Hej drage cure.. kako ste mi sve? Ja dam se danss evo sokirala malo i izbedirala.. stigli su mi nalazi i sve ok, pregled isto sve ok, ds bi na kraju doktor gledao nalaze za trombofiliju i imam mtfhr mutaciju homozygot :( dao mi je samo folat da pijem ali evo u citavoj situaciji sad i samnom potencijalni problem, naravno da sam isla citat i svugdje se spominju damo lose stvari kad i dodje do trudnoce. Dodje mi od svega odustati .. sorry na pesimizmu , ne znam da li netko ima iskustva s tim? Sreca u nesreci je da su to iz Praga trazili, u hr te nalaze ne rade dok ne dodje do spontanih
Mislim kad bih svatko od nas izvadio krv za te mutacije da bi u 90% slucajeva neku otkrili. Ja imam 3 blage bezazlenije mutacije, tvoju i jos 2 i uzimam Andol 100 uz aktivnu folnu u Novalacu, u trudnoci sam pocela i jos Solgarevu uzimat samoincijativno. Evo trudna sam i sve je ok. Andol 100 mi je ordiniran preventivno u svakom postupku i kad nisam znala za te mutacije, uzimat cu ga do 36tt.
Neke mutacije su bezazlene, a neke zahtjevaju heparinske pripravke. Mozes otic u hematologa ili transfuziologa da si sigurna u to sto ti je tvoj dr rekao, meni su svi potvrdili da mi heparin ne treba. Slusaj doktora i ne upadaj bespotrebno u crnjake. 😘
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
I jos da nadodam da je super sto traze odmah kompletnu obradu, a ne ko nasi tek nakon vise sranja. Ja s ovom pamecu svima preporucam da obave sve sto mogu od dodatnih pretraga prije postupaka pa da eventualni problem rijese prije da ne gube embrije, vrijeme i novac uzalud. Ja sam nakon 2. neuspjeha sve procackala i eto histeroskopija je ocito bila kljucna u ostvarenju trudnoce.
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Ekipa stiga nam je nalaz Niftya , sve je niski rizik i stize djecak! 😄 💙
Mama je malo tužna sto nije cura, a tati je osmijeh od uha do uha 😊
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
I jos da nadodam da je super sto traze odmah kompletnu obradu, a ne ko nasi tek nakon vise sranja. Ja s ovom pamecu svima preporucam da obave sve sto mogu od dodatnih pretraga prije postupaka pa da eventualni problem rijese prije da ne gube embrije, vrijeme i novac uzalud. Ja sam nakon 2. neuspjeha sve procackala i eto histeroskopija je ocito bila kljucna u ostvarenju trudnoce.
Hvala draga malo sam se smirila, doktori ce valjda odreagirat na vrijeme. Ja imam mthfr homozygot sad ne znam da li ti imas isto? Ne znam kako cu ako se budem morala bosti ako nam nadam se dodje do t, ali sve za malu mrvu sto se moze ..Cestitam na dobrom nalazu i na deckicu 💕🥳🥳💕
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Pozdrav svima ❤️ Prvi radni tjedan nakon godišnjeg je prošao, mi smo se baš nauživali na moru i lijepo se odmorili. Spremni za nove pobjede 🎉
Lucy čestitam na dječaku💙 drago mi je da je nalaz došao uredan 🎉🎉🎉 Nadam se da si dobro ❤️
Lola super je da su tražili te pretrage prije samog postupka, pa da se može reagirati na vrijeme. Moja šogica ima neki oblik trombofilije, iskreno ne znam koji točno, kroz cijelu trudnoću se pikala i rodila zdravo dijete. Nemoj da te to brine, bit će sve u redu ❤️
Tratinčice nadam se da sada uživaš u trudnoći i da si dobro ❤️ kad ste već toliko km prešli, što je to za vas napraviti još koji 😜
Lotta čekanje stvarno ubija. Mi bi isto kao i vi trebali imati termin krajem 10og početkom 11og mjeseca. Iskreno se nadam da se neće još više odužiti. Ne znam jesi li pisala, ako postupak bude uspješan, gdje ćete prenositi materijal?
