Pozdrav! Zanima me kada djete može sjediti u autosjedalici u smjeru vožnje.
Mislim da nema veze kako okreneš sjedalicu. Ja ću svoju odma okrenuti u smjeru vožnje jer ionako ima sigurnosne pojaseve za bebu.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Beba se nesmije vozit u smjeru vožnje prije nego što samostalno sjedi jer nema dovoljno čvrste mišiće vrata i ne može zadržat glavicu prilikom kočenja i drugog. Dakle, bebe se isključivo voze suprotno smjeru vožnje zbog njihove sigurnosti. Veća sjedalica se koristi kad beba sama sjedi i kad je dovoljno čvrsta. Proizvođači koriste kile ( 9 kg) ili 9 mjeseci starosti. Moja ima sad 10 mjeseci i nismo još ju stavili u veću sjedalicu jer ju nismo kupili :D Veću curku smo od 9.-og mjeseca starosti vozili u većoj sjedalici jer je već tad polako hodala i bia je jako nervozna u manjoj sjedalici
Nisam ovo znala. Hvala na pomoći.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Mi imamo autosjedalicu koja se može montirati isključivo u suprotnom smjeru vožnje. To je ona jaje autosjedalica koja ide i na kolica. Na njoj piše da je do 13kg, tako da ju planiramo koristiti do godine dana, jer je bebo sad 8mj i mislim da neće do godine dana imati 13 kg, ali ako bude prerastao ranije, kupit ćemo veću.
Mislim da kilogrami nisu bitni vec visina jer je najvaznije da dijetetu glavica ne viri preko sjedalice. Moze biti u njoj i do 18 mjeseci ako u nju stane. Ali djeca kad vec imaju godinu vole gledati kroz prozor i veca stolica im je sigurno draza :)
Autosjedalica za male bebe (tzv, jaje) obicno je za djecu do 13 kg i nikako se ne smije motirati u auto u smjeru voznje. Autosjedalice visih grupa (I,II,III) se tek smiju montirai u smjeru voznje. Dakle nevezano za to da li dijete samostalno sjedi ili ne, ako je u jajetu, mora bit montirano suprotno od smjera voznje.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Mi smo jaje koristili dok nije poceo samostalno sjediti..s 8 mj.smo ga prebacili u "pravu"autosjedalicu..on je inace krupnija beba pa mu je jaje bilo neudobno..iako pise da je do 13kg,iskreno ne znam kako bi beba stala u to..
A jel se držite preporuke da autosjedalica ne smije biti starija od 6 godina? Moje jaje je staro 11 godina, sumnjam da će policajac tražit da vadimo dijete iz nje, da ju okrene i gleda kada je proizvedena. Uostalom, mislim da nije Zakonom kažnjivo.
Ovo je link na kojemu su se nalaze zakonski okviri o korištenju autosjedalice te Direktiva UN ECE. Inače, na samoj stranici možete naći najosnovnije informacije o AS.
autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6
Ja sam autosjedalicu bila dobila prije 11 god i ona je od 0 do 5 god,znaci od kad se rodi i vozila sam ga normalno u smjeru voznje,niti se beba napreze a niti sjedi ona je u polulezecem polozaju inace tu sam autosjedalicu dobila iz Francuske,koristio je prvi sin pa evo drugi i za par mj ce i treca beba.
Sortiraj odgovore
Najstariji