Beba Zdravlje i njega bebe 06. kolovoza 2018.

Bebe i san: Kako relaksirati i uspavati uznemirenu bebu?

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Usmjeravanje djeteta na redovan i miran san zadatak je svakog roditelja, kako bi se stvorile navike koje ostaju za čitav život

San je važan faktor u životu svih ljudi. San nam pomaže da se naše tijelo odmori i obnovi energiju. Važnost sna kod beba i djece je značajno izraženiji. Usmjeravanje djeteta na redovan i miran san zadatak je svakog roditelja, kako bi se stvorile navike koje ostaju za čitav život. Uz to, kreiranje navika spavanja i pridržavanje unaprijed određenog rituala značajno doprinosi miru cijele obitelji.

Kako uspostaviti pravilan ritual?

Određene aktivnosti prije odlaska na spavanje mogu imati pozitivan utjecaj na brzinu uspavljivanja i količinu sna vaše bebe. Neki od osnovnih i početnih rituala su: kupanje, oblačenje odjeće za spavanje i hranjenje. Ponavljanje ovih aktivnosti u isto vrijeme omogućava da se beba osjeća mirnije i opuštenije. Beba će lakše zaspati ako je potpuno opuštena, i zato možete dodati različite priče prije spavanje, kratke tihe igrice, ili uspavanke.

beba spavanje Možda te zanima... Najčešće greške kod uspavljivanja bebe Beba

Kako uspavati uznemirenu bebu?

Ukoliko beba nije stanju zaspati uz neizostavno plakanje, uobičajene tehnike su: trljanje leđa, dojenje, davanje tekućine i promjena pelena. Ukoliko spomenute tehnike ne daju željene rezultate, provjerite moguć problem iritirane kože koja se pojavila zbog pelenskog osipa. Ovaj problem jednostavno otklonite Sudocremom koji je za vašu bebu pravi Čudocrem. Redovna i jednostavna briga o koži vašeg djeteta pomoću Sudocrem proizvoda omogućit će lakše i bezbrižne snove svakog dana. Sudocrem štiti, smiruje i pomaže kod crvene i ranjive kože, uključujući pelensko područje i druga mjesta s ispucanom i nadraženom kožom.

spavanje beba spava Možda te zanima... Preporuke za spavanje beba: Koliko sati sna im zapravo treba? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.