Dr. nam nije davala lažne nade s obzirom na situaciju, odmah nam je rekla da ne mozemo prirodnim putem imati djecu i da Klomifen nece napraviti cudo jer je on u korist pozitivnom ishodu M-tese. U trenutku kad je dr. bila zadovoljna sa hormonskom situacijom dogovorena je operacija. M tese je uspješno urađena , nalaz je pozitivan i iznad svih očekivanja, mnoštvo spermija uredne morfologije koji su se krili u đepićima l. testisa, tako da desni nije ni diran. Suprug se uredno oporavio bez ikakvih komplikacija . Za dr. Radovnikovic i ostalo osoblje poliklinike Cito sve pohvale. Trenutno smo u postupku ivf/icsi kod dr. Poljaka također u Cita. Lp 😊

Ćao Lusy.
    Nova sam na Forumu.
    Suprugu je takodje ustanovljena azospermija, neopr. FSH 24, inhibin B 20, sve ostalo je uredu, i mikrodelecije i genetski testovi. Varicocela na levom testisu takodje prisutna. 
    Odlucili smo se za Bahceci, suprug je dobio terapiju Profertil i Ovitrelle injekcije. A onda za tri meseca mene spremaju za VTO, pa onda njemu rade Micro Tese i onda ako se nešto nadje, radice se sa svezim materijalom.
    Zanima me, kako je klomifen kod vas delovao, je l snizio hormone ili?
    Hvala na odgovoru 💋💋💋

Crvenkapica94
    04. Siječanj 2023. 16:45

Pozdrav i sve najbolje svima u Novoj godini, neka bude puno sretnih vijesti za sve nas ♥️
    Momtobe čestitam od srca i sretno 🥰🥰
    Čitam sve, ali nisam imala ništa novog za podijeliti do danas. Evo moj muž je prošli tjedan vadio hormone opet i testosteron je sad 28.4. Nalaz Y mikrodelecije je uredan, a kariogram će biti gotov kroz par dana. Poslali smo sve dr Radovniković i zvala me jutros, zadovoljna je s nalazima i rekla je da bi ona što prije obavila M tese tako da smo dobili termin 24.1. Do tada mora napraviti još neke pretrage (kks, koagulaciju itd). Meni nisu ništa rekli što se tiče pretraga, samo da izvadim amh. Valjda prvo čekaju hoće li se išta naći s M tese, tako da se nadamo najboljem 🤞🏻🤞🏻
    Pitanje za one čiji su muževi išli na M tese, koliko dugo su bili na bolovanju/mirovali? 

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    04. Siječanj 2023. 19:03

Pozdrav cure moje.. ni kod nas ništa novo.. 😔
    Alice, ne znam stvarno što bih komentirala za klomifen,  čula sam i ja da je u puno slučajeva pomagao..  Ja bih tražila savjete doktora najbolje, pa da se vidi što napraviti..  nisam pametna zaista..
    Ne kužim se bas najbolje u nalaz sto si poslala,  što bi on trebao značiti? 🤔
    Neka pita za mišljenje za tablete. 🤷‍♀️
    Crvenkapice,  već ste dobili termin? Blago vama. Nas nitko jos nije zvao,a čini se da će to potrajati puno duže od tog roka 2 mjeseca..  
    Ali mi je drago da vi idete🤞🤞  daj Bože da se nešto nađe 🤞🤞
    Nama je urolog rekao nekih 2 tjedna bolovanja,  ali kao da sve prođe za nekih 4,5 dana.. 🤔🤷‍♀️🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

• Ssanjas
    04. Siječanj 2023. 20:01

Hey cure,nemam ni ja nista posebno za prijavit,procitam vas kad stignem,mi cekamo da muz ponovi testosteron onda cemo vise znat 🤷🏼‍♀️ 
    Crvenkapica94 moj muz je prvi puta isao radit nakon 7 dana a poslije druge tese nakon 14 dana,tako mu je i dr preporucio i navijam da budu dobri rezultati 😍

sanjass322@gmail.com

Crvenkapica94
    05. Siječanj 2023. 09:18

Evo i kariogram stigao danas uredan 💪🏻♥️
    Tratinčice pretpostavljam da kad je privatno nema puno čekanja, vi ste preko hzzo kod dr H.? To je jedan od razloga zašto smo išli sve privatno, jer je mene bilo strah da ćemo predugo čekati 😥 
    Ali nadam se da će i vas zvati što prije 🤞🏻🤞🏻

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Alice
    05. Siječanj 2023. 09:23