Sljedeći tjedan idem na konzultacije kod svoje ginekologice da me uputi na obradu za MPO, pa kad prikupim nalaze ću otići na konzultacije na Sv. Duh 🎉
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Curke.. u 10om mjesecu 2021 sam vadila amh i bio je 20.71 , sada vadila i pao je na 6 , znaci koma :( ne znam jel to moguce uopce da tako drasricno padne .. na kraju pored azoospermie cu i ja ocito bit tezak slucaj .
Kako ste sve curke? U kojim ste fazama? 💕
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Curke.. u 10om mjesecu 2021 sam vadila amh i bio je 20.71 , sada vadila i pao je na 6 , znaci koma :( ne znam jel to moguce uopce da tako drasricno padne .. na kraju pored azoospermie cu i ja ocito bit tezak slucaj .
A čuj, osoba koja ima redovite ovulacije, naravno da svaki mjesec gubi amh..
Ali Prag je za to top 🤣 sa mnom je bila žena, starija, mislim da je rekla da je amh oko 9, dobila je 14 jajnih stanica...🤷♀️ što je sasvim ok!!
Što se tiče trombofilije, meni su rekli da to traze baš zato da spriječe neke situacije, ništa to nije strašno samo ćeš trebati terapiju. Moja susjeda evo trudna sa 2 djetetom, sve ok, samo koristi terapiju..
Nema negativnih misli, samo naprijed.
Do kud ste stigli, kakav je plan, hoćete li uspjeti do 11 mj??
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Ali Prag je za to top 🤣 sa mnom je bila žena, starija, mislim da je rekla da je amh oko 9, dobila je 14 jajnih stanica…🤷♀️ što je sasvim ok!!
Što se tiče trombofilije, meni su rekli da to traze baš zato da spriječe neke situacije, ništa to nije strašno samo ćeš trebati terapiju. Moja susjeda evo trudna sa 2 djetetom, sve ok, samo koristi terapiju..
6 je bas bas nisko i jasno mi je da pada s godinama , al u roku god dana da padne za troduplo :/ ponovit cu taj nalaz privatno. Evo svi su nalazi stigli osim pape, to treba za koji dan .. sve ce ovisiti o Zg da li cemo uspjeti u 11om , ja se nadam . Kako si mi ti ? 🫶🏻
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Nemamo smrzlica
Lola obrati se curama na Potpomognutoj one ce ti vise znat rec o AMH, zasto je tolika razlika u vrijednosti u malo vremena, sto je moglo utjecat na to i kako poradit na kvaliteti jajnih stanica .
Taj AMH nije toliko bitan kao sam, vise razlicitih parametara zajedno koji se gledaju mogu dat stvarniju procjenu na tvoju plodnost. Mislim da si mlada i da sa zdravim zivotom, pravim suplementima kao dodatak prehrani mozes napravit puno za dobar rezultat oplodnje .
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Ali Prag je za to top 🤣 sa mnom je bila žena, starija, mislim da je rekla da je amh oko 9, dobila je 14 jajnih stanica…🤷♀️ što je sasvim ok!!
6 je bas bas nisko i jasno mi je da pada s godinama , al u roku god dana da padne za troduplo :/ ponovit cu taj nalaz privatno. Evo svi su nalazi stigli osim pape, to treba za koji dan .. sve ce ovisiti o Zg da li cemo uspjeti u 11om , ja se nadam . Kako si mi ti ? 🫶🏻
Odlično 😊 Ako je tako, mislim da ćete stići sve!
Držim fige da vam sve ide po planu 🤞
Ponovi svakako još jednom nalaz, da li uzimaš nešto za kvalitetu js? Ja sam 5 mj prije postupka uzimala D vitamin, Željezo, Q10, Omegu, Folnu, Alou za piti i matičnu mliječ.. nešto si uzmi 😁
Ja sam ok, mučnine me malo pate, ali jučer i danas je puno bolje i lakše 😊
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji