Beba Zdravlje i njega bebe 17. lipnja 2016.

Pedijatar vidio sliku bebe na društvenoj mreži i upozorio tatu na ove simptome

im
Foto: Imgur
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata je na Imgur stavio fotografiju preslatke kćeri nakon prvog kupanja. Ugledao ju je 'paranoični pedijatar' i napisao im što bi trebali provjeriti na pregledu kod liječnika

Novi roditelji vole podijeliti na društvenim mrežama smiješne izraze lica svojih beba, kao i neobične stvari koje su napravile ili čime su ih razgalile. Tako je tata na Imguru stavio fotografiju svoje kćeri nakon prvog kupanja uz komentar da nije prošlo baš dobro

Namrgođeno lice djevojčice koje ga gleda direktno u oči, tjera vas na osmijeh. No, ponekad takve fotografije čak mogu i pomoći djetetu. Tako je jedan komentar ispod fotografije ukazao na to da djevojčica ima žuticu.

"Jesu li njene oči pomalo žute? Tako mi izgleda, ali cijela je fotografija u žućkastim tonovima", napisao je korisnik vespera23 nastavljajući da da je vjerojatno u redu, ali da je to jedan od simptoma žutice, koja je vrlo česta u prvih par dana/tjedan života. "Ako njene oči i koža izgledaju žuto i nije bila na pregledu, bilo bi dobro da ju odvedete. Izvor: Ja sam paranoični pedijatar." 

Je li novorođenačka žutica opasna?

Povišena razina bilirubina u krvi izaziva narančastu ili žućkastu boju kože. Bilirubin je žučni pigment koji normalno nastaje razgradnjom hemoglobina koji većinom potječe iz crvenih krvnih stanica čiji je životni vijek na izmaku. Kemijski se mijenja u jetri kako bi se mogao izlučiti u probavni sustav. Katkada ta promjena nije dovoljno djelotvorna u prvim satima života. Bebe može biti razdražljiva, imati nisku temperaturu i poteškoće u hranjenjuNovorođenačka žutica relativno je česta, ali bezazlena pojava, a samo kod malog broja djece zahtijeva liječenje. 

Komentar 'paranoičnog pedijatra' bio je na mjestu. Tata je ispod napisao da kći zaista ima novorođenačku žuticu i pod nadzorom je pedijatra.

Bljeskalica fotoaparata spasila bebi život

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.