Tratinčica123

Pozdrav cure moje.. ni kod nas ništa novo.. 😔
    Alice, ne znam stvarno što bih komentirala za klomifen, čula sam i ja da je u puno slučajeva pomagao.. Ja bih tražila savjete doktora najbolje, pa da se vidi što napraviti.. nisam pametna zaista..
    Ne kužim se bas najbolje u nalaz sto si poslala, što bi on trebao značiti? 🤔
    Neka pita za mišljenje za tablete. 🤷‍♀️
    Crvenkapice, već ste dobili termin? Blago vama. Nas nitko jos nije zvao,a čini se da će to potrajati puno duže od tog roka 2 mjeseca..
    Ali mi je drago da vi idete🤞🤞 daj Bože da se nešto nađe 🤞🤞
    Nama je urolog rekao nekih 2 tjedna bolovanja, ali kao da sve prođe za nekih 4,5 dana.. 🤔🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja ću njemu danas reći kada ide kod endokrinologice na pregled da usput pita za klomifen sto se tice hormona kako djeluje… Mislimo da taj nalaz krvi stitnjace pokazuje da ima hashimoto🙁 ali kazem vidjet cemo sta ce mu ona danas na to reci

vitamin D 25000
    12/22 otkriven hashimoto

Tratinčica123
    05. Siječanj 2023. 09:41

Crvenkapica,  aha. Vi to idete privatno. Koliko plaćate zahvat mTESE? 
    Da, mi idemo preko hzzo, ali nismo ni ispitali opciju privatno ali kod dr.H. 
    Da li se to kod njega isto negdje može obaviti privatno? 🤷‍♀️🤔🤔
    Super za kariogram. FIGE NA NAJJAČE🤞🤞🤞🤞
    Alice, ajooj još sad i to. 100 briga i problema.. vidim da na nalazu nešto bome jako povišeno,  što prije nek to ispita i što prije neka terapija onda.  Žao mi je. 

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Crvenkapica94
    05. Siječanj 2023. 12:43

Tratinčica123

Crvenkapica, aha. Vi to idete privatno. Koliko plaćate zahvat mTESE?
    Da, mi idemo preko hzzo, ali nismo ni ispitali opciju privatno ali kod dr.H.
    Da li se to kod njega isto negdje može obaviti privatno? 🤷‍♀️🤔🤔
    Super za kariogram. FIGE NA NAJJAČE🤞🤞🤞🤞
    Alice, ajooj još sad i to. 100 briga i problema.. vidim da na nalazu nešto bome jako povišeno, što prije nek to ispita i što prije neka terapija onda. Žao mi je.

Da, mi idemo u polikliniku Cito (dr Radovniković) u Splitu, mTESE je 6000 kn plus 1200 za pohranu u slučaju da se nađe materijala. Dosta poznanika je išlo tamo pa smo se odlučili za njih (mi smo iz Zadra). Mislim da sam negdje po forumu pročitala da i dr H. radi privatno, ali ne znam točno gdje. 
    E da, i sad mu je rekla doktorica do mTESE da pije Klomifen svaki treći dan (25mg). Dosad je pio svaki dan, od početka 12.mjeseca. Testosteron mu je bio oko 5 i nešto sredinom 11.mjeseca, pa 10.9 prije Klomifena i sad je 28.4. Sad ne znam jel to ikakav znak za uspješnost mTESE, ali doktorica je rekla da je bolje što prije obaviti zahvat dok su dobri nalazi 🤞🏻

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Alice
    05. Siječanj 2023. 12:49

Evo mali update, bio mm sada kod endokrinologice, hvala Bogu sve je uredu. Istina ima hashimoto i normalno da su ti nalazi krvi poviseni ali sve dok su hormoni i tsh uredni sve je dobro i ne treba nikakve tablete piti, samo jednom godisnje kontrolirati te nalaze. Iako moze za 5,10,30 godina se hormoni posemeriti🤷🏼‍♀️
    Pitao je za klomifen i profertil tablete, kaze ona da u njegovom slucaju azoospermije nema smisla to piti jer nebi bilo pomaka. 
    Pa se vise osvrnula na azoo i ponovo je u kompu pogledala nalaz biopsije testisa i kaze da po njezinom misljenju kada se odlucimo za postupak najbolje da se javimo u IVF centar u Pragu jer tesko da cemo s ovakvom dijagnozom azoo i losim nalazima biopsije uspjeti tu u Hrvatskoj. Puno vece sanse su u Pragu😩 sad ne znam po cemu se razlikuje postupak tamo naspram tu🤔
    A mm je rekao da nebi isao na M-TESE radi traume koje je prosao sa TESE i sve mu je to ostavilo traga🫤
    Tek sada smo u banani jer znam da za Prag treba sigurno skupiti poveci iznos za postupak, tablete i sve sto ide uz to jer pretpostavljam da hzzo nista ne pokriva 😞 

vitamin D 25000
    12/22 otkriven hashimoto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.