Beba Razvoj u 1. godini 01. travnja 2023.

Vjesnici proljeća: Kakve su bebe rođene u travnju?

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znanstvenici rade zanimljiva istraživanja, a neka pokazuju čemu je dijete više sklono ako je rođeno u proljeće

Iako se vani ne čini da je proljeće, kalendarski smo već na sredini travnja. Mame koje očekuju porođaj u travnju ili su rodile u ovom mjesecu trebaju se smatrati sretnima jer su usklađene s Majkom Prirodom. Beba rođena u proljeće imat će neke posebne osobine, kažu istraživanja. 

Evo šest stvari na koje utječe mjesec rođenja:

1. Dijete će vjerojatno duže ostajati budno

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni u proljetnim i ljetnim mjesecima obično odlaze na spavanje kasnije za razliku od onih koji su rođeni u jesen ili zimu, tako će vaša travanjska beba vjerojatno biti "noćna ptica".

Možda te zanima... Znate li koje je najpopularnije godišnje doba za rađanje? Trudnoća

2. Vjerojatno je da će biti optimistično

Istraživanje iz 2014. godine u Mađarskoj otkrilo je da bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju imaju veću vjerojatnost da će biti optimistične i pozitivne. Još je vjerojatnije da će beba imati optimističniji karakter ako su ljeta suha i zime hladne (kao što je u srednjoj Europi).

4 dimenzije po kojima se djeca razlikuju od rođenja

3. Vrlo rano usvajaju vještine vođe

Prema istraživačima sa Sveučilišta British Columbia, bebe rođene u travnju (i one u ožujku) imaju veću vjerojatnost da će postati korporativne vođe nego djeca koja su rođena za vrijeme ljeta. Nakon što su napravili analizu rođendana 375 direktora u 500 kompanija između 1992. i 2009. istraživači su zaključili da je to zbog dobi u kojoj su krenuli u školu. Travanjske bebe imaju veću vjerojatnost da će biti najstarije u razredu i stoga će se vrlo rano izdvojiti kao voditelji.

Možda te zanima... 7 zanimljivosti o proljetnim bebama: One su prave noćne sove i mali kreativci Beba

4. Manji rizik od astme

Istraživanje provedeno 2015. godine u New Yorku otkrilo je da djeca rođena u proljeće imaju niži rizik od astme. Smanjeni rizik može biti zbog toga što su grinje i prašina obilnije u proljeće, a pošto je beba izloženija njima u prva dva mjeseca života pojačava se imunološki sustav.

Redoslijed rođenja u obitelji otkriva osobnost djeteta

5. Manji rizik od ADHD-a

Isto istraživanje, gore navedeno, bilježi da je ADHD najčešće dijagnosticiran kod beba rođenih kasnije tijekom godine.

Možda te zanima... Vodič kroz alergije za bebe i malu djecu Beba

6. Vrlo rano im trebate početi nanositi kreme za sunčanje

Zato što su rođene u ovom periodu godine morate biti svjesni da će vrlo rano biti izloženi suncu. Istraživanja su pokazala da proljetne bebe imaju veći rizik od melanoma u odrasloj dobi, možda zato što su u najranijim mjesecima života bile izložene suncu. Zato zaštitite kožu vašeg malenog Ovna ili Bika!

Možda te zanima... Što godišnje doba u kojem je beba rođena govori o njoj? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.