Evo cure i mi smo na kombinaciji. Razlog je realno svasta po malo. Ja sam planirala dojit makar nitko u mojoj obitelji nije se mogao pohvaliti nekim količinama mlijeka.Moja je greska bila sta sam o dojenju procitala samo osnove i nisam ni slutila da ce biti tako tesko. Prvo kako sam rodila carskim nikako nisam mogla naci pozu u kojoj me ne boli, drugo bradavice mi nisu "pogodne za dojenje"( rijeci patronazne), trece imam malog izjelicu koji sisa po dva sata isprazni obe dojke i onda place za pola sata jer mu je malo. Vjerujte jos u rodilistu smo imali maratonska dojenja da ni sestre nisu vjerovale pa bi on nakon toga pojeo jos cilu dozu ad-a. Sad punimo tri tjedna i malo smo bolji u hvatanju i papanju i imamo volje ali i dalje dodajem jer inace ima histericne ispade placa od gladi. Po danu dojimo sto vise uspijemo po noci ad pa ujutro imam fino mlijeka za bar jedan obrok. Ok mozda bi se i uspostavila ponuda-potraznja sad ne znam.ni ja realno, ali sam sretna da moj gladuš ima bar 50% obroka od mene. Bolje i to nego nista. Cak su mi i u bolnici rekli da se ne nerviram i pokusam dojit koliko ide a kad ne ide da mu manje skodi da popije bocicu nego da preplacemo popodne i ja i on sto zbog frustracija a sto zbog gladi. E sad jesam li nekome losa mama jer ne dojim 100% zaboli me. Bitno da moj bebi napreduje i da je sretan. Eto ja sam danas cula najluđi savjet do sad da trebam skroz prestat sa svojim mlijekom jer ce od kombinacije imat grozne grceve pa ja bolje da jede samo umjetno bez moga.
beba oko 3 tjedna ima skok.. nisam sigurna da bi išta ti savjetovala jer imam dojam da si već odlučila kaj češ i kako češ.. nadam se samo da znaš kaj skok je i kako sa bebom i dojenjem treba za vrijeme skoka!!
url=https://lilypie.com]
crnamaia, i mi smo prva 3 mjeseca kombinirali, čak je dva mjeseca bio samo na bočici izdojeno+adaptirano i nakon toga smo nekako riješili se i adaptiranog i bočice i ostali samo na dojenju i tako već 10 mj. Tako da cure koje kombinirate nije nemoguće da izbacite adaptirano i na kraju samo dojite - samo moram reći da je to mukotrpan posao i da se ako se odlučite na to naoružajte strpljenjem i dobrim živcima! I isto tako nije uvijek točno da beba koja je na bočici ne može ponovno prijeći na dojenje.
Ovo da će od kombinacije imati grozne grčeve je zbilja najluđi savjet koji sam čula o tome! I naravno potpuno netočan
Ma borimo se mi i dalje s dojenjem i on ima volje usprkos bocici da sise. I jutros je ispraznio obe dojke i onda pojeo jos iz bocice jer mu je bilo malo. Znam da on sad treba vecu kolicinu samo sta njemu to nije samo skok sa tri tjedna takav je od kad je rodjen. Samo bi jeo. Mi ga zezamo da zivi po sloganu uvijek zedni. A ja i dojim i trudim se kad spava i izdajat da potaknem mlijeko ali uvik malo. Ja cu mu nakon sisanja uvik dodat kad je gladan pa ne mogu pustut da place ali nisam odustala i od dojenja. Sad su me napokon skinuli s antibiotika ali mi je krv jos losa mozda se sad i pojaca mlijeko? Usput jeli tko koristi babylove ad? Cijenom je super i moj fino papa. Malo ga muce grcici i stolica ali patronazna kaze da je to normalno bez obzira na mlijeko.
Ja imam mlijeka, ali kako mali ima grčeve, nekada se nikako ne može utješiti nego na sisi, pa doji po dva sata. Tako ostanem bez mliejka, jer treba mi tri sata da se dojke napune ako tako dugo siše. Pa mu dajemo dohranu jednom-dvaput tjedno, više ne i to Aptamil. Podnosi ga odlično, iako sma ja u početku samu sebe okrivljavala što nemam mlijeka, ali pretrpila sam užasne stresove zbog svoje najpametnije svekrve koja je mom mužu napunila mozak svime i svačime i utjerala mu strahove. Crnamala-za grčeve-kupi Biogaja kapi, preporučio mi je doktor Jovančevi. jučer smo bili kod njega. Također, kada mali napuni mjesec dana i kada potrošiš te kapi (daju se jednom dnevno, pet kapi) kupi mu BIogaja kapi u kombinaciji s vitaminom D. Tako ne moraš zasebno kupovati i kapi i vitamin, nego sve imaš u jednom. Dvije muhe jednim udarcem!
Tako je, na bočici Aptamila piše da je za olakšanu probavu-moj mali se danas pokakao do grla. Naime, naše mlijeko (prvo koje izlazi kada ga dojite) ima šečera koji njemu/njoj izaziva grčeve. Drugo mlijeko ima masnoće koje on lako probavlja. Baš zato Aptamil razgrađuje taj šečer u mlijeku i bebe lako kakaju. NIPOŠTO ne koristiti čaj ok kima ili komorača-bebama izaziva još gore grčeve!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji