Adaptirano mlijeko

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Pilici

Broj poruka: 1097

Prijavi adminu

Jadna tvoja baka kakve brige je prosla. Ajde hvala Bogu sve je dobro zavrsilo. A susjeda, nemam riječi, kako su ljudi katkad smijesni. 
    Super onda, bitno da se bebaci debljaju ljepo, 
    Koliko ti jede sad mljeka uz te kasice, ima 6 mjesec on?

zebrica

LuKi5

Broj poruka: 2550

Prijavi adminu

I da, ne znam ako ce ti pomoci, ali ja sam ti njega stavljala na sisu I kad je trazio I kad nije, docim bi se probudio, kad smo ga prestali buditi. Direkt na sisu, prvo ona koja je zadnja bila prijasnji podoj pa onda ona druga. Tako se smiriviao isto iako nije bio gladan. Navecer je znao zezati I ne bi htio zaspati bez sise u ustima, I ako bi se slucajno pomakla odmah bi se probudio I natrag na sisu, to ga je drzalo neko vrijeme, a kasnije se sam uspavljivao, I sad se isto sam uspavljuje.  :)

14.06.2014. L ♥

LuKi5

Prijavi adminu

Zebrica

Jadna tvoja baka kakve brige je prosla. Ajde hvala Bogu sve je dobro zavrsilo. A susjeda, nemam riječi, kako su ljudi katkad smijesni. 

Da, uvijek kad dodem kod nje mi prica kako mama nije htjela jesti Istina, najbitnije je da rastu I napreduju. :))On ce sad za 7 dana 7 mjeseci. Pojede nekad 170 mL, nekad 200, a vecernju pojede oko 130 mL, zeza uvijek za to vecernje hranjenje prije spavanja. Ima sad 5 bocica na dan. Svaka 3 sata jede. Nekad 3 ipo ako zaspe pa prespava, a tu vecernju mu nekad napravimo I u razmaku od 2 ipo sata ako vidimo da mu se bas spava. :)

14.06.2014. L ♥

• ilme

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Neznam cemu ovoliko rasprave zbog toga sta zena vise ne doji,pa nista strasno. Nije poslusala vase savjetu,vauuu koja strasna stvar jako ste se namucile za natipkat ih pa vas je to sad jako pogodilo,uff.Zebrica je napravila najbolje za svoju bebu sta je mogla,nahranila ju je sebe je smirila i rjesila stresa,a samo sa tim stresom je ucinila vecu uslugu bebi nego da ju je dojila pet godina. Mirna mama=mirna beba!!! Ako joj jos uvik daje sisu prije bocice znaci da joj je stalo i da bi dojila al zasto maltretirat dijete i pustat ga da placw kad se moze bez toga,pa sta ja dojim i dajem Ad i kasice i evo 8mj,4 zuba,bez prehlade bez fibre i nije pretila bebe,dapace dobro bi joj dosao koji gram viska... ne napadajte zene zato jer ne doje,svaka zena ima svoju pricu i nece sigurno neka mlada mama ili trudnica brzo odustat kad procitaju zebricin komentar,tim vise sto je na temi AD a to ih vjerujem ne zanima ako zele dojit

Pilici

Prijavi adminu

LuKi

Zebrica

Da, uvijek kad dodem kod nje mi prica kako mama nije htjela jesti Istina, najbitnije je da rastu I napreduju. :))On ce sad za 7 dana 7 mjeseci. Pojede nekad 170 mL, nekad 200, a vecernju pojede oko 130 mL, zeza uvijek za to vecernje hranjenje prije spavanja. Ima sad 5 bocica na dan. Svaka 3 sata jede. Nekad 3 ipo ako zaspe pa prespava, a tu vecernju mu nekad napravimo I u razmaku od 2 ipo sata ako vidimo da mu se bas spava. :)

Hehe mama je pravi borac :) al ova susjeda luda neka joj joj... 
    Ljepo jede, a na kojoj ste vi hrani, adaptiranom mislim?
    Moja isto zna zaspati na cici, ali brzo se probudi kad je gladusko :)

zebrica

Pilici

Prijavi adminu

ilme

Neznam cemu ovoliko rasprave zbog toga sta zena vise ne doji,pa nista strasno. Nije poslusala vase savjetu,vauuu koja strasna stvar jako ste se namucile za natipkat ih pa vas je to sad jako pogodilo,uff.Zebrica je napravila najbolje za svoju bebu sta je mogla,nahranila ju je sebe je smirila i rjesila stresa,a samo sa tim stresom je ucinila vecu uslugu bebi nego da ju je dojila pet godina. Mirna mama=mirna beba!!! Ako joj jos uvik daje sisu prije bocice znaci da joj je stalo i da bi dojila al zasto maltretirat dijete i pustat ga da placw kad se moze bez toga,pa sta ja dojim i dajem Ad i kasice i evo 8mj,4 zuba,bez prehlade bez fibre i nije pretila bebe,dapace dobro bi joj dosao koji gram viska… ne napadajte zene zato jer ne doje,svaka zena ima svoju pricu i nece sigurno neka mlada mama ili trudnica brzo odustat kad procitaju zebricin komentar,tim vise sto je na temi AD a to ih vjerujem ne zanima ako zele dojit

Hvala ti sto me razumijes. 
    Meni je strasno zao sto i druge mame koju svoju djecu hrane Ad-om, imale bi vjerujem isto pitanja i dijelile iskustva, neusude se nista pitat jer kao sto su mene osudile, tako bi i njih. Smiješno mi je sto ja ovdje ispadam jedina koja tako dijete svoje hrani a sve ostale ama bas sve doje, sto naravno nije tocno. Sigurna sam da ima majki koje bi dijelila svoja iskustva ali misle da bi bile osudivane. Bas sam zato naglasila na pocetku , većina vas doji ali sigurno ima i koja majka da nedoji. 
    P.s. Svaka majka zna sto ce i kako sa svojim djetetom, dojit , davat AD ili kombinirat. 
    Ilme, na kojoj ste vi dohrani?

zebrica

• magdam

Broj poruka: 33

Prijavi adminu

ne mislim se raspravljati niti se opravdavati zašto sam svom djetetu uvela ad i zašto sam kombinirala dojenje i ad. Ja najbolje znam svoju situaciju i nemam se kome što opravdavati i objašnjavati. Samo smatram da među onima koje su zagovornice isključivo dojenja da ima i onih koje puše, ispijaju kava i kava te konzumiraju alkohol, za njihovu bi djecu onda najbolje bilo da su na dohrani, jer to mlijeko nije dobro niti zdravo, a osuđuju one majke koje su svom djetetu dale ad. Svaka čast onim mamama koje paze što jedu i piju dok doje.A sad Zebrice da tebi odgovorim. Prvo dijete sam dojila i dohranjivala sa Milumilom, imao mi je stolicu svaki dan, nekad jednom dnevno, nekada 2 puta u danu. Pio mi je i čaj i vodu. U početku je malo negodovao za tekućinu pa sam mu davala po malo na žličicu koliko je htio, kasnije je prihvatio oboje i normalno pio na bočicu. Nisam određivala koliko će popiti. Uvijek otprilike po intuiciji da je dosta, ali da ni ne pretjera. Nikad nije jeo količinu ad-a koliko bi pisalo na kutiji. Jeo je svaka 2 sata ali manju dozu. Po noći je sam lagano izbacivao obroke. S drugim djetetom je malo drugačije, nju i dalje dojim pa mi adaptiranog ne pojede puno i jede nekad svaka 2,3,4 sata. Kako kada. Njoj toliko ne dajem tekućine jer sisa. Prvih 20-ak dana je bila isključivo dojena pa mi je imala stolicu nakon 4-5 dana, ali ja pijem tablete za željezo pa je vjerojatno i od toga. S dohranom se to sad svelo na svaki drugi dan da ima stolicu i to čak 2 puta u danu. Najbolje prati svoje dijete i znat ćeš što i kako. Ti znaš što je za nju najbolje. :-)

