Beba Zdravlje i njega bebe 14. travnja 2016.

Nježna masaža pomaže boljem razvoju bebe

masaža bebe beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pmaže bebi da postigne ritmično disanje, stimulira hormone rasta koji pospješuju fizički, intelektualni i emotivni razvoj bebe, a utječe i na bolji razvoj moždanih funkcija

Mnogi pedijatri preporučuju roditeljima da svojoj bebi pruže nježnu masažu, i to s razlogom jer ovaj vid dodira može imati pozitivan utjecaj na razvoj bebe na mnogo načina. Osim što će povezati bebu sa roditeljima putem dodira, masaža ima i brojne zdravstvene prednosti.

Jača imunitet i stimulira razvoj

Ona pomaže bebi da postigne ritmično disanje, stimulira hormone rasta koji pospješuju fizički, intelektualni i emotivni razvoj bebe, a utječe i na bolji razvoj moždanih funkcija. Masaža leđa će ojačati bebin imunitet i umanjiti rizik od prehlade i proljeva, a pružiti će i bebi miran san i umanjiti nervozu dok je budna.

Dok masirate bebu, stručnjaci naglašavaju da trebate biti nježni i da ne pritišćete prejako, već da je vrhovima prstiju i palcem nježno dodirujete i mazite. Koncentrirajte se na bebine ruke i noge, trbuh i predio ispod rebara, kao i leđa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.