Beba Razvoj u 1. godini 03. listopada 2016.

Nemojte požurivati bebine prve korake

beba hodanje prvi koraci
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ne morate brinuti kada će beba prohodati, jer to neće utjecati na njezin daljnji razvoj. Trebate pustiti bebu da prohoda kada se ona osjeća spremnom

Neke bebe prohodaju s devet mjeseci, ali se ne smatra da su one naprednije od djece koja prohodaju s godinu dana. Kako ne smijete bebe stavljati da sjede dok one ne budu spremne za to, tako ne smijete ni požurivati bebine prve korake. Trebate pustiti djecu da ona sama odluče kada su spremna početi sjediti, puzati i hodati.

Ne učite dijete sjediti i hodati, to ometa motorički razvoj

Uglavnom djeca počinju samostalno sjediti sa šest i pol mjeseci, ali isto tako postoje djeca koja mogu sama sjediti sa četiri mjeseca. Kada je hodanje u pitanju, također su u pitanju dječje sposobnosti i mogućnosti. Većina djece prohoda u periodu od osam i pol do dvadeset mjeseci i to vas ne mora brinuti, jer je kod svakog djeteta to individualno.

Dijete s 10 mjeseci ne puže! Je li sve u redu?

Prvo sjedenje i prvi koraci nemaju nikakve veze s djetetovom inteligencijom, pa ga prema tome morate pustiti da ono samo odluči kada je spremno za svoje prve korake.

Kada bebe prohodaju?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.