crnamala

Broj poruka: 426

Prijavi adminu

Evo cure i mi smo na kombinaciji. Razlog je realno svasta po malo. Ja sam planirala dojit makar nitko u mojoj obitelji nije se mogao pohvaliti nekim količinama mlijeka.Moja je greska bila sta sam o dojenju procitala samo osnove i nisam ni slutila da ce biti tako tesko. Prvo kako sam rodila carskim nikako nisam mogla naci pozu u kojoj me ne boli, drugo bradavice mi nisu "pogodne za dojenje"( rijeci patronazne), trece imam malog izjelicu koji sisa po dva sata isprazni obe dojke i onda place za pola sata jer mu je malo. Vjerujte jos u rodilistu smo imali maratonska dojenja da ni sestre nisu vjerovale pa bi on nakon toga pojeo jos cilu dozu ad-a. Sad punimo tri tjedna i malo smo bolji u hvatanju i papanju i imamo volje ali i dalje dodajem jer inace ima histericne ispade placa od gladi. Po danu dojimo sto vise uspijemo po noci ad pa ujutro imam fino mlijeka za bar jedan obrok. Ok mozda bi se i uspostavila ponuda-potraznja sad ne znam.ni ja realno, ali sam sretna da moj gladuš ima bar 50% obroka od mene. Bolje i to nego nista. Cak su mi i u bolnici rekli da se ne nerviram i pokusam dojit koliko ide a kad ne ide da mu manje skodi da popije bocicu nego da preplacemo popodne i ja i on sto zbog frustracija a sto zbog gladi. E sad jesam li nekome losa mama jer ne dojim 100% zaboli me. Bitno da moj bebi napreduje i da je sretan. Eto ja sam danas cula najluđi savjet do sad da trebam skroz prestat sa svojim mlijekom jer ce od kombinacije imat grozne grceve pa ja bolje da jede samo umjetno bez moga.

LuKi5

Prijavi adminu

Zebrica

LuKi

Zebrica

Hehe mama je pravi borac :) al ova susjeda luda neka joj joj… 
    Ljepo jede, a na kojoj ste vi hrani, adaptiranom mislim?
    Moja isto zna zaspati na cici, ali brzo se probudi kad je gladusko :)

Mi smo ti prvih 5 mj. bili na Hipp Combiotik, pa smo nakon toga presli na bebimil. U pocetku je imao dosta smuckanu stolicu dok mu se to sve nije izreguliralo I doslo na svoje, a sad ima jednom dnevno stolicu, otprilike u isto vrijeme, eventualno dvaput, sad kako je poceo kasice jesti. U pocetku se dogadalo da dva dana nema stolicu pa onda opet ima, samo sto je to bilo I normalno, a nije ga ni mucilo, dok mu sve sjedne nasvoje mjesto.Sto se tice vode, ja sam ti njemu prvo davala na zlicicu koliko ide ide, nista na silu,  caj mu nisam nikad davala, poslije sam sa davanja na zlicicu presla na bocicu, nekad popije vise, nekad manje, koliko mu treba.Crnamala, dobila sam I ja tako jedan biser savjet da dajem samo nadohranu jer se zbog kombinacije muci sa stolicom....Hmmmm, da  Srecom pa su ti biser savjeti bili rijetki 

14.06.2014. L ♥

• ilme

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Mi smo na onon babylove 1 iz dm-a i skroz nam je dobar,a sta se tice tekucine kod mene je super isla voda od kompota,dakle ocisti i skuhaj jabuku u malo vise vode i to daj bebici,ja sam tako radila sa svojom jer nije htjela caj ni cistu vodu,a toga sada popije po 200,300ml na dan...slatkasto je pa im je fino... inace ja sama znam 5,6 zena koje su isto na komb ad i dojenje pa nezele uopce citat ovaj forum jer nezele osude,zalosnoo,cak osuduju ako krenes sa 4mj uvodit dohranu 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.